Autópálya-matrica - Vodafone.hu - MobilVásárlás

BreadcrumbPortlet

Autópálya-matrica

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Miről szól a szolgáltatás és miért jó?

Mobilod segítségével SMS-ben is vásárolhatsz autópálya matricát.

 • Gyors, hiszen nem kell sorban állnod.
 • Kényelmes, hiszen a matricát bárhol és bármikor megveheted.
 • Mindegy, hogy havidíjas vagy feltöltőkártyás a telefonod, a szolgáltatást mindenképp igénybe veheted.
 • Valamennyi gépjármű-kategóriára elérhető
Hogyan vehető igénybe a szolgáltatás?
 • Küldd el gépjárműved rendszámát SMS-ben a 06 70/8100-100-as számra! (Lentebb megnézheted, hogy pontosan milyen formában kell elküldened a rendszámot.)
 • Ezután a vásárlás adatait összefoglaló SMS-t kapsz.
 • Ezt követően egy jóváhagyást kérő SMS-t kapsz, amelyet az SMS-ben leírtaknak megfelelően (a „nem" szó kivételével bármilyen szó, akár üres SMS visszaküldésével) kell visszaigazolnod (pl. „OK"). Az elküldött SMS árazása tarifacsomagod szerinti normál díjon történik. Amennyiben a visszaigazolás 5 percen belül nem történik meg, vagy a „nem" szót küldted vissza, a tranzakció sikertelenül zárul, amelyről SMS-ben értesítést kapsz.
 • Sikeres vásárlás esetén kapsz egy visszaigazoló SMS-t, amiben a rendszámot, az e-matrica típusát, az érvényesség végét és a vásárlást igazoló azonosító kódot találod. Amíg ezt az SMS-t nem küldjük el neked, addig nincs érvényes úthasználati jogosultságod, kizárólag a visszaigazoló SMS megérkezése után hajts fel az autópályára!
 • Egy tranzakció alkalmával egy autópálya-matica megvásárlására van lehetőség.
 • Vásárlás esetén automatikusan nem ellenőrizzük, hogy az adott rendszámra már van-e megváltott autópálya-hozzáférés.

Attól függően, hogy milyen járműved van, az autópálya-matrica típusa (illetve az autópályadíj) és az első SMS szövege különböző. Az egyes autópálya-matricák megvásárlásához a következő SMS-kódokat kell elküldened:

Gépjármű típusa Matrica típusa SMS-ben elküldendő szöveg
Személyautó Heti (10 napos) gépjármű rendszáma (pl. ABC123)
Személyautó Havi rendszám és szóközzel elválasztva a "havi" szó (pl. ABC123 havi)
Motorkerékpár Heti (10 napos) rendszám és szóközzel elválasztva a D1M kód (pl. ABC123 D1M)

Új matricatípusok 2015. február 1-től:

Díjkategória E-Matrica típusa Kód SMS szövege: rendszám+kód (példa)
D1 D1 éves megyei D1 "megyenév" ABC123 D1 Somogy
D2 D2 heti /10 napos országos
D2 havi országos
D2 éves megyei
D2 heti
D2 havi
D2 "megyenév"
ABC123 D2 heti
ABC123 D2 havi
ABC123 D2 pes
U U heti /10 napos országos
havi országos
U éves megyei
U heti
U havi
U "megyenév"
ABC123 U heti
ABC123 U havi
ABC123 U pes

Éves megyei E-Matrica vásárlása esetén a rendszám és a díjkategória megadását követően az adott megye a nevét kell megadni,kis-és nagybetűkre, szóközre, kötőjelre való tekintet nélkül (pl. baranya, borsodabaujzemplen stb.)
Több tagból álló megyenevek esetében bármely tag megadható. (például: Győr-Moson-Sopron esetében ABC123 D1 Gyor vagy ABC123 D1 Moson vagy ABC123 D1 Sopron is helyes)

Külföldi rendszám esetén szóközzel elválasztva az ország felségjelét is meg kell adnod (pl. W12345 A).

A kódokat bármikor lekérdezheted, ha a 8100-100-as számra SMS-ben küldesz egy kérdőjelet.

Tudtad, hogy arra is lehetőséged van, hogy információt kapj a MobilVásárlási rendszertől arról, hogy rendelkezel-e mobiltelefonon keresztül vásárolt érvényes virtuális autópálya-matricával?

Csak küldd el az info szót a +36-70-8-100-100-as telefonszámra! A rendszer egy válasz SMS-ben megadja, hogy mobiltelefonodról mely rendszámokra van érvényes virtuális autópálya-matricád. Lehetőséged van az info szó után rendszámot is megadni (pl.: info ABC123), így a rendszer csak az adott rendszámhoz tartozó virtuális autópálya-matrica érvényességét vizsgálja, és erről küld neked SMS-t.

Jó tudni! Csak saját vásárlásodat kérdezheted le; arra nincs lehetőséged, hogy más előfizetők rendszámaira vonatkozó információkat kérj le a rendszertől.

Éves megyei úthasználati jogosultság vásárlásához megye jelölések
Megyék* Megye jelölése az SMS szövegében
Bács-Kiskun megye bacs bács kis -
Baranya megye bar - - -
Borsod-Abaúj-Zemplén megye bor aba zem baz
Csongrád megye cson - - -
Fejér megye fej - - -
Győr-Moson-Sopron megye gyor mos sop -
Hajdú-Bihar megye haj bih - -
Heves megye hev - - -
Komárom-Esztergom megye kom esz - -
Pest megye pes - - -
Somogy megye som - - -
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szab szat ber -
Tolna megye tol - - -
Vas megye vas - - -
Veszprém megye ves - - -
Zala megye zal - - -

*Nincs díjköteles úthálózat, vagyis nem kell e-matricát vásárolni: Békés megye; Jász-Nagykun-Szolnok megye és Nógrád megye vonatkozásában

Milyen feltételekkel vehető igénybe a szolgáltatás?
 • Ha havidíjas a telefonod, akkor a matricáért utólag - az egyéni hitelkereted erejéig –, havi mobilszámláddal kell fizetned.
 • Ha feltöltő kártyás a mobilod, akkor a vásárlás összegén felül minimum 200 Ft-nak lennie kell az egyenlegeden ahhoz, hogy igénybe vehesd a szolgáltatást.

További információért kattints a www.nemzetiutdij.hu oldalra, vagy hívd Ügyfélszolgálatunkat a 1270-es számon vagy az Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatát a +36-36-587-500-on!

A szolgáltatás igénybevételi feltételeit az Egyéb Szolgáltatások Szerződési Feltételek dokumentumban találhatod.
Az Easy Rider alkalmazás felhasználási feltételeit itt találod.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?
 • Az autópálya-matricáért így is ugyanannyit kell fizetned, mint ha a hagyományos módon vennéd meg.
 • A matricán kívül az elküldött SMS-ekért kell fizetned, melyek ára a tarifacsomagodnak megfelelő normál díjas hálózaton belüli SMS, illetve egy 160 Ft-os tranzakciós díj kerül felszámításra

4g4Gaccessoriesicon-app-storeapple broadbandbundle Business_0.1calendarcallcallcenter camera chatchevron-down chevron-left chevron-right chevron-up circle-questionmark closecollect community-thin communityCompleted_0.1country dashboard-thin dashboard data deals delete delivery desktop devices downloadedit error-circle facebook-thin facebook family-two family filters gogoogle-plus-thin google-plus Grid_view_0.1v4grid-view-small heart Home_0.1info-circle kids landline Like_0.1location-regular location-thin location mail menu messagemobile-broadbandmobile my-vodafone network-thin network paygpayment photos icon-play-storeplayplusprint rating-filled ratingrefresh report reports roaming search Security_0 share shoppingsimspeech-bubble technology test_app text tick-bordered Tick_0.1tick-simple tick top-up-two copy top-up-two top-up tvtwitter-thin twitter unlimited copy unlimited users vodafonewarningwindow worldyou copy you youtube-thin youtube