Gyártás - Vodafone.hu - Közép és nagyvállalatok - Szolgáltatások - M2M - M2M iparágak

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Gyártás

KIHÍVÁSOK

Az erős verseny miatt olyan megoldásokra van szükség, amelyek biztosítják, hogy a gyártás folyamatos legyen, illetve hogy a termékeket pontosan és hiánytalanul a vevőkhöz szállítsák. Emellett az is fontos, hogy a gyártó visszajelzést kapjon az összes folyamatról, hiszen terméke csak így lehet egyre jobb és jobb.

MEGOLDÁSOK

Mindez egyben, egy technológiával megoldható. Az M2M lehetővé teszi, hogy ne álljon a gyártás egy géphiba miatt akár napokig, hiszen előre jelzi a meghibásodás lehetőségét. Nyomkövető és flottakezelő rendszerek biztosítják a logisztika gördülékenységét és ezek szorítják le az üzemanyag-költségeket is. Ezenkívül javítják az ellátási láncot, amely olyan folyamatokat képes felgyorsítani, mint például a rendelések kezelése.
Az M2M-technológia olyan eredményes, költséghatékony és automatizált adatgyűjtést tesz lehetővé, amely több kiemelt területen is átformálja az ipart. Ráadásul ezek a technológiai vívmányok lehetővé teszik, hogy ön is csatlakozzon a Ready Business vállalkozások közé, mivel általuk minden helyzetre felkészülhet.

Nyomkövetés

A korábban a távolság vagy a költségek miatt követhetetlen áruk és eszközök – például nyersanyagok vagy fogyó- és pótalkatrészek – nyomon követése is megvalósulhat az ügyfelek elégedettségére. Az M2M segítségével olyan üzleti folyamatok is fejleszthetők, mint a leltárkezelés, a szállítás, valamint az alkatrészek, a folyamatban lévő munkák és az alkalmazotti adatok figyelemmel kísérése.

Flottakezelő szolgáltatások

Egyre több cég ismeri fel, hogy jelentősen egyszerűbbé teheti gépjárműparkjának kezelését az M2M-alapú flottakezelő rendszerrel. A rendszer beüzemelésével jelentősen csökkenthető a működési- és az üzemanyag-költség, sőt, a járművel dolgozó kolléga adminisztrációja is. Nemcsak a jármű pontos helyének meghatározása válik lehetővé, hanem mérhető lesz az általa megtett távolság, az üzemanyag-fogyasztás, és nem utolsó sorban az üzemórák száma is. A komplex rendszerek lehetőséget adnak az üzemanyagszint, az olajszint és a motor monitorozására, amelynek következtében előre jelzik, és így megelőzhetővé teszik a problémákat, hogy minimalizálható legyen a szervizelés miatti leállás. Elérhető olyan flottakövető rendszer is, amely kompatibilis az útdíjfizető rendszerrel, és ezáltal megkönnyíti és meggyorsítja a haladást, illetve a munkavégzést.

Távfelügyelet és távvezérlés

Ez a kulcsfontosságú berendezések és eszközök – köztük a beépített alkatrészek, gépjárművek, gyárfelszerelések – folyamatos felügyeletét jelenti, amellyel valós idejű adatokat kaphatunk mennyiségekről, hőmérsékletről, páratartalomról, légnyomásról, ki- vagy bekapcsolt állapotról, illetve a termékek felhasználásáról. A technológia lehetővé teszi például a proaktív karbantartást, amellyel csökkenthető a váratlan leállások száma. Az eszköz jelzi a meghibásodás okát is, így azonnal beszerezhető a szükséges alkatrész, sőt, a karbantartás bizonyos esetekben akár távolról is elvégezhető.

Energiafelhasználás optimalizálása

Az M2M-alapú okos mérőórák segítségével valós idejű adatokat kaphat az épületek energiafelhasználásáról. A részletes elemzéssel csökkentheti energiaköltségeit és megfelelhet a fenntarthatósági célkitűzéseknek.

Biztonsági szolgáltatások

A vezeték nélküli technológián alapuló M2M vezérelte kamerák és riasztók nagyobb biztonságot nyújtanak a gyárépületeknek és raktároknak a hagyományos megoldásoknál, hiszen itt nincs elvágható kábel, így nehezebb kiiktatni a védőrendszert. Ezen kívül nagy előnyük, hogy olyan területen is telepíthetőek, ahol nincs kiépített vezetékes hálózat, és bármilyen távolságból felügyelhetőek.

Munkatársak védelme

Különösen fontos az egyedül dolgozó vagy a veszélyes munkát végző munkatársak védelme. A számukra fejlesztett okoseszközökkel például behatárolható az illető földrajzi elhelyezkedése, munkaideje alatt folyamatosan ellenőrizhető biztonsága. Ha veszélyt észlel, elegendő megnyomnia az eszközön lévő pánikgombot, és a segítség máris pontosan oda érkezik, ahol a készülék alapján beazonosítják.

Környezeti határértékek felügyelete

Az M2M-technológiával számos környezeti határérték folyamatosan figyelemmel kísérhető, például a levegőminőség, az öntözés állapota, a hőmérséklet vagy a vegyi anyagok összetétele. Így biztosítható a jogszabályok betartása, valamint a munkavállalók és a vagyontárgyak biztonsága.

Legfrissebb hírek a témában
4g4Gaccessoriesicon-app-storeapple broadbandbundle Business_0.1calendarcallcallcenter camera chatchevron-down chevron-left chevron-right chevron-up circle-questionmark closecollect community-thin communityCompleted_0.1country dashboard-thin dashboard data deals delete delivery desktop devices downloadedit error-circle facebook-thin facebook family-two family filters gogoogle-plus-thin google-plus Grid_view_0.1v4grid-view-small heart Home_0.1info-circle kids landline Like_0.1location-regular location-thin location mail menu messagemobile-broadbandmobile my-vodafone network-thin network paygpayment photos icon-play-storeplayplusprint rating-filled ratingrefresh report reports roaming search Security_0 share shoppingsimspeech-bubble technology test_app text tick-bordered Tick_0.1tick-simple tick top-up-two copy top-up-two top-up tvtwitter-thin twitter unlimited copy unlimited users vodafonewarningwindow worldyou copy you youtube-thin youtube