Energiaipar - Vodafone.hu - Közép és nagyvállalatok - Szolgáltatások - M2M - M2M iparágak

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Energiaipar

KIHÍVÁSOK

A „smart metering" azaz az okos mérés valós idejű információt nyújt egy magánszemély, egy cég vagy akár egy intézmény energiafelhasználásáról is. A folyamatos fogyasztásmérésből érkező adatok online felületen a fogyasztók és az energiaszolgáltatók rendelkezésére állnak. Az intelligens mérés így lehetővé teszi, hogy az előfizetők optimalizálják energiafogyasztásukat, amely vállalati környezetben jelentős megtakarítást eredményezhet. Márpedig az előrelátás és a felkészültség elengedhetetlen egy Ready Business vállalkozás számára.

MEGOLDÁSOK

Az M2M-technológia által az egyszerű mérőórából okos mérőóra válhat, amely költséghatékony és automatizált adatgyűjtést tesz lehetővé, így segítve abban, hogy megismerjük energiafelhasználási szokásainkat és kordában tartsuk energiaköltségeinket.

Energiafelhasználás optimalizálása: okos otthonok, okos épületek

Az M2M-alapú okos mérőórák segítségével az irodák, bevásárlóközpontok, szervizállomások, illetve a kiskereskedelmi üzletek részletes és valós idejű adatokat kaphatnak energiafelhasználásukról. Az intelligens szenzorok segítségével valós időben látható többek között a víz-, gáz- és áramfogyasztás. A biztonsági, fűtő, világító, légkondicionáló és egyéb intelligens berendezéseket így akár távolról is irányítani lehet.

Biztonsági szolgáltatások

Az energiaiparban különösen fontos, hogy megfelelően védjék az ipari területet. Az M2M-alapú kamerák és riasztók bármilyen távoli helyre kihelyezhetőek, még oda is, ahol nincs kiépített vezetékes szolgáltatás. A vezeték nélkül, távvezérléssel működő eszközök állandó kapcsolatban állnak központjukkal, és azonnal riasztanak, ha például indokolatlan mozgást, behatolást vagy veszélyes hőmérsékletváltozást észlelnek. A riasztási paraméterek természetesen egyénre szabhatóak.

Munkatársak védelme

Az M2M-technológiával nemcsak tárgyak felügyelhetőek, hanem személyek is. Így az egyedül dolgozó vagy veszélyes munkát végző munkatársak védelme könnyedén megoldhatóvá válik. Ha az M2M SIM kártyával felszerelt eszköz folyamatosan a dolgozónál van, munkaideje alatt megelőzésképp bármikor ellenőrizhető földrajzi elhelyezkedése, biztonsága. Ha veszélybe kerülne, elegendő egy gombnyomás, és mivel a helyzete pontosan behatárolható, a segítség is gyorsabban megérkezik hozzá.

Közvilágítás és forgalomirányítási rendszerek

Az M2M-megoldásokkal a városi hatóságok távfelügyeleten keresztül minden eszközön rajta tarthatják a szemüket, sőt a feladatok automatizálásával még a napi karbantartási munkákat is egyszerűbbé tehetik. Például távoli parkolásszabályozókkal, automatikusan felemelkedő sorompókkal vagy hidakkal, megnövelt ivóvízellátással, vagy a hulladékszintek felügyeletével. A közúti világítást felügyelő rendszer például azonnal riaszt, ha valahol nem működik a világítás, az igazán intelligens kukák pedig vezeték nélkül képesek jelezni, ha üríteni kell őket. Ezzel a valós idejű kommunikációval az önkormányzatok hatékonyabban képesek megtervezni a hulladékgazdálkodást, csökkentve a feleslegesen ürített kukákat, de a túlcsorduló szemetesek számát és a károsanyag-kibocsátást is.

Legfrissebb hírek a témában
4g4Gaccessoriesicon-app-storeapple broadbandbundle Business_0.1calendarcallcallcenter camera chatchevron-down chevron-left chevron-right chevron-up circle-questionmark closecollect community-thin communityCompleted_0.1country dashboard-thin dashboard data deals delete delivery desktop devices downloadedit error-circle facebook-thin facebook family-two family filters gogoogle-plus-thin google-plus Grid_view_0.1v4grid-view-small heart Home_0.1info-circle kids landline Like_0.1location-regular location-thin location mail menu messagemobile-broadbandmobile my-vodafone network-thin network paygpayment photos icon-play-storeplayplusprint rating-filled ratingrefresh report reports roaming search Security_0 share shoppingsimspeech-bubble technology test_app text tick-bordered Tick_0.1tick-simple tick top-up-two copy top-up-two top-up tvtwitter-thin twitter unlimited copy unlimited users vodafonewarningwindow worldyou copy you youtube-thin youtube