Egészségügy - Vodafone.hu - Közép és nagyvállalatok - Szolgáltatások - M2M - M2M iparágak

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Egészségügy

KIHÍVÁSOK

Hogyan javítható a technológiával a szolgáltatás színvonala az egészségügyben? És hogyan érhetnénk el, hogy közben a betegek elégedettebbek legyenek? Az M2M-technológia új megoldásokat kínálhat ezen a területen is. Például a páciensek kényelmét szolgálná, ha nem kellene bizonyos vizsgálatok miatt bemenniük a kórházba és feleslegesen várakozniuk. Az intézmények több beteget tudnának ellátni, és emelt szintű szolgáltatásokat kínálhatnának, így összességében csökkenhetnének az egészségügyi ellátás költségei.

MEGOLDÁSOK

A vezeték nélküli egészségügyi eszközökkel az orvosok ma már távolról is ellenőrizhetik betegeik állapotát. Az okos vércukor- vagy vérnyomásmérő képes arra, hogy a mért adatokat egyenesen az orvos számítógépére továbbítsa, így pontos követhetőséget és gyors reakciót tesz lehetővé.

Távoli állapotkezelés

Az M2M-technológiával a tartós kezelést igénylő betegek diszkrét távfelügyeletet kaphatnak. Az otthonról elvégezhető vizsgálatok esetében így nem szükséges kórházba menniük. Portugáliában például a fiatal epilepsziás betegek ellátása során a gyors döntéshozatalt egy olyan szoftveres megoldással segítik elő, amelyen keresztül az orvosok távolról elemezhetik a roham tüneteit.

Idősgondozás

Elöregedő társadalmunkban egyre nagyobb szerepe van a technológiának abban, hogy az idősek biztonságban és önállóan élhessék az életüket. Az M2M-technológia lehetővé teszi az életjelek távoli felügyeletét, így segítségével a gondozók ellenőrizni tudják, hogy a páciensek bevették-e a gyógyszereiket, de a rendszer akár riasztani is tud, ha az idős beteg vagy családtag elesett.

Klinikai kutatások

Az M2M hatékony alternatívát kínál a hagyományosan papíralapú naplóbejegyzésekkel készített klinikai kutatások helyett. Lerövidíti az ellenőrző és megfelelőségi vizsgálatok idejét, csökkenti a fejlesztési időt és fokozza a felhasznált adatok minőségét, hozzájárulva az újabb és eredményesebb kezelési módok piaci megjelenéséhez.

Orvosi és laboratóriumi eszközök felügyelete és karbantartása

Az orvosi és laboratóriumi eszközök felügyeletével és nyomkövetésével valós idejű értesítés érkezik minden problémáról a gyártóhoz vagy a karbantartóhoz. Tehát ennek köszönhetően a hibás eszközök javítását azonnal el lehet kezdeni, sőt, a karbantartás akár távolról is elvégezhető, költséges kiszállások nélkül.

Legfrissebb hírek a témában
4g4Gaccessoriesicon-app-storeapple broadbandbundle Business_0.1calendarcallcallcenter camera chatchevron-down chevron-left chevron-right chevron-up circle-questionmark closecollect community-thin communityCompleted_0.1country dashboard-thin dashboard data deals delete delivery desktop devices downloadedit error-circle facebook-thin facebook family-two family filters gogoogle-plus-thin google-plus Grid_view_0.1v4grid-view-small heart Home_0.1info-circle kids landline Like_0.1location-regular location-thin location mail menu messagemobile-broadbandmobile my-vodafone network-thin network paygpayment photos icon-play-storeplayplusprint rating-filled ratingrefresh report reports roaming search Security_0 share shoppingsimspeech-bubble technology test_app text tick-bordered Tick_0.1tick-simple tick top-up-two copy top-up-two top-up tvtwitter-thin twitter unlimited copy unlimited users vodafonewarningwindow worldyou copy you youtube-thin youtube