Mi az M2M? - Vodafone.hu - Közép és nagyvállalatok - Szolgáltatások

BreadcrumbPortlet

Webes tartalom megjelenítése Webes tartalom megjelenítése

Mi az M2M?

A Vodafone M2M-technológiájával megkönnyítheti életét és intelligenssé teheti eszközeit. A segítségével úgy adhatja át a munka egy részét a gépeknek, hogy közben a döntés és az irányítás mindvégig az Ön kezében marad. Az M2M-megoldásokkal egy olyan Ready Business céget formálhat vállalkozásából, amely nemcsak hatékonyabb, de egyben felkészültebb is bármilyen kihívással szemben.

Mi az az M2M?

Az M2M a Machine-to-Machine angol kifejezés rövidítése. Ez egy olyan technológia, amely során a gépek egymás között, emberi beavatkozás nélkül kommunikálnak.

A Vodafone M2M-megoldásaival bármilyen eszköz képes hálózatunkon keresztül az internetre csatlakozni, így már nemcsak a telefonja lehet okos, hanem az autója, a riasztója vagy akár cége irodaépülete is. Ezzel a technológiával azonnali visszajelzést kaphat távoli eszközeiről, így gyorsan reagálhat a változásokra, de akár meg is előzheti a problémákat. Sőt, ezen kívül csökkentheti céges költségeit, illetve új bevételi forrásokra, és így jelentős versenyelőnyre is szert tehet. Pontosan ezek azok a tulajdonságok, amelyek sikeres Ready Business vállalkozássá formálnak egy céget.

Bármilyen meglepő, az M2M-technológia már most is körülveszi. Ez biztosítja az összeköttetést az online pénztárgépek és a NAV között, illetve ilyen megoldást használ akkor is, amikor bankkártyával fizet egy taxiban vagy GPS-alapú helymeghatározó rendszerrel védi céges autóflottáját egy esetleges lopás ellen. És ez még csak a kezdet!

Hogyan működik?

Az M2M-kommunikáció során gépek cserélnek információt gépekkel. Ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, SIM kártyával kell felszerelni az egymással kommunikáló eszközöket, amelyek ezután bizonyos adatokat rögzítenek, amelyeket az internetre csatlakozva kicserélnek egy központi szerverrel. Ez bármi lehet: hőmérséklet, élelmiszerfogyasztás, szívritmus, stressz-szint, fényerősség, mozgás, magasság, sebesség. Az adatcsere után egy alkalmazás könnyen értelmezhető információvá alakítja a rögzített adatokat, kiértékeli őket, majd utasítást ad a gépnek. Ha ezt egy hétköznapi példán keresztül nézzük, egy italautomata esetében az is utasítás lehet, hogy túl magas a környezet hőmérséklete, ezért kapcsoljon magasabb fokozatú hűtésre.

Miért jó?

A Vodafone nemzetközi SIM kártyáival egy adott eszköz a világon bárhol elérhető, nyomon követhető és lekérdezhető akár egy magyarországi központból is. Például egy külföldi szállítmányról akárhonnan azonnali, pontos információkat kaphat. Megtudhatja, hogy sértetlen-e, hogyan használják, meghibásodott-e, esetleg leállt-e. Ezekkel a hasznos információkkal mindig naprakész lehet, így gyorsan javíthatja, frissítheti szolgáltatását, sőt, megelőzheti a problémákat is. Az M2M-technológiával védelmet nyújthat egyedül dolgozó munkavállalóinak, figyelhet idős emberek egészségére, vagy egyszerűen csak kényelmesebbé teheti hétköznapjait. Az M2M tehát átláthatóbbá, könnyebben kezelhetővé teszi az emberek életében felmerülő tennivalókat, függetlenül attól, hogy milyen területről van szó.

A Ready Business
innovációt jelent

Készüljön fel a jövő kihívásaira a Vodafone üzleti megoldásaival!

Részletek
4g4Gaccessoriesicon-app-storeapple broadbandbundle Business_0.1calendarcallcallcenter camera chatchevron-down chevron-left chevron-right chevron-up circle-questionmark closecollect community-thin communityCompleted_0.1country dashboard-thin dashboard data deals delete delivery desktop devices downloadedit error-circle facebook-thin facebook family-two family filters gogoogle-plus-thin google-plus Grid_view_0.1v4grid-view-small heart Home_0.1info-circle kids landline Like_0.1location-regular location-thin location mail menu messagemobile-broadbandmobile my-vodafone network-thin network paygpayment photos icon-play-storeplayplusprint rating-filled ratingrefresh report reports roaming search Security_0 share shoppingsimspeech-bubble technology test_app text tick-bordered Tick_0.1tick-simple tick top-up-two copy top-up-two top-up tvtwitter-thin twitter unlimited copy unlimited users vodafonewarningwindow worldyou copy you youtube-thin youtube