Adatvásárlás
Vissza

Hasznos tudnivalók az adatvásárlásról.

Havidíjas előfizetés esetén:

Jó ha tudod:

 • Egyszerre legfeljebb 3 kiegészítő adatopció lehet aktív az előfizetéseden.
 • A megvásárolt adatmennyiség a számlazárásig használható fel, a számlazárás napján a fel nem használt adat elvész.
 • Kiegészítő adat vásárlása esetén először az abban foglalt adatmennyiséget használod.
 • A kiegészítő adatopciót ha lemondod, akkor a fel nem használt adatmennyiség elvész.

Osztható adatra vonatkozó információk:

 • Az osztható adatopció típusától függően meghatározott számú telefonszámmal tudod megosztani adatforgalmad.
 •  Kizárólag havidíjas telefonszámmal oszthatod meg adatforgalmad, feltöltőkártyás előfizetéssel nem.
 • Amennyiben valamely tag jogosult osztható adat vásárlására, az opció díját a fő telefonszám egyenlegén terheljük.

 

Feltöltőkártyásként:

 • Kiegészítő adat vásárlása esetén először az abban foglalt adatmennyiséget használod.
 • Ismétlődő adatopció esetén a fordulónapon a díjat levonjuk egyenlegedből, ha van annyi összeg a kártyádon.
 • Két ismétlődő internetet nem aktiválhatsz egyszerre.
 • A kiegészítő adatopciót ha lemondod, akkor a fel nem használt adatmennyiség elvész, és nincs időarányos számlázás.
 • Adatopció vásárlása során, ha van még a korábbiból fel nem használt adatmennyiség, és ugyan olyan típusú opciót vásárolsz, akkor a korábbiból fennmaradt adatot töröljük.

Havidíjas előfizetéssel milyen internet opciókat rendelhetek meg?

Amennyiben Red S, Red L, Red M , Red Infinity+ vagy Go S, Go M, Go L csomagod van és elfogyott az adatmennyiséged, akkor a  Netinfo  oldalon mobilodról közvetlenül vásárolhatsz további adatot. A Red Infinity+ tarifa esetében kiegészítő adatopció nem vásárolható, hiszen a tarifa korlátlan adatforgalmat biztosít!

Legegyszerűbben a  My Vodafone  alkalmazás segítésével veheted meg a kiegészítő adatopciókat. Az alkalmazás Android-ra és iOS-re is elérhető. Ha számítógépen szeretnéd megrendelni,  jelentkezz be Saját fiókodba  és intézd el pár kattintással.

Amennyiben a HomeNet szolgáltatásodban elfogyott az adatmennyiséged, vagy a következő számlazárásig szeretnéd megnövelni azt, akkor a  Netinfo oldalon közvetlenül vásárolhatsz további adatot. Ehhez számítógépedről jelentkezz be  Saját fiókodba  és intézd el pár kattintással.

Hogyan tudok kiegészítő adatot vásárolni a My Vodafone alkalmazásban?

Adatvásárlás 4 egyszerű lépésben a My Vodafone alkalmazásban

 

1

2

3

4

Milyen internetopciók közül választhatok feltöltőkártyásként?

Egyszeri internet opció:

Akkor válaszd, ha csak egyszeri alkalommal szeretnéd igénybe venni. (Ezt többször is megteheted, azonban nem fogjuk automatikusan megújítani)

Megújuló internet opció:

Akkor válaszd, ha szeretnél folyamatos internet hozzáférést, így időről időre megújuló szolgáltatást.

 

Ezen kívül még azt is szükséges eldöntened, hogy az internet egy hétig, vagy egy hónapig legyen felhasználható.

Kiegészítő adatot legegyszerűbben a My Vodafone alkalmazáson keresztül vásárolhatsz, de akár mobiltelefonon, akár számítógépen is megnyithatod a Netinfo oldalunkat is.

Mit jelent a megújuló internet?

Ha feltöltőkártyásként megújuló internetet választasz, akkor ez az internetmennyiség automatikusan magától megújul 7 vagy 30 naponta, attól függően, hogy heti vagy havi opciót kértél. Ez azt jelenti, hogy a hetedik, vagy harmincadik napon éjfélkor az interneted magától megújul, és a díját levonjuk az egyenlegedből anélkül, hogy neked újra meg kellene rendelned!

Miért előnyös a megújuló internet feltöltőkártyásként?

A megújuló internet azért jó megoldás, mert nem kell folyamatosan neked, saját kezűleg megrendelned, hanem magától megújul a harmincadik, vagy a hetedik napon, ha van elegendő egyenleg a kártyádon.

Fontos ! Két megújuló internetet nem kérhetsz egyszerre!

Például: jelenleg egy havi megújuló 1GB interneted van, és szeretnél havi megújuló 5GB-ra váltani, akkor az 1GB megújuló internetet először szükséges lemondani a  Netinfo  felületen. Lemondást követően tudod megrendelni a megújuló 5GB-ot.

Az egyszeri internetmennyiségeknél nincs ilyen szabály, amennyiben az egyszeri internetedben lévő mennyiséget felhasználtad, rögtön töröljük, és akár azonnal rendelhetsz új egyszeri internetet, vagy akár megújulót is!

Hogyan rendelhetem meg az internet opciókat?

Mobiltelefonon és tableten keresztül:

Netinfo  felületen és a  My Vodafone alkalmazásunkon  keresztül pár kattintással már be is aktiválhatod az általad választott opciót! A belépéshez mind a két felületen regisztráció szükséges, a folyamat során telefonszámodat és ügyfélbiztonsági kódodat kérjük.

Számítógépen keresztül:

Lépj be  Online Ügyfélszolgálatunkra , és rendeld meg egyszerűen a számodra megfelelő opciót!

• A megrendelt internetet a megrendeléstől számított 48 órán belül használhatod. Az aktiválásról SMS üzenetben értesítünk.

• Ha felhasználtad a megrendelt internetmennyiség 80 illetve 100%-át, küldünk róla SMS-ben értesítést.

Az internet lemondásakor figyelj arra, hogy a lemondani kívánt internetből van-e még felhasználható mennyiség, mert lemondás esetén a még elérhető adatmennyiséget is töröljük.

Mi az az Automatikus PluszAdat?

Az Automatikus PluszAdat megrendelésével automatikusan további 300 MB adatot biztosítunk havonta 445 Ft-ért (számlazárásonként egy alkalommal), amit a számlazárás végéig, teljes sebességgel használhatsz fel belföldön és az EU-ban egyaránt! Ne feledd, elég egyszer megrendelned a  My Vodafone applikációban  vagy  Netinfo  oldalon keresztül és Az Automatikus PluszAdat díját csak az opció megkezdése esetén számlázzuk ki, amennyiben egyéb kiegészítő adatot rendelsz, úgy elsőként annak adatkeretét használhatod fel.

Díja 445 Ft, az adatforgalom nem megosztható, valamint fontos, hogy az Automatikus PluszAdat felhasználását követően a sebesség 0/0 Mbit/s-ra korlátozódik a számlázási ciklus végéig, internetezésre a  Netinfo  oldalon történő kiegészítő adatopció vásárlásával lesz lehetőséged.

Amennyiben úgy gondolod, hogy nincs szükséged az Automatikus PluszAdat szolgáltatásunkra, akkor a  Netinfo  oldalunkon tudod azt lemondani. Ebben az esetben számlazárásodig 0/0 Mbit/sec sebességre lassul az adatforgalmad, vagy PluszAdatot tudsz vásárolni a fent említett módon.

Fontos, hogy az új előfizetéses tarifáinkhoz ( Go S, Go M, Go L, Red S, Red M, Red L és Red Infinity+ valamint a már nem elérhető Red Infinity) nem rendelhető Automatikus PluszAdat kiegészítő adatopció!

 

Interaktív segédlet

Tippek, segítség mindenféle eszközhöz