Készülékbeállítások, információk
Vissza

Általános készülékbeállítások

Internet beállítások

Előfizetéses  internet beállításához adja meg a készülékben az alábbiakat:

 • Hozzáférési pont / APN-cím: internet.vodafone.net vagy standardnet.vodafone.net (A standardnet.vodafone.net APN használatával a Vodafone Pass szolgáltatásban adatfelhasználás nélkül biztosított tartalmak az adatkeretet csökkentik!)
 • Felhasználó-azonosító: nincs
 • Jelszó: nincs
 • DNS1: 80.244.97.30
 • DNS2: 80.244.96.1

Feltöltőkártyás  internet beállításához adja meg a készülékben az alábbiakat:

 • Hozzáférési pont neve / APN-cím: vitamax.internet.vodafone.net vagyvitamax.snet.vodafone.net
 • Felhasználó azonosító: nincs
 • Jelszó: nincs
 • DNS1: 80.244.97.30
 • DNS2: 80.244.96.1

MMS beállítások

Havidíjas és feltöltőkártyás előfizetés esetén is azonos beállítások szükségesek az MMS szolgáltatás használatához:

 • Hozzáférési pont neve / APN-cím: mms.vodafone.net
 • Felhasználó azonosító: nincs
 • Jelszó: nincs
 • IP cím: 080.244.097.002
 • Kezdőlap címe: http://mms.vodafone.hu/servlets/mms
 • Kapcsolódás: Csomagkapcsolt / GPRS

Az egyes készülékekhez tartozó beállítási segédleteket a  Készülékbeállítás  oldalunkon találja meg.

Hol tudom megnézni az internetes eszközre érkező SMS-eket?

Ha MiFi eszközzel rendelkezik, és SMS-t kap, akkor a készüléken megjelenik egy boríték ikon. Az üzenetet az eszköz adminisztrációs felületére bejelentkezve tudja megnézni. A felületről SMS-t is tud küldeni, melyet a tarifacsomag díjszabása szerint számlázunk.

Ha USB-s eszköze van, akkor a csatlakozáshoz használt szoftverben (Vodafone Mobile Broadband, esetleg Vodafone Connect Lite) tudja elolvasni az SMS-üzeneteket. Az új üzenet érkezését abban is jelzi egy boríték ikon.

Internetezés közben melegszik a telefonom, miért van ez?

3G/4G adatforgalom használata esetén a készülék a szokásosnál nagyobb igénybevételnek van kitéve, ezért előfordulhat, hogy az eszköz hőmérséklete megnő. Ez normális jelenség.

Mini Bázis Plusz, Vállalati Mini Bázis technikai feltételek

A Mini Bázis eszköz működtetéséhez vezetékes internetkapcsolat szükséges, melyen az alábbi beállításoknak, paramétereknek kell érvényesülnie a vezetékes szolgáltató, illetve a helyi hálózat oldaláról együttesen.

 

minimum letöltés/feltöltés (Mbps)

optimális letöltés/feltöltés (Mbps)

egyidejű max. hívások száma az eszközön (db)

Mini Bázis Plusz (Plug)

2 / 0.5

4 / 0.5

8

Vállalati Mini Bázis (V2.2)

4 / 1

8 / 1

16

A következő portoknak mind a helyi hálózat, mind a vezetékes szolgáltató oldaláról nyitva kell lenniük minden irányba. Cél IP cím, vagy IP tartomány beállítása nem szükséges.Az alább leírtakat ellenőrizze a vezetékes router beállításaiban:

Protokoll

Port

Leírás

IP

50

ESP

UDP

4500

IPSEC NAT Traversal

UDP

500

ISAKMP

UDP

123

NTP - for Oscillator synchronization

 • Az eszköznek IP címet DHCP-n keresztül kell kapnia, a VPN-t - IPsec protokollon - engedélyezni kell.

Az alább leírtakat ellenőriztesse a vezetékes internetszolgáltató ügyfélszolgálatán:

 • A vezetékes szolgáltató vonalán, ill. a helyi hálózat oldalán az MTU csomagméretnek minimum 1480 byte értékűnek kell lennie. PPPoE alapú internetkapcsolat esetén mindenképp arra alkalmas router mögé szükséges csatlakoztatni a Mini Bázist.
 • A végponton a vezetékes szolgáltató által a csatlakozáshoz szükséges eszköz felé (modem) kiosztott IP cím ún. publikus tartományból kerüljön kiosztásra. Belső hálózatból kiosztott (ún. NAT-olt) IP cím esetén a Mini Bázis működése nem garantált.
 • Az eszköz beüzemelésével és használatával kapcsolatban:
 • A Mini Bázist más hálózati eszköz (port elosztás, switch) közbeiktatása nélkül közvetlenül a vezetékes szolgáltató által biztosított „modem-routerre” javasolt csatlakoztatni.
 • Amennyiben több, arra alkalmas - 3G (2100 MHz) képes - eszköz közül csak egyes eszközök nem csatlakoznak a Mini Bázisra, javasolt annak közvetlen közelében „repülő”, vagy ún. offline, majd kis idő múlva újra „normál” módba kapcsolni a készüléket.

A Mini Bázis zárt használati módja esetén ellenőrizze ügyfélszolgálatunk segítségével, hogy a kérdéses telefonszám szerepel-e az engedélyezett listában, ill. ha SIM csere óta tapasztalható a hiba, frissítésre került-e a lista az új SIM azonosítóval.

Úgy tudom, hogy függetleníthetem a készülékem, ez igaz?

A hálózati zár feloldás, úgynevezett függetlenítés mind feltöltőkártyás, mind előfizetéses tarifák esetében az ügyfél kérésére történik,  az Előfizetői Szerződéssel együtt vásárolt készülék hálózati zárának feloldása díjmentes, minden egyéb esetben (például listaáron, vagy mástól - akár adásvételi szerződéssel is - vásárolt készülék) 10 000 Ft-os díja van.

Feltöltőkártyás készülékek esetében onnantól kezdve, hogy a SIM kártyán megjelenik bármilyen összeg, azaz a feltöltés sikeres volt, az előfizető a készülék kikódolását díjmentesen kérheti. Amennyiben nem tölt fel az előfizető a SIM kártyára felhasználható egyenleget, úgy a szerződés megszűnését követően kérheti a készülék díjmentes kikódolását.

Előfizetéses szerződés esetében, a szerződéshez, a Vodafone-nál vásárolt készülék függetlenítése  díjmentes, a szerződés lejáratát követően. A készülék használója is kérheti a szerződés lejárta után a hálózati zár feloldását, azonban neki minden esetben 10 000 Ft a díja.

A hálózati zár feloldása céges előfizetés esetén kéttanús meghatalmazással is intézhető, lakossági előfizetők esetében ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett eseti és konkrét meghatalmazással kérhető.

A függetlenítést a 1270-es ügyfélszolgálati telefonszámon, és a  Vodafone üzleteiben  lehet kezdeményezni. Fontos, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül kizárólag az előfizető, a használó pedig márkaképviseleteink egyikén kérheti.

 

Interaktív segédlet

Tippek, segítség mindenféle eszközhöz