Külföldi telefonhasználat feltöltőkártyás előfizetőknek
Vissza

Mire van szükségem ahhoz, hogy külföldön is használhassam az előfizetésemet?

Ahhoz, hogy külföldön használhasd mobilodat, előfizetéseden aktívnak kell lennie a Roaming szolgáltatásnak.

Ha a szolgáltatás még nem aktív, azt díjmentesen bekapcsolhatod  Online ügyfélszolgálatunkon  vagy a 1270-es telefonszámra küldött ROA tartalmú SMS-sel.

Fontos, hogy ha nem aktív a roaming szolgáltatás az előfizetéseden, akkor az SMS-t kizárólag belföldről tudod elküldeni a 1270-es telefonszámra, mivel ebben az esetben külföldi szolgáltató hálózatára nem tud feljelentkezni a készüléked.

Javasoljuk, hogy külföldi utazás előtt ellenőrizd le, hogy a szolgáltatás aktív-e előfizetéseden, amelyet a 1270-re küldött SROA tartalmú SMS-sel tehetsz meg. 

Roaming használat feltöltőkártyás előfizetőknek

Feltöltőkártyás előfizetőként is lehetőséged van a roaming szolgáltatás segítségével külföldön is mobiltelefonod használatára, amennyiben készüléked alkalmas az adott hálózat használatára.

Roaming - mobil használat külföldi hálózatokon:

A szolgáltatás megléte nélkül nincs lehetőség feljelentkezni a külföldi szolgáltató hálózatára.

- Megrendelés: 1270-re küldött ROA kóddal lehetséges.

- Lemondás: 1270-re küldött XROA kóddal lehetséges.

Fontos, hogy még a kiutazás megtörténte előtt kerüljön aktiválásra a roaming szolgáltatás, ellenkező esetben nem lesz használható külföldön a készülék, mert nem tud felcsatlakozni a hálózatra. Ez esetben az alábbi módokon lehetséges a megrendelése, ha van lehetőség internet csatlakozásra (például nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztül):

Online ügyfélszolgálat ,

My Vodafone  mobil alkalmazás,

Figyeljünk a megfelelő tárcsázásra! Nemzetközi forgalomválasztó – ország hívószáma – körzetszám – előfizetői szám. Nemzetközi forgalomválasztóként tanácsos a „+” vagy „00” jelet használni (ennek előhívása készülékenként eltérő). Pl. +36701234567 vagy 0036701234567

Az 1. díjzónába tartozó országok területén roamingolva a tarifacsomaghoz tartozó hazai, belföldi, hálózaton kívüli percdíjakkal indíthatsz hívást, küldhetsz SMS-t vagy MMS-t Magyarországra vagy az 1. roaming díjzóna országaiba.

A tarifacsomagba foglalt bármely hálózatba felhasználható percek/SMS-ek (például MAX-os kártyák esetében a 100 egység, bármely belföldi normál díjas hálózatba) az 1. roaming díjzónába tartozó roamingolás során felhasználhatók.

A tarifacsomagba foglalt (hálózaton belüli) korlátlanság (pl. MAX-os kártyák esetén az időszaki díj levonását követő 30 napon belüli aktív korlátlanság egymás között) nem használható fel.

Külföldi hálózaton az 1-es zóna kivételével fizetni kell a fogadott hívásokért is, az SMS, MMS üzenetek fogadása azonban díjmentes. Külföldön nem érhető el minden szolgáltatás, amit belföldön használunk (pl. csoporton belüli díjmentes beszélgetés).

További feltételek feltöltőkártyás ügyfelek esetén

• Hívásindításhoz és fogadáshoz, valamint SMS küldéshez, legalább egy percre jutó hívásdíjnak (SMS estén egy SMS elküldésének) megfelelő összeg szükséges a kártyán.

• Bizonyos hálózatokon NEM elérhető a hívásindítás funkció, azonban hívást fogadni és SMS-t küldeni ilyenkor is tudnak.

Adathasználat feltöltőkártyás Ügyfelek számára külföldön:

A külföldi internethasználat feltétele:

• Az előfizető rendelkezzen belföldi internet hozzáféréssel (opcióval, tarifával),

• aktív Roaming szolgáltatással

• engedélyezze a külföldi adatforgalmat a készülékén, a beállításain belül (adatroaming).

Feltöltőkártyás előfizetéssel rendelkező Ügyfelek a tarifacsomagba foglalt adatkeretüket az 1. roaming díjzóna országaiban a hazai feltételekkel használhatják, külön felár vagy opciós díj megfizetése nélkül. Ez vonatkozik a netinfo.hu-n megvásárolható pluszadat-opciókra, a bónusz adatokra és a Nyári 4GB-os promóciós adatokra is.

Hol érhető el?

Feltöltőkártyás ügyfeleink számára az internethasználat csak az 1. zónában érhető el, a többi zónában nincs lehetőségük adathasználatra.

Milyen díjszabás érvényes a 2., 3., 4., 5., 6. zónákban és a Szatelit hálózatokon?

A 2., 3., 4., 5., 6. zónákban és a Szatelit hálózatokon kezdeményezett és fogadott hívások, elküldött üzenetek, valamint adatfelhasználás esetén az ár kizárólag annak függvénye, hogy az ügyfél melyik zónában tartózkodik.

Az adatforgalom használata nem elérhető feltöltőkártyás ügyfeleink számára ezen zónákban.

Forgalmi díjas roaming díjszabásról honlapunk térképes keresőjének segítségével tájékozódhatsz. 

A tengeri hajókon és a repülőgépeken is igénybe vehetők a mobil szolgáltatások. A készülék kijelzőjén minden esetben megjelenik a hálózat neve, amelyre a telefon felcsatlakozik, így könnyedén ellenőrizhető a szolgáltató neve.

 

Interaktív segédlet

Tippek, segítség mindenféle eszközhöz