Kid Gyerekóra
Vissza

Hogyan működik a gyermek helyzetének beazonosítása a gyerekórával?

A gyerekóra egy hármas (GPS / LBS / WiFi) helymeghatározó rendszert használ, amely lehetővé teszi a pontos helymeghatározást mind beltéren, mind kültéren. A szülő ezáltal valós idejű információkat kap a MyKi™ Watch alkalmazásban. A kültéri területeken az óra 10 méteres hatósugárban, 24 GPS műhold segítségével képes a helymeghatározásra, míg beltéri pozicionáláshoz a MyKi™ Touch a mobil eszközön meglévő WiFi hálózatokat használja. Amennyiben a készülék nem tud mobilhálózatra vagy WiFi-re csatlakozni, a funkció nem elérhető.

Mi a különbség a GPS és LBS helymeghatározás között?

A GPS műholdak alapján határozza meg az óra helyzetét, míg az LBS a mobil szolgáltatók adótornyait használja. Ennek következtében a GPS pontosabb.

Miért nem kapok pontos helymeghatározást, ha a gyermekem egy épület belsejében tartózkodik?

Ha a gyermek épületen belül tartózkodik, a gyerekóra a SIM kártyához legközelebbi hálózati cellához csatlakozik. Ebben az esetben egy egyenes vonal jelzi a gyermek tartózkodási helyét 5-500m-es pontossággal. Amint a gyermek újra kültéren tartózkodik, a műholdak pontos tájékoztatást adnak a gyermek tartózkodási helyéről az alkalmazásban.

Milyen biztosítás van a gyerekórára és ez mit fedez?

A Vodafone Care biztosítással a készüléked mindig biztonságban van. A választott biztosítási csomagtól függően – kárigényed telefonos bejelentése és elbírálása után – az önrész kifizetése ellenében – megjavíttatjuk vagy kicseréljük a készülékedet. Két biztosítási csomag, az Alap és az Extra közül választhatsz. Mindkettő fedezetet nyújt az alábbi káreseményekre:

 • véletlenszerű károsodásra, például ha véletlenül leejted a készüléket és összetörik, vagy ha balesetet szenvedsz, és emiatt a készülék is sérül;
 • folyadék- és vízkárokra (például ha elkap egy komoly vihar);
 • ha harmadik személy szándékosan megrongálja a készülékedet
 • elemi károkra.

Az Extra csomag mindezek mellett fedezetet nyújt zseblopás, rablás vagy betörés esetén is.

A gyerekórára S kategóriás biztosítás érhető el, melynek alap esetben a havidíja 490 Ft, az extra biztosítás pedig 790 Ft havonta. Káresemény esetén az alapcsomaghoz tartozó önrész 4500 Ft, az extra biztosítás esetén 6000 Ft.

További információ a készülékbiztosításról itt érhető el: https://www.vodafone.hu/lakossagi/telefonok-tarifak/szolgaltatasok/keszulekbiztositas

Hogyan tudom kikapcsolni a PIN-kódot a SIM kártyán?

A legtöbb SIM kártya használatához szükség van egy PIN-kódra, amelyet üzembehelyezéskor és a készülékek újbóli bekapcsolásakor biztonsági okokból meg kell adni. Mivel a gyerekórán nincsen billentyűzet, az órába történő behelyezés előtt a PIN-kódot ki kell kapcsolni. Ehhez helyezd be a SIM kártyát egy mobiltelefonba vagy tabletbe és a beállítások menüben kapcsold ki a PIN-kód funkciót! Ha segítségre van szükséged, kérjük, keresd kollégáinkat a Vodafone üzletekben.

Hogyan tudom az órába helyezni a SIM kártyát?

Az óra egy készülékből és a hozzá tartozó szíjból áll. A SIM kártya behelyezéséhez a készüléket óvatosan felfelé vagy lefelé nyomva csúsztasd ki a szíjból! A készülék oldalán található SIM kártya nyílásba pattintsd be a SIM kártyát. Kivételéhez finoman nyomd befelé a kártyát, kattanás után pedig könnyen ki tudod majd húzni.

Hogyan indítsak hívást az gyerekóráról?

- Csúsztasd az ujjadat az érintőképernyőn, amíg meg nem találod a telefonkönyv jelzést. Az érintőképernyő segítségével válaszd ki a megfelelő telefonszámot, majd nyomd meg, hogy megtörténjen a hívás.

- Az óráról csak olyan telefonszámokat lehet felhívni, amelyek az alkalmazás segítségével előzetesen hozzá lettek adva a telefonkönyvhöz. Az óra összesen 18 telefonszámot tud tárolni, amelyeket az applikációban kell rögzíteni. Ezeket bármikor lehetőséged van módosítani.

Kik hívhatják fel gyermekemet az órán?

Az órát csak olyan telefonszámokról lehet felhívni, amelyeket előre engedélyezel, így elkerülhető, hogy vadidegenek bármilyen céllal el tudják érni gyermekedet. Az applikáció segítségével állíthatod be ezt a 10 engedélyezett telefonszámot, melyeket bármikor lehetőséged van módosítani.

Hogyan válaszoljak a gyerekórára érkező bejövő hívásokra?

Bejövő hívás estén elég megérinteni a kijelzőt.

Hogyan töltsem fel a gyerekórát?

Egyszerűen bújtasd ki az órát a szilikonszíjból. Az SOS gomb alatt látható a töltő bemenete. A töltő teljes feltöltési ideje konnektoron keresztül megközelítőleg 120 percet vesz igénybe az általános 5V USB kábel használatával. Számítógépen való töltés esetén a feltöltési idő ennek duplája is lehet.

Mit mutat a gyerekóra kijelzője alapesetben?

A szülők gyorshívó felületét – „Anya” és „Apa”. Ezen kívül a kijelző alapesetben mutatja az időt, a GSM jel erősségét, a csörgés módját, az adatátvitelt és az akkumulátor töltöttségének állapotát.

 

Hogyan kapcsoljam be és ki a gyerekórát?

 • Applikációval : A legegyszerűbb módja a gyerekóra kikapcsolásának, ha a szülő az applikáció segítségével kikapcsolja azt. Ezt megteheti a „Beállítások” menüpont „Óra kikapcsolása” pont segítségével.
 • Az órával : Az SOS gombot 10x egymás után kell megnyomni, majd a 10. és egyben utolsó megnyomás alkalmával 10 másodperc hosszasan nyomva tartani.

Mi az SOS gomb funkciója?

- Az SOS gomb egyszeri, rövid megnyomásával a kijelzőt lehet be-, illetve kikapcsolni.

- Amennyiben az SOS gombot 1x, de hosszan lenyomva tartjuk, elindul a vészhívás az applikációban előre bejegyzett számokra, sorrendnek megfelelően egymás után. A hívás addig tart, amíg az SOS kontaktok közül valaki válaszol a hívásra, vagy elutasítja a hívást, vagy a hívás eléri a hangpostafiókot. Ha az értesítések be vannak kapcsolva az alkalmazásban, akkor az SOS jelzésről külön üzenetet kapsz.

- Az SOS gomb segítségével lehet visszalépni az almenükből is.

Hogyan tudom elolvasni az órára érkező szöveges üzeneteket?

- A gyerekóra 20 karakter hosszúságú szöveges üzenet fogadására képes, amit a szülő az applikáció segítségével tud elküldeni.

- Az üzenet megérkezésekor a gyerekóra kijelzőjén megjelenik egy borítékot ábrázoló ikon. Az érintőképernyő lapozásával lehet megkeresni az ugyanilyen ikonjelzéssel ellátott almenüpontot, majd annak megnyomásával lehet elolvasni az üzenetet.

- A gyerekóra SMS küldésére és fogadására nem képes.

Hogyan tudom lehallgatni a gyerekórára küldött hangüzeneteket?

- A gyerekóra képes hangüzenetek küldésére a szülő telefonján lévő applikációra, valamint képes az applikációról küldött hangüzeneteket is fogadni.

- Lapozz az érintőképernyőn a borítékjelzéssel ellátott menüpontig. Erre rányomva tudod meghallgatni az órára beérkezett hangüzeneteket.

Hogyan tudok hangüzenetet küldeni a gyerekóráról az applikációra?

 • Lépj be a „Hangüzenetek” menüpontba. Hogy fel tudj venni hangüzenetet az órával, érintsd meg a mikrofon ikont. Ekkor megjelenik a kijelzőn egy időmérő, ami jelzi a felvétel folyamatát.
 • Ne engedd el a gombot egészen a felvétel befejezéséig. A felvétel befejeztével a hangüzenet automatikusan továbbítva lesz az applikációra.

Hogyan tudom változtatni a csengőhang és a beszélgetés hangerejét?

 • A beszélgetés hangerejét nem lehet változtatni.
 • A bejövő hívás hangerejéhez, valamint a rezgés funkció beállításához lapozz az érintőképernyőn a „Beállítások” menüpontig, majd válaszd ki a „Csengőhangok” almenüpontot.

Hol találom a lépésszámlálót?

- A „Tevékenységek” menüben találod a lépésszámláló és az ajándék funkciót.

- Érintsd meg a lábnyomok ikont, és láthatod is a gyermeked által aznap megtett lépések számát.

Mit csináljak, ha vizes lesz az óra?

A gyerekóra cseppálló, de nem vízálló. Abban az esetben, ha víz kerül az órába, kapcsold ki a készüléket és várj addig, amíg meg nem szárad. Szárítsd egy rongyra téve, szobahőmérsékleten. Várj 24 órát az újbóli bekapcsolásig. Amennyiben ezek után sem működik az óra, lépj kapcsolatba velünk.

Milyen SIM kártya van a gyerekórában?

A gyerekórát csak Vodafone-os SIM kártyával tudod használni. A maximális kihasználhatóság érdekében a Kid Gyerekóra tarifát javasoljunk.

Mennyi adatot használ az óra átlagosan egy hónapban?

A gyerekóra a beépített funkciók működtetésére átlagosan 50MB adatot használ el egy hónapban.

Melyik alkalmazást és honnan kell letöltenem?

A MyKi Watch nevű, piros logóval ellátott alkalmazást kell letöltened, mely iOS-re és Andoridra is díjmentesen elérhető az alkalmazásáruházakban.

Hogyan látom, hogy hol tartózkodik a gyerekem?

Az alábbi ikon, a „Helymeghatározás” menüpont alatt mutatja a gyermek pontos helyzetét a térképen. Készíthetsz fotót gyermekedről és azt is használhatod a piros ikonban lévő kék figura helyett.

Mit jelent az „Órakereső” funkció és hogyan használható?

Ha a gyerekóra elveszik vagy bármilyen okból kifolyólag lekerül a gyermek kezéről, és nem látod a térképen a jelzést, ezzel a funkcióval meg tudod találni. Nyomd meg a „hívás” gombot. Ekkor a gyerekóra csörögni kezd, így könnyebben meg tudod találni.

Mi az „Események” menü?

Egy olyan informatív menüpont, ami megmutatja a gyerekóra 100 legutóbbi eseményét. Minden bejegyzésnél látható a pontos dátum és idő.

Hogyan tudok képet tenni gyermekemről az applikációba?

Az applikáció jobb felső sarkánál találsz egy fényképezőgép ikont. Amikor megnyomod, a telefonod meg fogja kérdezni, hogy engedélyezed-e az applikációnak, hogy használja a kamerát. Ezt engedélyezd, majd készíts egy képet gyermekedről. Az applikáció automatikusan el fogja menteni az újonnan készített képet.

Hogyan használjam a figyelmeztetés funkciót?

Az applikáció segítségével beállíthatsz 3 riasztó jelzést, hogy gyermeked figyelmeztesd, illetve emlékeztesd a számára fontos dolgokra, a napi teendőkre. Minden figyelmeztetés esetén beállíthatod az aktivitás pontos dátumát és idejét.

Mi a „Biztonságos Zóna” funkció?

Mindegyik gyerekóra beépített WiFi modullal rendelkezik, amely javítja a beltéri helymeghatározást. Amikor gyermeked épületen belül tartózkodik, a tartózkodási helyére vonatkozó információk az általuk érzékelt WiFi hálózatokon alapulnak. Az óra lehetővé teszi biztonsági zónák kialakítását a szülő által beállított helyi WiFi hálózat alapján.

Hogyan működik az okos rezgés funkció?

Ezzel a funkcióval beállíthatod, hogy amint gyermeked belép egy adott Biztonságos Zónába, az óra automatikusan rezgő funkcióba kapcsoljon. Ez hozzáadható a „Helyelőzmények” menühöz. Ezzel az intelligens funkcióval beállítható, hogy az óra automatikusan változtassa a csengési módot, amint a gyermek belép vagy kilép az adott zónából.

Hogyan tudok jutalom jelet küldeni a gyermekemnek?

 • A „Tevékenységek” menüpontban a kijelző alján láthatsz egy szív alakú ikont. A szív ikon bal oldalán egy negatív jelet, míg a jobb oldalán egy pozitív jelet láthatsz. Bármikor küldhetsz egy szívet a gyermekednek, ha úgy gondolod, hogy kiérdemelte, illetve ha nem vagy elégedett a teljesítményével, el is vehetsz ezekből a szívekből.
 • Az óra érintőkijelzőjén gyermeked látni fogja, ha küldtél vagy elvettél egy szívet.

Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavam?

Ebben az esetben nyomd meg az „Elfelejtett jelszó” gombot, amit az applikáció első oldalán találsz. Ekkor az applikáció kérni fogja a regisztrációkor megadott telefonszámot. Ha a megadott szám megfelel, a gyerekórára elküldött kóddal újra be tudsz majd lépni.

Miért nem kapok értesítéseket?

Győződj meg róla, hogy a telefonod „Beállítások” menüpontjában engedélyezve van az értesítések fogadása.

Hozzáadhatok több órát is egy felhasználói fiókhoz?

Igen. Az applikációban menj a „Beállítások” menüponthoz, válaszd ki a „Felhasználói fiók beállítások” almenüpontot, és ott kattints az „új óra hozzáadása” opcióra.

Tudok egyszerre több applikációval is irányítani egy órát?

Igen. Azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy csak olyan személyeknek add ki felhasználónevet és jelszót, akiknek feltétlenül hozzáférést szeretnél biztosítani gyermeked lokációs adataihoz. Családon kívüli személynek ezen adatok kiadását nem javasoljuk.

Milyen tarifával használhatom a gyerekórát és ez mit tartalmaz ez a tarifa?

A gyerekórát csak magyar Vodafone-os SIM kártyával tudod használni. Ehhez a Kid Gyerekóra tarifát javasoljunk, mely 50 perc hívást és 500 MB technikai háttér - adatkeretet tartalmaz. A csomagban foglalt percek felhasználhatók az applikációban rögzített, belföldön magyar, illetve az EU-ban magyar és EU-s számok hívására is. A havi díjba foglalt perceken felül 40 Ft/perc díjon tud gyermeked hívást indítani az applikációban rögzített, belföldön magyar, illetve az EU-ban magyar és EU-s normál díjas számokra, Vodafone Familyben pedig a családtagokat díjmentesen hívhatja.

A tarifában foglalt 500 MB technikai adatkeret webböngészésre nem használható, annak mértékét úgy határoztuk meg, hogy az óra által a beépített funkciók (geolokációs adatok továbbítása stb.) működéséhez felhasznált átlagos havi 50MB adatforgalmat bőségesen fedezni tudja. Amennyiben mégis szükségetek van kiegészítő adatra, kérjük, informálódj az alábbi weboldalon: https://www.vodafone.hu/kartyasadat

Miért és mennyit kell fizetnem, ha az órán keresztül szeretnék beszélni a gyerekemmel?

Az alkalmazáson keresztül egymásnak küldött hangüzenetek, valamint az alkalmazásról az órára küldött rövid szöveges üzenetekért nem kell külön fizetned, ezek az adatkereteteket fogyasztják. Saját telefonodról a tarifádban foglalt feltételekkel bármely hálózatból indíthatsz hívást a gyerekórára. Gyermeked pedig a Vodafone-os Kid Gyerekóra tarifában foglalt feltételekkel hívhat téged vagy az általad beállított telefonkönyvéből bárkit.

Hogyan vehetem igénybe a családi havidíj-kedvezményt a gyerekórára?

Amennyiben a gyerekórát 2 éves Kid Gyerekóra tarifával vásárolod meg, az órát 1 Ft-ért elviheted, továbbá bármely hangalapú lakossági Vodafone-os havidíjas előfizetés mellé választhatod a Kid Gyerekóra tarifát, így az azonos ügyfélszámon kötött előfizetéseiddel rögtön Vodafone Familys lehetsz. Vodafone Familyben pedig a Go Max/Net/Talk és Red tarifák mellé 2.-6. legmagasabb havidíjú előfizetésként vásárolt Kid Gyerekóra tarifára 1000 Ft havidíj-kedvezményt adunk.

Tudja-e gyermekem utazás során külföldön is használni a gyerekórát?

A Kid Gyerekóra tarifában foglalt perc- és adatmennyiség aktív Vodafone EU Roaming, illetve annak hiányában a Szabályozott EU Roaming esetén felhasználható az EU-n belül is. A Kid Gyerekóra tarifához visszavonásig igénybe veheted a Világ Napijegy akciót is, amennyiben határozott idejű szerződést vásárolsz. A Vodafone Világ Napijegyekkel az EU-n kívül is hazai percdíjakkal telefonálhatsz, valamint az itthoni adatkeretedet használhatod Amerika, Ázsia/Kelet Európa, Afrika meghatározott partnerhálózatain. Az akció keretében a Kid Gyerekóra tarifához díjmentesen aktiváljuk a Világ Napijegyet, így gyermekedet az EU-n kívül is biztonságban tudhatod a gyerekórával. Gyermeked az órával a lokációküldéshez szükséges adatot és a hanghívást extra költség nélkül igénybe veheti a Világ Napijeggyel. Az akció csak a határozott idejű szerződésekhez elérhető, a határozott idő lejártáig. További információt a Világ Napijegyről itt találsz: https://www.vodafone.hu/en/szolgaltatasok/kulfoldon-roaming/vilag-napijegy

Hogyan tudom követni az órával felhasznált perceket és adatmennyiséget?

Felhasznált perceidet és adatforgalmadat a My Vodafone alkalmazásban és Online Ügyfélszolgálatunkon  is nyomon követheted.

 

Flottában is igényelhetek gyerekórát?

Igen, a Kid Gyerekóra tarifát flottában is igényelhetsz, akár Vodafone Familyben is.

Milyen jogi feltételekkel használhatom a gyerekórát?

Az Kid Gyerekóra tarifa igénybevételéhez használt okosóra geolokációs adatok továbbítására alkalmas. A szolgáltatás célja gyermekeid mozgásának felügyelete, a velük történő kapcsolatfelvétel, kapcsolattartás megkönnyítése. Bármely egyéb célra történő felhasználás kizárólag az érintettek tájékoztatásával és hozzájárulásával lehetséges, mely az Előfizető kötelessége és felelőssége. A jogosulatlan vagy jogsértő használatból eredő felelősség kizárólag az Előfizetőt terheli.

 

Interaktív segédlet

Tippek, segítség mindenféle eszközhöz