Egyéni vállalkozóként gyorsan és könnyen szeretnél új honlapot? Íme a megoldás!

Így készült el Vodafone Business Online Jelenléttel egy elfoglalt szakorvos weboldala

Décsey Kata fül-orr-gégész szakorvosnak egy személyben kell ellátnia a betegeit, intéznie a rendeléssel kapcsolatos mindennapi feladatait, miközben a páciensek igényeihez igazodva igyekezne lépést tartani a technológia fejlődésével is. Megpróbáltató több munkakört ellátni egyetlen asszisztens segítségével, így talán nem is meglepő, hogy zsúfolt napirendjébe eddig még nem fért bele egy saját honlap elkészítése.

Az időhiány mellett hátráltató tényezőnek bizonyult az is, hogy ezen a számára ismeretlen területen eligazodjon. Egy egyszerű kereséssel számtalan opciót lehet találni az interneten profi céges weboldal készítésére, de kisvállalkozóként nehéz átlátni a különbséget az eltérő platformok, funkciók, stílusok között, és természetesen az ár sem utolsó tényező a választás során.

Nem beszélve arról, hogy egy teljesen új weboldal elkészítése hosszú, bonyolult, időigényes folyamatnak tűnik, ami jelentős elköteleződést vonhat maga után. Miért vágott bele mégis, hogy egy új honlappal továbbfejlessze a vállalkozás online jelenlétét? Erről beszélgettünk vele, hogy bebizonyítsuk: gyorsan és egyszerűen is lehet céges weboldalt készíteni.

Lépést kell tartani a digitalizációval

Dr. Décsey Kata több mint 15 éve dolgozik az egészségügyben, magánrendelése pedig már 2016 óta működik. Elmondása szerint az elmúlt időszakban nemcsak a szakmai fejlődésére kellett koncentrálnia, hanem a technológia újdonságaira is fel kellett készülnie, hiszen az iparág megkövetelte néhány új digitális eszköz alkalmazását. Az időpontfoglalásokat számítógépen rögzítik, a páciensek egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos adatait pedig már a felhőben tárolják.

„Azt gondolom, hogy nemcsak nekünk könnyebb, hogy nem kell mindent kézzel írni és papíralapon tárolni, hanem a pácienseknek is nagy segítséget jelent, hogy minden információt, beutalót, receptet, leletet megtalálnak egy online felületen.”

A magánrendelőnek van saját Facebook-oldala is, ahol tájékoztató jelleggel szerepelnek a betegfogadás mindig naprakész időpontjai, illetve a legfontosabb elérhetőségeket is megtalálhatják az érdeklődők. Feltűnő az oldal tetején az „időpontfoglalás” gomb, ám a doktornő szerint a funkció nem működik kifogástalanul.

„Egyrészt nem tud alkalmazkodni a rendszer az igényeimhez, másrészt a foglalásokról visszajelzés se érkezik, ami a betegek szempontjából is hátrány.”

A Facebook üzenetküldő alkalmazását sem kedveli, mert nehéz nyomon követni a beérkező kérdéseket, és sokszor az ország másik feléről kérnek online tanácsot, ennélfogva nagyon kicsi a valószínűsége, hogy valaha páciensei között üdvözölheti az érdeklődőt.

A közösségi média felületen kívül egy helyi, ingyenes terjesztésű magazinban szokta hirdetni vállalkozását, hogy az idősebb korosztályt is elérje, bár egyre gyakrabban tapasztalja, hogy már ők is szívesebben jelentkeznek be online.

Dr. Décsey Kata fül-orr-gégész - Vodafone Business Online Jelenlét pályázat nyertese

Az online jelenlét ma már elengedhetetlen

Nem véletlenül merült fel benne tehát az igény egy honlap elkészítésére, csak a megvalósítással kapcsolatban látott maga előtt akadályokat és kérdéseket. Amikor értesült a Vodafone Business Online Jelenlét weboldal készítő pályázatáról, próba szerencse alapon jelentkezett.

„Nagyon jónak tartottam a lehetőséget, leginkább azért, mert kisvállalkozóként, számítástechnikus alkalmazása nélkül, teljesen más szakterületen dolgozva az ember nehezen tud merre elindulni, ha saját honlapot szeretne készíteni.”

A pályázat egyik nyerteseként 12 hónapon át díjmentesen veheti igénybe a Vodafone Business szolgáltatását, így neki csak egy dedikált kapcsolattartóval folytatott előzetes igényfelmérés alapján meg kell várnia, míg a Vodafone szakértői elkészítik számára a weboldalát.

Dr. Décsey Kata fül-orr-gégész Nagykanizsa - Vodafone Business Online Jelenlét pályázat nyertese

Egyszerű és gyors honlapkészítés

Bár a vállalkozásnak nem volt még korábban honlapja, a weboldalt mégse kellett a nulláról kezdeni. A szolgáltatás ugyanis megannyi előre elkészített, akár iparág szerint is válogatható sablont tartalmaz, amelyet kiválasztva gyakorlatilag már fel is épült az oldal váza.

A sablon minden eleme különösebb technikai tudás nélkül módosítható és szerkeszthető, többek között a színek és a betűtípusok is. Az egészségügyi témában készült honlapok általában világos színekkel operálnak, de Dr. Décsey Kata nagykanizsai magánrendelőjében fehér falak helyett színes, vidám árnyalatok uralkodnak, ezt szerette volna mindenképp megjeleníteni a saját weboldalán is. Elvárásai szerint mindezt egyszerű, letisztult betűtípussal párosítottuk, aminek az eredménye egy modern, fiatalos, de jól átlátható és mindenki számára olvasható felület.

„Úgy gondolom, hogy az emberek szívesebben látogatnak majd el a rendelőbe, ha ismerősebbnek érzik a helyet, tudják, hogy fog kinézni az orvos meg a váróterem.” Erre az igényre reagálva a weboldal korlátlan tárhelyének köszönhetően a vizualitást erősítő képgaléria is pillanatok alatt elkészülhetett, amihez a doktornőnek mindössze a kívánt fotókat kellett elküldenie a Vodafone szakértői csapatának. Ezt a későbbiekben maga is könnyedén ki fogja tudni egészíteni további képekkel.

Az alapvető információk feltüntetése – mint az elérhetőség vagy az időpontfoglalás menete – mellett Dr. Décsey Katának határozott elképzelései voltak az egyéb szöveges tartalmakat illetően. A fül-orr-gégész vizsgálatok, valamint a tünetek felsorolásához, valamint az önéletrajzi adatok összegyűjtéséhez természetesen szükség volt a doktornő ismereteire, de a szöveg ellenőrzését és adott esetben optimalizálását szintén vállalta a Vodafone csapata.

Az új honlap a beépített időpontfoglaló rendszernek és kapcsolatfelvételi űrlapnak köszönhetően további hasznos funkciókkal is bővelkedett, amivel vállalkozóként nemcsak időt is spórolhat, de az ügyfelek elégedettségét is növelheti.

Az évekig halogatott tervből így volt lehetősége bő egy hónap alatt eljutni egy saját weboldalig, amelynek segítségével több leendő pácienst szerezhet, és a meglévőek igényeit is jobban kiszolgálhatja.

Megnézem a weboldalt


A Vodafone Business Online Jelenlét pályázat öt szerencsés nyertesének új üzleti weboldalát szakértőink díjmentesen készítik el, ráadásul egy évig a szolgáltatás díját is mi álljuk. Ha érdekel a honlapkészítés folyamata, ismerd meg a többi vállalkozás történetét is! Az interjúkból kiderül, miért vágtak bele az online jelenlét kialakításába ezek a magyar kkv-k, mit vártak el, és mit kaptak a weblapkészítő szolgáltatástól.

Legfrissebb cikkek a témában