A megoldással lerövidíthető a parkolással töltött időt, csökkenthető a dugók mértéke, a zaj- és a légszennyezettség, valamint növelhetők a parkolási bevételek. A talajba süllyesztett NB-IoT szenzorok folyamatosan ellenőrzik a parkolóhelyek foglaltságát és a rendszer egy online felületen keresztül valós idejű adatokat tesz elérhetővé a parkolásüzemeltetés számára. Így valós időben monitorozhatóvá válik például a parkolóhelyek foglaltsága, kihasználtsága, az átlagos parkolási idő, valamint a parkolási események száma. Ezen adatok ismeretében a parkolási infrastruktúra megújítható és optimalizálható, aminek segítségével növelhetővé válnak a parkolási bevételek.

A rendszer része továbbá egy mobilalkalmazás, melyen keresztül az autósok is valós idejű információt kapnak a parkolóhelyek foglaltságáról, így gyorsabban tudnak szabad parkolóhelyet találni, majd a parkolási díjat kifizetni. A kisméretű eszközök a legújabb, keskenysávú rádiótechnológiával (NarrowBand-IoT) működnek: a már kiépített mobilhálózaton keresztül képesek gyorsan, biztonságosan és energiatakarékosan kommunikálni.

Okos parkolás példa ábra

A megoldás előnyei

Gyorsabb parkolás és kisebb forgalom
A rövidebb parkolási idővel csökken a tranzitforgalom és az autósok üzemanyagköltsége is.

Növekvő parkolási bevételek
A kimutatások segítségével az üzemeltető növelheti a parkolóhelyek kihasználtságát és a parkolóőrök hatékonyságát

Elégedett városlakók
Kevesebb lesz a dugó, kisebb a zaj- és légszennyezettség, ami javítja a lakók életminőségét és a vállalkozások versenyképességét.

Megbízható és ellenálló szenzorok
Különböző időjárási körülmények között is megbízhatóan működnek és akár több, mint 5 évig képesek a foglaltságot mérni.

Elérhető ár és biztonságos kommunikáció
A korszerű NB-IoT technológia költséghatékony megoldás kiépítését és biztonságos adatkommunikációt tesz lehetővé.

Miért a Vodafone?

Teljes körű támogatás

Ügyfélre szabott megoldás

Nemzetközi IoT-tapasztalat

  • Jelenlegi elem
1. elem a 3 elemből, 0 alelemmel