Domainfoglalástól a karbantartásig

A Business Online Jelenlét végigkísér az üzleti weboldalkészítés útján

Mára a legtöbb kisvállalkozás belátta, hogy a digitalizáció megkerülhetetlen, ha lépést akarnak tartani az ügyfeleik igényeivel és a versenytársaikkal. Sokak számára könnyebb az új technológiák bevezetése, másoknak azonban a digitális fejlődés útjára lépni nemcsak megpróbáltató, de tevékenységi körüknél fogva elkerülendő is.

A cikkünk központjában álló, postai szolgáltatásokkal foglalkozó KKV üzleti céljait például akadályozhatja az, ha partnereit minél inkább áthatja a digitalizáció. Ennek ellenére még ők is elismerik, hogy egy üzleti honlap 2022-ben már sokkal inkább elvárás, mint előny.

A budapesti székhelyű Business Post Kft. teljes körű postai ügyintézést vállal cégeknek és magánvállalkozásoknak, minden terhet levesznek ügyfeleik válláról a nyomtatástól vagy scanneléstől kezdve a borítékoláson át a postázásig és a kézbesítésig. A kisvállalkozás szemléletmódja így igen közel áll a Vodafone Business Online Jelenlét szolgáltatásának alapjaihoz, hiszen Full service csomagban a weboldal készítésének folyamata szintén az elejétől a végéig egyetlen szakértői kézben összpontosul. Mikor tehát a cégtulajdonosok értesültek róla, hogy a Vodafone nemcsak egy könnyedén kezelhető honlaptervező alkalmazást kínál, hanem átfogó segítséget nyújt az üzleti oldal fejlesztéséhez is, mindezt pedig egy pályázat keretén belül egy éven át díjmentesen igénybe lehet venni, úgy érezték, hogy itt az ideje új szintre emelni a vállalkozás online jelenlétét.

„A lehető legjobbkor jött velünk szembe a honlapkészítő pályázat lehetősége” – meséli Jámbor Csaba, a Business Post Kft. ügyvezetője. „Tudjuk, hogy a jelenlegi, 2009-ben készült weboldalunk mára elavult, nem mobilkompatibilis, és mind a design, mind a funkciók kevésbé állják meg a helyüket. Az elmúlt években többször is terveztük frissíteni az oldalt, de különböző körülmények miatt ez a próbálkozás eddig mindig kudarcba fulladt.”

Business Post Kft. postai szolgáltatások Vodafone Business Online Jelenlét pályázat nyertes

A kisvállalkozások gyakran küzdenek idő- és munkaerőhiánnyal, így a digitális fejlesztésekkel járó extra feladatok sokszor hárulnak a vezetőségre. Egy új üzleti honlap elkészítése azonban rendkívül összetett, apró lépésekből álló, és megfelelő szaktudás hiányában sokáig elhúzódó folyamat lehet. Különösen, ha erre a munkára nincs dedikált, hozzáértő alkalmazott.

A domain regisztráció és a tárhely foglalás például olyan kezdeti lépések, amelyekre sokan talán nem is gondolnak egy új honlap tervezésekor. Ezt követi csak a projekt oroszlánrésze: a platform kiválasztása, a design megtervezése, a szöveges és vizuális elemek összegyűjtése, adott esetben a funkciókhoz szükséges bővítmények fejlesztése. És akkor még nem említettük a kész weboldal optimalizálását, tartalmi frissítését, elemzését, karbantartását. Amikor a Vodafone Business Online Jelenlét esetében Full service szolgáltatásról beszélünk, akkor valóban minden, a profi üzleti weboldal elkészítéséhez nélkülözhetetlen feladat vállalását értjük alatta.

„Külön pozitívum, hogy van egy állandó kapcsolattartó, akit bármikor közvetlenül el lehet érni e-mailen vagy akár telefonon keresztül, így bármilyen kérés, kérdés, vagy elakadás esetén nem kell az ügyfélszolgálathoz fordulni – emeli ki Jámbor Csaba.

Business Post Kft Vodafone Business Online Jelenlét pályázat nyertese

A postai szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozásnak egy egyszerű weboldal alapszolgáltatásai mellett szüksége van többek között kapcsolatfelvételi űrlapra, ami beépített bővítményként szerepel az alkalmazásban, így integrálásához egyáltalán nincs szükség fejlesztésre.

Miután a kisvállalkozás tervei között nem szerepelt a saját képek készítése a weboldal illusztrálásához – hiszen egyrészt nehéz ábrázolni tevékenységüket, másrészt ügyfeleik szenzitív adatai még véletlenül sem kerülhetnek nyilvánosságra – ezért kifejezetten előnyös számukra a Business Online Jelenlét saját ingyenes stock fotó adatbázisa is. Kategória vagy kulcsszó alapján szűrve bárki könnyedén feltölthet releváns és jó minőségű képekkel egy honlapot, de Full service szolgáltatás esetén a Vodafone munkatársai a legmegfelelőbb fotók kiválasztásában is az ügyfelek segítségére vannak.

A két szolgáltató szerencsés találkozásának eredménye egy olyan honlap, ami a jövőben nemcsak kihívásokat állít a tulajdonosai elé, hanem reményeik szerint számos lehetőséget is meg tud nyitni előttük.

Megnézem a weboldalt


A Vodafone Business Online Jelenlét pályázat öt szerencsés nyertesének új üzleti weboldalát szakértőink díjmentesen készítik el, ráadásul egy évig a szolgáltatás díját is mi álljuk. Ha érdekel a honlapkészítés folyamata, ismerd meg a többi vállalkozás történetét is! Az interjúkból kiderül, miért vágtak bele az online jelenlét kialakításába ezek a magyar kkv-k, mit vártak el, és mit kaptak a weblapkészítő szolgáltatástól.

Elolvasom

Legfrissebb cikkek a témában