Nem értett a weboldalkészítéshez, mégis rövid időn belül lett új honlapja ennek a magyar kkv-nak. Íme a megoldás!

Versenyelőny:

Rugalmasság, gyorsaság és pontosság

Ezeket a kifejezéseket vágja rá az ingatlan értékbecsléssel foglalkozó Somogyvári Péter, mikor arról kérdeztük, mi különbözteti meg egyszemélyes vállalkozását a versenytársaitól.

Az SPTAX Ingatlanközvetítő és vagyonértékelő Kft. nevű vállalkozás működésébe már a kezdetektől fogva beszivárgott a digitalizáció, némely munkafolyamathoz például elengedhetetlen bizonyos eszközök, programok és szoftverek használata, de a szakember szerint az üzletág szigorú előírásai még mindig megkövetelik többek között az adatok papíralapú űrlapon való rögzítését.

Van még hová fejlődni digitális téren. Háromszor hatékonyabban tudnék dolgozni, ha a helyszíni szemlén használhatnék akár egy tabletet, ami a belső hálózattal össze van kötve, de sajnos a szabályok korlátoznak.”

SPTAX Business Online Jelenlét pályázat nyertese

Ezért is kell talán még jobban igyekeznie annak érdekében, hogy a versenyelőnyként feltüntetett tulajdonságoknak, ügyfelei elvárásainak maradéktalanul meg tudjon felelni.

Így minden olyan területen ki kell használnia a digitális megoldások hatékonyságnövelő előnyeit, ahol csak tudja. Kezdve mindjárt egy új üzleti weboldallal, amelyhez a Vodafone Business Online Jelenlét pályázata adta meg a kezdőlökést.

Új üzleti weboldal:

Ügyfélszerzés, kapcsolattartás és értékes idő spórolása

A vállalkozó eddig jóformán csak a szerződéses banki kapcsolatokon és személyes ajánlásokon keresztül szerzett ügyfeleket, azonban az elmúlt években a bankszektor belső struktúrájának változása révén több éven át jól működő kapcsolatai szűntek meg.

„Többször felmerült már bennem egy weboldal készítése, de eddig nem volt rá szükség. Szerencsére mindig volt elég megrendelőm, akikkel jellemzően hosszú távon dolgoztunk együtt. De a jól kiépült struktúrára többé nem alapozhatok, ezért úgy érzem, most jött el az ideje, hogy belevágjak.”

A vidéki székhelyű értékbecslő szolgáltatás ráadásul nincs helyhez kötve, így a honlappal akár az egész országból szert tehet új megrendelőkre.

SPTAX Business Online Jelenlét pályázat nyertese

Az online jelenlét nemcsak az ügyfélkör bővítése szempontjából lesz előnyös a vállalkozónak, aki egy személyben végzi a szakmai munka mellett az adminisztratív feladatok intézését is.

Ügyfeleivel eddig főként telefonon és e-mailen keresztül kommunikált, de az új weboldallal megnyílik egy újabb kapcsolatfelvételi lehetőség, ami amellett, hogy egyszerű és interaktív módot kínál az ügyfeleknek a szolgáltatás megrendelésére, ami a vállalkozónak is időt spórolhat.

„Sokaknak életükben csak egyszer kell értékbecslőhöz fordulniuk, így természetes, hogy nem ismerik ennek a folyamatát. De ha a honlapon feltüntetjük, milyen paraméterek megadására, illetve milyen dokumentumok beszerzésére van szükség egy árajánlat kéréséhez, az lényegesen lerövidítheti az egyeztetéseinket” – magyarázza a szakember.

Somogyvári Péter a weboldallal párhuzamosan tervezi a cég további online terjeszkedését is, így a kapcsolatfelvételi űrlap mellett szívesen kihasználná a jövőben például egy új üzleti Facebook-oldal előnyeit is.

„Nem véletlenül mondják, hogy aki nincs jelen az online világban, az nem létezik. Szeretném, ha a vállalkozásom többféleképpen is megtalálható lenne az interneten, rengeteg hasznot lehet szerintem húzni belőle, amit eddig nem használtam ki.”

Szakértői segítség:

Egyszerűség, gyorsaság és profizmus

Az új honlap ötlete még nem forrt ki teljesen Somogyvári Péter fejében, inkább a már kész weblap előnyeire koncentrált. A Vodafone dedikált kapcsolattartójával való első beszélgetés idején tehát még nem volt elképzelése az oldal szerkezetéről, a pontos tartalomról vagy a designról.

Sokan talán nem is gondolnák, de már az induláskor nem árt olyan kérdéseket végiggondolni, mint például, hogy milyen színvilág határozza meg az arculatot, hol helyezkedjen el a menüsor, milyen logika szerint érdemes kategorizálni a szolgáltatásokat, vagy mennyire legyenek hangsúlyosak a képek.

Ezeket az opciókat az értékbecslő mindössze egy egyórás, tartalmas, de hatékony telefonos egyeztetés során át tudta beszélni a weboldal készítéséért felelős koordinátorral, aki szakmai útmutatót tudott nyújtani a döntések meghozatalához.

„Én nem értek a weboldalkészítéshez. Biztosan egyszerűen kezelhető a szerkesztői felület, és meg tudnám tanulni, de nekem tízszer annyi idő menne el rá, és abból nem sülne ki semmi jó” – magyarázza Péter.

SPTAX Business Online Jelenlét pályázat nyertese

A Business Online Jelenlét szolgáltatás valóban lényegesen leegyszerűsíti a design megtervezését, hiszen előre elkészített sablonok széles tárházából iparágakra bontva lehet kiválasztani a cég számára legkedvezőbbet.

Természetesen a sablonok minden eleme módosítható a színektől kezdve a betűtípusokon át a fotókig, emellett még a szerkezete is bővíthető újabb elemekkel, így teljesen a vállalkozásra lehet szabni a felépítését.

A korlátlan tárhelynek köszönhetően pedig tovább színesítheti az oldalt az SPTAX teljes portfóliója, hiszen a termőföldek és családi házak mellett lenyűgöző luxusingatlanok értékbecslésével is foglalkozott a cég, sőt, még olyan kiemelt ügyfelei is voltak, mint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.

„Szigorú határidőkkel kell dolgoznom, így szívesen bízom rá a jövőben is a weboldal szerkesztését a Vodafone csapatára” – ismeri el az értékbecslő, aki biztosan igénybe veszi majd a Full Service csomagban foglalt karbantartási szolgáltatást is, hiszen ezzel időt spórolhat, hogy azzal foglalkozhasson, amihez valójában ért, de mégse kelljen külön szakembert alkalmaznia a vállalkozás online jelenlétének menedzseléséhez.

A végeredmény egy modern, mobilbarát, informatív és funkcionális üzleti weboldal, amely a rugalmasság, gyorsaság és pontosság mellett számos további versenyelőnyt is tud nyújtani a kkv számára.

Megnézem a weboldalt


A Vodafone Business Online Jelenlét pályázat öt szerencsés nyertesének új üzleti weboldalát szakértőink díjmentesen készítik el, ráadásul egy évig a szolgáltatás díját is mi álljuk. Ha érdekel a honlapkészítés folyamata, ismerd meg a többi vállalkozás történetét is! Az interjúkból kiderül, miért vágtak bele az online jelenlét kialakításába ezek a magyar kkv-k, mit vártak el, és mit kaptak a weblapkészítő szolgáltatástól.

Elolvasom

Legfrissebb cikkek a témában