Öt digitális eszköz a hatékony távoli munkavégzéshez

Minden, amit tudnod kell a produktív és hatékony otthoni munkavégzésről

Ha a vállalkozásod részeként irodát vezetsz, minden bizonnyal számodra sem ismeretlen már a távoli munkavégzés, ami sok cég számára a túlélést jelentette pandémia idején.

A Microsoft Teams-hez és a Slack-hez hasonló digitális eszközök megkérdőjelezhetetlenül enyhítették a munkatársak közötti fizikai távolság okozta kihívásokat. A vállalkozásod számára legmegfelelőbb technológia kiválasztásához azonban meg kell ismerned, az adott platform miként segítheti a munkátokat. Az alábbiakban bemutatunk öt eszközt, amelyek támogathatják csapatodat a távoli munkavégzéshez való sikeres alkalmazkodásban.

Slack

Bámulatosan interaktív felhasználói felületével a Slack lehetővé teszi a különböző digitális szolgáltatások egy helyre integrálását, ideértve a videohívásokra szolgáló alkalmazásokat, az online naptárakat, valamint a felhőalapú tárhelyeket, például a Dropboxot vagy épp a OneDrive-ot.

Csapatod tagjai ezt a szabadságot saját ideális munkakörnyezetük megalkotására használhatják fel, miközben bármilyen eszköztől, formátumtól függetlenül gördülékenyen oszthatnak meg egymással fájlokat. Ideális eszköz távoli munkavégzéshez.

Mivel multitaskingra termett platform, a Slack úgynevezett channel (csatorna) funkciója lehetővé teszi az egymással való kommunikációt, valamint a feladatok hatékony és intuitív szervezését, legyen szó akár az egész csapatról, vagy csak néhány meghatározott szereplőről.

Trello

A Trello bármilyen folyamat megszervezését elősegíti interaktív táblák, úgynevezett kártyák által. Így lehetővé teszi, hogy a csapattagok önállóan dolgozzanak egy adott projekt különböző fázisain, valamint, hogy egyes feladatokat egymásra bízzanak. Használata által minden tökéletesen szervezetté és valamennyi csapattag által átláthatóvá válik.

Ideális eszköz a hét vagy a hónap során kiadott feladatok rendszerezésére, hogy első pillantásra látható legyen, mi az, amit már elvégeztetek a feladatok közül, és milyen teendők várnak még rátok.

Teams

A Teams egy Microsoft alkalmazás, amely egyesíti a teljes Microsoft 365 felhőalapú termékcsalád, köztük a Word, az Excel és a PowerPoint alkalmazások előnyeit. Használatával mindez egy helyen elérhető, így növelve a hatékonyságot és csökkentve az e-mailek szükségességét. Ezáltal nagyban leegyszerűsödik az egyébként meetingekre fordított előkészítési és szervezési munka. Könnyűszerrel megtalálhatod a munkatársaidat a szervezeten belül és azon kívül is, üzenetet küldhetsz nekik, vagy egy kattintással videohívást indíthatsz, de együtt is dolgozhattok a megosztott fájlokon.

Az alkalmazás remekül alkalmas a függőben lévő feladatok nyomon követésére, emellett valamennyi meeting egyszerűen rögzíthető, így azokkal is meg lehet osztani a felvételeket, akik nem vettek részt a megbeszélésen. Ideális eszköz, ha gyakran működtök együtt más részlegekkel, vagy vállalaton kívüli felekkel kell megbeszélést folytatni.

Ha szeretnél többet tudni a Microsoft Teams gyakorlati alkalmazásáról, például nem tudod, hogyan kell felvételt készíteni egy meetingen, megosztani a képernyődet, vagy beállítanál egy céged logójával ellátott virtuális háttérképet, keresd tippekért digitális tanácsadóinkat díjmentesen telefonon vagy chaten!

Érdekel

Zoho

A Zoho is egy felhőalapú projektkezelő eszköz, amely elősegíti a csapatoddal való együttműködést. Vízszintes oszlopdiagramokkal szemlélteti az adott időszakra vonatkozó terveket, így nyomon követhető a kiosztott feladatok állapota, és könnyedén felmérhető, tartjátok-e az ütemtervet.

További hasznos funkciója, hogy a munkavállalók ledolgozott órái alapján adott a lehetőség számlák létrehozására, valamint akár 100 fős videohívás is kezdeményezhető. Vállalati szintű figyelmeztetések automatizálhatók benne, ami különösen hasznos például krízishelyzetben.

Az eszközbe olyan alkalmazások is integrálhatók, mint a Dropbox, a Microsoft és a Google termékei, valamint különböző CRM programok, például a Salesforce.

Asana

Az Asana interaktív kezelőfelületén, a megosztott naptárban különböző feladatokat rendelhetsz az egyes munkavállalókhoz. A Trellóhoz hasonlóan egy nagyobb projektbe csatornázott kisebb feladatok tervezésére és nyomon követésére is alkalmas.

Létrehozhatsz különböző munkafolyamatokat, amelyek az összes résztvevő számára egyértelművé teszik a pontosan a végrehajtandó teendőket. Az idővonal (timeline) felületen különböző feladatokat határozhatsz meg, például: „megrendelés a beszállítótól”, „a harmadik napon érkező áru feltöltése” – így mindenki tisztán látja majd a saját szerepét a folyamatban.

Az alkalmazáson belül kommunikálni is tudtok egymással, valamint az egyes feladatokhoz fájlokat csatolhattok, hogy minden vonatkozó információ egy helyen elérhető legyen. A megoldás más digitális eszközökkel is összekapcsolható: jelentéseket készíthetsz vele a Microsoft 365 segítségével, kezelheted az Outlook- és Gmail fiókjaidat, továbbá hírleveleket is létrehozhatsz a Mailchimphez hasonló automatizációs platformok segítségével.

Digitalizálással sokkal könnyebben viheted sikerre vállalkozásodat, mint gondolnád. A Vodafone néhány digitális eszköz segítségével a távoli munkavégzésből is kihozta a maximumot: az eredmény a gördülékeny üzletmenet, a hatékony munkaszervezés és a lehető legjobb ügyfélélményt nyújtása. Ha kíváncsi vagy tapasztalatainkra, olvasd el cikkünket, és valósítsd meg te is üzleti céljaidat az ország bármely pontjáról!

ÉRDEKEL

Legfrissebb cikkek a témában