Nemzetközi
Vissza

Mi a nemzetközi hívás/SMS?

Nemzetközi hívásnak azt nevezzük, amikor Magyarországról egy külföldi (nem magyar előhívószámmal rendelkező) telefonszámot (pl.: +43 - Ausztria, +44 – Egyesült Királyság) hívunk. Ekkor a díjszabás a Nemzetközi díjszabás szerint alakul, amelyben az országokat és kontinenseket több zónába soroltunk. A hívásdíjak zónánként különbözőek, a zónabesorolást itt  tudja megtekinteni.

Egyes országokba a nemzetközi díjaknál olcsóbban is bonyolíthat a telefonhívást a Hang a hálón szolgáltatásunkkal. A szolgáltatást nem kell külön megrendelnie, kizárólag a tárcsázás módjában tér el a nemzetközi hívásindítástól. Ebben az esetben a +0 vagy a 000 előjelet használjuk az országkód előtt.

Bővebb információ a nemzetközi hívásdíjakról, valamint a Hang a hálón szolgáltatásról és annak díjazásról itt érhető el.

A Hang a Hálón szolgáltatás használatával indított nemzetközi hívások VoIP technológiával, vagyis internetes alapokon kerülnek továbbításra, ezért alacsonyabb a hívásdíjuk. Előfordulhat azonban a hívások során a szokottnál rosszabb hangminőség, vagy a hangátvitel késése a technológia miatt.

Hogyan telefonálhatok külföldre?

A nemzetközi hívások indításának lehetőségét alapszolgáltatásként biztosítjuk, így ehhez nem kell külön megrendelnie szolgáltatást.
Külföldi számokat a következő módon tárcsázhat: + vagy 00 előhívó, országkód, hálózatkód, majd pedig a telefonszám . Például: + 44 20 1234567
A nemzetközi hívásokat tarifacsomagjától függetlenül, a hívott ország alapján számlázzuk. A díjakat részletesen itt érheti el.

Hol találom meg a zónabeosztást?

A nemzetközi zónabesorolásról az Üzleti ÁSZF 1. számú Üzleti Díjszabás Mellékletének 9. Külföldre irányuló hívások díja (nemzetközi hívások) fejezetben tájékozódhat.

 

Interaktív segédlet

Tippek, segítség mindenféle eszközhöz