• English
 • Kosarad tartalma

  A kosár jelenleg üres.

  van a kosaradban
  Átvételkor fizetendő:
  Havidíj:
  Részletek

Külföldön - Roaming - Vodafone.hu

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

A Vodafone eltörölte

az EU roaming díjakat!

Válaszd a Vodafone-t külföldön is!

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Használd úgy a mobilodat külföldön is, mint otthon!

Válaszd az új EU-s tarifáinkban elérhető Vodafone EU Roaming szolgáltatást!

Minden új EU tarifánkkal díjmentesen roamingolhatsz az egész EU-ban!

Napijegyeinkkel Európában és a Világ más országaiban is ismerős díjakon használhatod mobilodat!


RoamingPortlet

Nézd meg, pontosan hol és mennyiért veheted igénybe!

Európa Napijegy 990 Ft / nap Világ Napijegy – Amerika 1 990 Ft / nap Világ Napijegy – Afrika 1 990 Ft / nap Világ Napijegy – Afrika 1 990 Ft / nap Világ Napijegy – Afrika 1 990 Ft / nap Világ Napijegy – Afrika 1 990 Ft / nap Világ Napijegy - K-Európa / Ázsia 2 990 Ft / nap

Európa Napijegy 990 Ft / nap

vagy EU-s tarifákkal díjmentes

Világ Napijegy – Afrika 1 990 Ft / nap

Világ Napijegy – Amerika 1 990 Ft / nap

Világ Napijegy - K-Európa / Ázsia 2 990 Ft / nap

Válaszd ki, melyik országba utazol, add meg előfizetésed típusát, majd ellenőrizd, mennyibe fog kerülni a telefonálás, üzenetküldés, illetve az internetezés, és hogy hogyan tudod megrendelni a kívánt tarifát!

Milyen szolgáltatásod van?


Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Minden új EU előfizetéssel ugyanúgy használhatod a telefonod az EU-ban, mint otthon!

Új EU-s tarifáinkkal ezt már megteheted roaming felárak nélkül! Barangolj szabadon az EU-ban!

Részletek

Európa Napijegy

Beszélj és SMS-ezz hazai díjakkal Európából is!

Napi 990 Ft-ért hazai perc- és SMS-díjakkal telefonálhatsz, üzenhetsz haza, az itthoni adatmennyiségedet használhatod, és ingyenesen fogadhatsz hívásokat is Európa- szerte!

Részletek

Világ Napijegy

Beszélj és SMS-ezz hazai díjakkal külföldről is!

Már napi 1990 Ft-tól hazai perc- és SMS-díjakkal telefonálhatsz, üzenhetsz haza, az itthoni adatmennyiségedet használhatod, és ingyenesen fogadhatsz hívásokat is világszerte! A szolgáltatás előfizetéses ügyfeleink számára érhető el.

Részletek

4G adatroaming

Netezz csúcssebességgel külföldön is!

A 4G roaming világszerte már 83 országban, köztük a nyári szabadságok és az üzleti utak alatt a legtöbbször látogatott régiókban is elérhető!
Az országok listája a következő:
Ausztria, Azerbajdzsán, Bahrein, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Dominikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Fülöp-szgk., Görögország, Grúzia, Guam, Guernsey, Hollandia, Hong Kong, Horvátország, India, Indonézia, Írország, Izland, Izrael, Japán, Jersey, Jordánia, Kambodzsa, Kanada, Katar, Kazahsztán, Kenya, Kína, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Makaó, Malajzia, Man szigetek, Marokkó, Mauritius, Mexikó, Monaco, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Oroszország, Örményország, Pakisztán, Palesztina, Peru, Portugália, Puerto rico, Románia, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szerbia, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Tádzsikisztán, Tajvan, Thaiföld, Törökország, Új-Zéland

Hasznos tudnivalók

2016.04.30-tól hatályos Szabályozott Európai Roaming tarifa
2016.04.30-tól hatályos Szabályozott Európai Roaming tarifa változása érinti az 1-es Roaming zóna országaira vonatkozó hívásfogadást, hívásindítást (magyarországi mobil és vezetékes hálózatokba, 1-es zóna országaiba), SMS/MMS küldést (magyarországi mobil hálózatba, 1-es zóna országaiba).
 • SMS-, MMS-üzenetek fogadása díjmentes.
 • Hívásfogadás az 1-es zóna országaiban: 4,37 Ft/perc.
 • Hívásindítás díja magyarországi mobil hálózatba: Belföldi, hálózaton kívüli mobil hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc, (ha a belföldi, hálózaton kívüli mobilhívás díja önmagában meghaladja a 72,8 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli mobilhívás díja).
 • Hívásindítás díja magyarországi vezetékes hálózatba: Belföldi, vezetékes hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc, (ha a belföldi, vezetékes hívás díja önmagában meghaladja a 72,8 Ft-ot, akkor az adott belföldi, vezetékes hívás díja).
 • SMS-küldés magyarországi mobil hálózatba: Belföldi, hálózaton kívüli SMS díja + 7,66 Ft/SMS többletdíj, de maximum 23 Ft/SMS (ha a belföldi, hálózaton kívüli SMS díja önmagában meghaladja a 23 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli SMS díja).
 • MMS-küldés magyarországi mobil hálózatba: belföldi, hálózaton kívüli MMS díja + 19,17 Ft/MMS többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MMS ( ha a belföldi, hálózaton kívüli MMS díja önmagában meghaladja a 76,6 Ft-ot, akkor az adott belföldi, hálózaton kívüli MMS díja).
 • Adathasználat: Belföldi adatkeret +19,17 Ft/MB többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MB.
 • Hívásindítás 1-es zónából 1-es zónába: Nemzetközi irányú hívás díja + 19,17 Ft/perc többletdíj, de maximum 72,8 Ft/perc.
 • SMS-küldés az 1-es zóna országaiba: Magyarországon érvényes nemzetközi díjú SMS díja + 7,66 Ft/SMS többletdíj, de maximum 23 Ft/SMS.
 • MMS-küldés az 1-es zóna országaiba: Magyarországon érvényes nemzetközi díjú MMS díja + 19,17 Ft/MMS többletdíj, de maximum 76,6 Ft/MMS.
 • Hívásindítás díja nem magyarországi és nem az 1-es zóna országaiba: 1-es zónából 2,3,4,5,6, Szatelit hálózat irányába a 2. roaming zónában kezdeményezett hívásokra vonatkozó díja.
 • SMS-küldés nem magyarországi és nem az 1-es zóna országaiba: 1-es zónából 2,3,4,5,6, Szatelit hálózat irányába a 2. roaming zóna SMS-küldésre vonatkozó díja.
 • MMS-küldés nem magyarországi és nem az 1-es zóna országaiba: 1-es zónából 2,3,4,5,6, Szatelit hálózat irányába a 2. roaming zóna MMS-küldésre vonatkozó díja.
Információ a roaming szolgáltatásról
Ellenőrizd, hogy külföldön is használhatod-e szolgáltatásainkat:
Ezt Saját fiókodban tudod megtenni, vagy küldd az SROA betuket SMS-ben a 1270-re!

Roaming aktiválása: a Saját fiókodban tudod aktiválni a Nemzetközi Roaming szolgáltatást (ahol a külföldi internethasználattal kapcsolatos beállításokat is elvégezheted) vagy ha elküldöd egy díjmentes SMS-ben a ROA betűket a 1270-re. Ha a szolgáltatást aktiváltad, további teendőd nincs - telefonod külföldön automatikusan csatlakozni fog valamelyik helyi hálózatra. (Ha ez nem történik meg, kézi hálózatválasztásra van szükség, amelyhez mobilod használati útmutatójában találsz információt.)

Az SMS-ben történő megrendelés díja: a 1270-es számra küldött SMS belföldön díjmentes, külföldön az aktuális roaming SMS-küldés díja kerül levonásra. Javasoljuk, hogy utazás előtt, még belföldön rendeld meg a kívánt szolgáltatásokat.
A külföldön elérhető szolgáltatások
Szolgáltatónként és országonként eltérő szolgáltatásokat használhatsz külföldön. Nézd meg, hogy pontosan milyen szolgáltatások (telefonálás, SMS, MMS, internet) érhetők el külföldi partnereinknél!

Néhány külföldi hálózat (pl. Japán, Koreai Köztársaság, USA) a magyarországitól (GSM 900/1800) eltérő frekvenciasávon működik. Roamingkeresőnkkel ellenőrizheted, hogy ahová utazol, ott milyen frekvencián működnek a hálózatok. Ha telefonod nem támogatja az adott frekvenciát (ez a használati útmutatóból derül ki), akkor többsávos mobilra lesz szükséged, amit megvásárolhatsz, de bérelhetsz is.
Műholdas szolgáltatások
A műholdas, tengeri és repülőgép-fedélzeti szolgáltatásokkal olyan helyeken is használhatod a mobiltelefonodat, ahol nincs hagyományos lefedettség (pl. nemzetközi vizek, magashegységi területek, sivatagok stb.). Részletek azokon a hajó- és repülőgépjáratokon, ahol elérhető a fedélzeti roaming, a Vodafone-os mobilod automatikusan rákapcsolódik a hálózatra.

A műholdas hálózatok segítségével a Föld szinte bármely pontjáról kezdeményezhetsz hívásokat. Ha műholdas hálózatra szeretnél kapcsolódni, akkor a SIM-kártyádat egy műholdas telefonba kell tenned. Amikor feljelentkezel egy műholdas, tengeri vagy repülogép-fedélzeti hálózatra, egy üdvözlő üzenetet küldünk a mobilodra.
Ezeken a speciális hálózatokon a roaming opciók (pl.: Európa Napijegy) nem érvényesek!

Mennyibe kerül?

 • Adatroaming 5 500 Ft/MB
 • Hívásindítás: 1599 Ft/perc
 • Hívásfogadás: 1099 Ft/perc
 • SMS küldés: 299 Ft/SMS
 • MMS küldés: 249 Ft/MMS
 • A 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os zónákban és a Szatelit hálózatokon kezdeményezett és fogadott hívások esetén az ár kizárólag annak függvénye, hogy milyen zónában tartózkodsz.

Hol érhető el?

 • OnAir (repülőgépfedélzeti): onair.aero
 • MCP (tengeri): mcp.com
 • Thuraya (műholdas): thuraya.com
 • AT&T Maritime (tengeri, Vodafone World 4-es zóna díjazása szerint): cellularatsea.com
 • Aeromobile
 • TIM Italy Maritime (tengeri), elérhető a következő társaságok hajóin:
  • costacruise.com
  • msccrociere.it
  • iberocruceros.com
  • gnv.it
  • comarit.es
 • Inmarsat
 • Iridium (Mobile Satellite service)
Adatroaming limit beállítása
Az Adatroaming limittel eldöntheted, hogy mennyit szeretnél fizetni, ha külföldön internetezel. Három limit közül választhatsz: havi 3000 Ft, havi 17 000 Ft vagy havi 70 000 Ft.

Hogyan működik?

 1. Meghatározhatsz egy havi összeget (3000 Ft, 17 000 Ft vagy 70 000 Ft), aminél semmiképp sem fizethetsz többet, ha külföldön netezel.
 2. Ha adatforgalmad díja eléri a kiválasztott összeg 80%-át, akkor a telefonodra küldünk erről figyelmeztető egy SMS-t.
 3. Ha eléred a 100%-ot, akkor egy újabb SMS-t küldünk, és megszakítjuk az internetkapcsolatot.
 4. Ha ezután is használni szeretnéd az internetet, akkor küldd a TOVABB kódot a 1270-re, vagy hívd Ügyfélszolgálatunkat!

Megrendelés és lemondás

Havi limit

Megrendelés

Lemondás

3 000 Ft

LIMIT3

XLIMIT3

17 000 Ft

LIMIT17

XLIMIT17

70 000 Ft

LIMIT70

XLIMIT70

A limit adott számlázási ciklusra történő felfüggesztéséhez küldd a TOVABB szót SMS-ben a 1270-re!

Fontos tudni

 • A szolgáltatásért nem kell külön fizetned.
 • Az Adatroaming limit nemcsak az EU országaiban, hanem bárhol a világon érvényes.
 • Nem számít bele a számlázási limitbe az adatroaming opciók napi- illetve havidíja.
 • Az EU-n belül érvényes EuroAdat forgalmi díjas adatroaming-tarifával, a következő adatmennyiségek forgalmazását teszik lehetővé a különböző adatroaming limitek:
  • 3 000 Ft ~ 17 MB
  • 17 000 Ft ~ 99 MB
  • 70 000 Ft ~ 408 MB
 • Adatroaming-egyenleg lekérdezése - Adatroaming forgalmi egyenleged lekérdezéséhez küldd az ARK kódot SMS-ben a 1751-es számra! Ezután válasz SMS-ben tájékoztatunk az aktuális számlázási ciklusban addig elért adatroaming forgalmi díj költségéről. (A küldött SMS ára megegyezik a roaming SMS-küldés díjával, a fogadott SMS díja pedig bruttó 70 Ft. A forgalmiegyenleg-információ nem tartalmazza az adatroaming opciók napidíjait.)
(Tájékoztató jellegű értékek, az EuroAdat tarifán kívül más adatroaming opció használatával az értékek eltérhetnek.)
Zóna besorolás
Zóna 1:Zóna 2:Zóna 3:Zóna 4:Zóna 5:Zóna 6:
AusztriaAndorraAlbániaAfganisztánAntiguaAngola
BelgiumBosznia-HercegovinaFerörer-szigetekAlgériaArgentínaBenin
Bulgária Guernsey Macedónia Anguilla Bhután Bermuda
Horvátország Man-sziget Moldova Örményország Costa Rica Botswana
Ciprus Jersey Aruba Ecuador Burkina Faso
Csehország Koszovó Ausztrália Grúzia Burundi
Dánia Monaco Azerbajdzsán Guatemala Kamerun
Észtország Montenegró Bahrein Guyana Zöld-foki Köztársaság
Finnország Marokkó Banglades Haiti Közép-afrikai Köztársaság
Franciaország San Marino Barbados Honduras Csád
Francia Guyana Szerbia Fehéroroszország India Kongói Köztársaság
Németország Svájc Bolívia Indonézia Kuba
Gibraltár Törökország Brazília Irán Dzsibuti
Görögország Ukrajna Brit Virgin-szigetek Japán Falkland-szigetek
Guadeloupe Montenegró Brunei Kirgizisztán Fidzsi-szigetek
Izland Kambodzsa Malajzia Francia Polinézia
Írország Kanada Mexikó Gabon
Olaszország Kajmán-szigetek Mongólia Gambia
Lettország Chile Nepál Ghána
Liechtenstein Kína Holland Antillák Grönland
Litvánia Kolumbia Nicaragua Guam
Luxemburg Dominikai Köztársaság Pakisztán Elefántcsontpart
Málta Egyiptom Panama Kenya
Martinique Salvador Pápua Új-Guinea Laosz
Hollandia Grenada Puerto Rico Lesotho
Norvégia Hong Kong Katar Libéria
Lengyelország Irak Srí Lanka Líbia
Portugália Izrael Suriname Madagaszkár
Reunion Jamaica Türkmenisztán Malawi
Románia Jordánia Turks- és Caicos-szigetek Maldív-szigetek
Szlovákia Kazahsztán Uruguay Mali
Szlovénia Koreai Köztársaság Mauritánia
Spanyolország Kuvait Mauritius
Svédország Libanon Mozambik
Egyesült Királyság Makaó Namíbia
Montserrat Új-Kaledónia
Omán Új-Zéland
Palesztina Niger
Paraguay Nigéria
Peru Oroszország
Fülöp-szigetek Ruanda
Szaúd-Arábia Szenegál
Szingapúr Seychelle-szigetek
Saint Kitts és Nevis Sierra Leone
Saint Lucia Dél-afrikai Köztársaság
Saint Vincent és a Grenadine-szigetek Dél-Szudán
Szíria Szudán
Tajvan Szváziföld
Tádzsikisztán Tanzánia
Thaiföld Tunézia
Trinidad és Tobago Togo
Egyesült Arab Emírségek Tonga
Amerikai Egyesült Államok Uganda
Vietnámi Köztársaság Üzbegisztán
Jemeni Arab Köztársaság Vanuatu
Venezuela
Kongói Demokratikus Köztársaság
Zambia
Zanzibár
Zimbabwe
Csatlakozás a külföldi hálózatokra
Ha a roaming szolgáltatást aktiváltad, telefonod külföldön automatikusan csatlakozni fog valamelyik helyi hálózatra. Ha ez nem történik meg, kézi hálózatválasztásra van szükség, amelyhez mobilod használati útmutatójában találsz információt.
 • Szolgáltatónként és országonként eltérő szolgáltatásokat használhatsz külföldön. Nézd meg, hogy pontosan milyen szolgáltatások (telefonálás, SMS, MMS, internet) érhetők el külföldi partnereinknél!
 • Miután a mobiloddal csatlakoztál egy külföldi hálózathoz, kapsz egy üdvözlő üzenetet, amiből megtudhatod a külföldi szolgáltató nevét, valamint a hívás, az SMS és az adatroaming díjait. Ezt az üzenetet minden országban elküldjük neked.
 • Ha nem szeretnél üdvözlő SMS-t kapni, akkor küldd az XSMSBV kódot a 1270-re! Ha később mégis meggondolod magad, akkor küldd az SMSBV kódot ugyanerre a számra, és újból elküldjük telefonodra az üdvözlő üzeneteket.
 • Az egyes országokban elérhető lefedettséget az alábbi térképen ellenőrizheted.
Adatroaming egyenleg lekérdezése
 • Küldd az ARK kódot SMS-ben a 1751-es számra, ami után SMS-ben tájékoztatunk az aktuális számlázási ciklusban addig elért adatroaming forgalmi díj költségéről.
 • A forgalmiegyenleg-információ, csak előfizetéses ügyfeleknek érhető el és nem tartalmazza az adatroaming opciók napidíjait.
 • A hazai adatkeret külföldi felhasználására minden olyan hangalapú Utólag fizető Előfizető jogosult, aki tarifája, vagy adatopciója használata során jogosult a Netinfo oldal használatára. Belföldi adatkeret felhasználása esetén a külföldi adathozzáférés sebessége az aktuális számlázási ciklus végéig 0/0 Mbit/s-re lassításra kerül. Az adatkeret felhasználása után Utólag fizető Előfizetőnek lehetősége van a Netinfo oldalon keresztül kiegészítő adatkeret vásárlására, a hazaival megegyező árak és feltételek szerint. Azon Utólag fizető Előfizető, aki forgalmi díjas-, túlforgalmazási díjjal rendelkező-, speciális (egyedi) hozzáférési ponttal (APN) rendelkező-, BlackBerry-, internet opciót vagy Internet tarifát használ, nem használhatja fel belföldi adatkeretét, számára az Európa Napijegy naptári naponként 100 MB külföldi adatforgalmazást biztosít. Utóbbi ügyfelek esetében az adatlimit 80%-ának elérésekor és a keret kimerítésekor figyelmeztető SMS-t küldünk, az ezen túli adatforgalmat bruttó 10 Ft/MB-os egységekben számlázzuk.
Egyenleg feltöltése külföldön
Ha feltöltőkártyás a telefonod, akkor javasoljuk, utazás előtt töltsd fel az egyenlegedet, vagy kérd meg az otthoniakat, hogy töltsék fel, mert külföldön a hazainál magasabb költségekre számíthatsz. Természetesen Online egyenlegfeltöltés szolgáltatásunkat külföldön barangolva is használhatod.
Ha kérdésed van külföldön
 • Ha Roaminggal kapcsolatos kérdésed van, akkor hívd az EU országaiból díjmentesen a 1702-es (+36/70 700-1702) számot!
 • Ügyfélszolgálatunkat is bárhonnan felhívhatod, csak tárcsázd a 1270-et (+36/70 700-1270)!
 • Hangposta üzeneteidet a 170-es (+36/70 9090-170) számon hallgathatod meg. A hívások díja azonos a Magyarországra irányuló hívások roaming díjával.
 • SMS-ben is lekérdezheted, hogy mennyibe kerül egy adott országban, ha hívást kezdeményezel vagy fogadsz. Ehhez küldd SMS-ben a kiválasztott ország nevét a 1702-re, és válasz SMS-ben megkapod a hívásindítás és -fogadás percdíjait. Ha Magyarországról küldöd az SMS-t, akkor nem kell érte fizetned, ha viszont külföldről, akkor annyiba kerül, mint egy roaming helyzetben küldött SMS.
Tippek külföldi internetezéshez
 • Nem kell módosítanod a mobilod vagy a laptopod beállításait, ha külföldön internetezel.
 • Okostelefonod e-mail szinkronizálási gyakoriságát állítsd napi egyszerire vagy manuálisra, így tudni fogod, hogy mikor forgalmaz adatot a készüléked. Ne felejtsd el előtte megrendelni valamelyik csomagot, a sikeres megrendelést SMS-sel igazoljuk vissza.
 • Használj Opera mini böngészőt, illetve keresd a weboldalak mobilra optimalizált verzióit, így többet hozhatsz ki a választott opcióból.
Tudnivalók Magyarország határközeli területein
Ha Magyarország határközeli területein használod a mobiltelefonodat, akkor előfordulhat, hogy az egyik szomszédos ország szolgáltatójának jelerőssége átmenetileg nagyobb, mint a Vodafone-hálózaté.

Ilyenkor a szomszédos ország hálózatára fog kapcsolódni a telefonod (vagy a modemed vagy az adatkártyád), annak ellenére, hogy Magyarországon vagy (ez a Szándékolatlan Roaming). Ha így telefonálsz vagy internetezel, akkor a külföldi használati díjat kell fizetned.

Hogyan kerülheted el a szándékolatlan Roamingot?

 • Nézd meg, Magyarország mely részein fordulhat elő!
 • Kézi hálózatválasztással állítsd be telefonodon vagy modemeden a Vodafone Magyarország hálózatát, így elkerülheted, hogy a mobilod automatikusan egy külföldi hálózatra jelentkezzen fel.
A beállítással kapcsolatos információkat a mobilod használati útmutatójában találsz.