Az új Narrowband-IoT technológia segítségével szinte bárhol megoldható a gépek közötti vezeték nélküli kommunikáció, akár nehezen hozzáférhető helyekről is, alacsony energiafogyasztás és eszközköltség mellett.

Okos eszközmonitoring megoldásunk külső áramforrás nélkül biztosít adatokat a megfigyelt eszköz/tárgy útvonaláról, viselkedéséről, mozgásáról, vagy környezete hőmérsékletéről.

Az így gyűjtött adatok az intelligens adatfeldolgozás után válnak távolról elérhetővé a platform webes vagy mobil felületén, ezzel elősegítve az adatalapú döntéshozatalt az üzemeltetőknek, tulajdnosoknak. A keletkezett adatok egyszerűen integrálhatóak más rendszerekbe is az elérhető API segítségével (Application Programming Interface).

Széleskörű felhasználási lehetőségeivel az Okos eszközmonitoring megoldás hasznosítható a logisztika és szállítmányozás, ipari termelés, építőipar mezőgazdaság vagy akár városmenedzsment területén is. A megoldást javasoljuk áru, csomagok és konténerek nyomkövetésére, értékes eszközei és gépei állapotának elemzésére és helymeghatározására, vagy berendezései üzemidejének egyszerű követésére is.

A kigyűjtött adatok megfelelő alapot biztosíthatnak az automatizálási folyamatokhoz a teljes értékláncban, ezzel is növelve az Ön vállalatának működési hatékonyságát.

alt

Milyen információkat tud gyűjteni az eszközmonitoring megoldás?

Kültéri pozíció meghatározása

Kültéri pozíció meghatározása

GPS és cellainformáció alapján: követhető a szállítmány/tárgy mozgása a mobilra és számítógépre is optimalizált platformon.

Üzemóra-mérés

Üzemóra-mérés

Folyamatos ellenőrzés alatt tarthatóak az értékes felszerelések és készülékek mozgás és rezgésérzékelés segítségével, illetve monitorozható a készülékek üzemideje, ezzel biztosítva megfelelő állapotukat.

Hőmérsékletmérés

Hőmérsékletmérés

Követhető az áru hőmérséklete, így a szállítás közben bekövetkezett változásokra időben lehet reagálni. Ez a funkció élelmiszer-, vagy hidegáru- szállítás esetén kiemelkedően hasznos (-40 és +85 fok között biztosított funkció).

Szögelfordulás és esésérzékelés

Szögelfordulás és esésérzékelés

Érzékeny vagy törékeny szállítmányok követésénél távolról is látható, ha azok nem megfelelően lettek kezelve vagy mozgatva, vagy esetleg baleset miatt sérülhettek.

A megoldás előnyei

Hosszú üzemidő

A NB-IoT eszközök hosszú üzemideje külső áramforrás nélkül is biztosított.

Felhő alapú megoldás

Automatikusan skálázódó felhőalapú megoldás.

Tömeges alkalmazás

Nagyszámú eszközkészlet esetén is alkalmazható.

Zavartalan kommunikáció

Az eszközök olyan nehezen hozzáférhető helyekről is képesek zavartalanul kommunikálni, amelyek a hagyományos mobilkommunikációs megoldásokkal eddig elérhetetlenek voltak.

Rugalmasan és egyszerűen konfigurálható

Ön döntheti el, hogy milyen adatokat gyűjt, milyen tartományban és milyen időközönként.

Csökkenthető költségek

Beállítható, hogy mikor lépjen működésbe, vagy adjon jelzést a szenzor.

Könnyen kezelhető platform

Az adatok felhasználóbarát webes- vagy mobilplatformon, könnyen áttekinthető formában állnak rendelkezésre és könnyen integrálhatóak más rendszerekbe.

Egyszerű rögzítés

A legegyszerűbbtől a kiemelten strapabíró ipari alkalmazásokig az eszközök egyszerűen rögzíthetőek, többféle módon, az Ön igényeit szem előtt tartva.

Az információk tájékoztató jellegűek, az Okos eszközmonitoring megoldás pontos műszaki, felhasználási feltételeit, illetve az igénybevételének a lehetőségeit a Kiemelt Üzleti ÁSZF tartalmazza.

Miért a Vodafone?

Teljes körű támogatás

Ügyfélre szabott megoldás

Nemzetközi IoT-tapasztalat

Megbízható hálózat és jó lefedettség

Pénzügyi garancia, rugalmas finanszírozás

  • Jelenlegi elem
1. elem a 5 elemből, 0 alelemmel