Miért jó a Vodafone Ready Fleet?

A Vodafone ReadyFleet szolgáltatás lehetővé teszi teljes flották távfelügyeletét és komplex menedzselését, valamint segítségével az egyes gépjárművek nagy pontosságú pillanatnyi pozícióját, haladási irányát is követni lehet Európa bármely pontján. Az autókba, tehergépjárművekbe vagy munkagépekbe szerelhető telemetria eszköz és a Vodafone M2M SIM kártya által gyűjtött adatok az intelligens adatfeldolgozás után válnak webes vagy mobil felületen távolról elérhetővé, számos előnyt biztosítva az üzemeltetőknek, tulajdonosoknak.

Pontos helyzetismertetés

Bárhol, bármikor valós idejű, térképen megjelenített adatokat láthat a gépjárművek elhelyezkedéséről, haladási irányáról, sebességéről és üzemanyagfogyasztásáról – mobil platformokon és számítógépen egyaránt.

Költségtakarékosság

Az üzemanyag vásárlásról és fogyasztásról naprakész adatok állnak rendelkezésre, így megelőzheti az üzemanyaglopásokat, az elektronikus menetlevéllel pedig csökkentheti adminisztrációs terheit.

Azonnali riasztás

Ha a jármű nem érint egy korábban meghatározott fontos pontot, nem az egyeztetett módon halad, vagy a sofőr nem tartja be a tilalmi időket, azonnali riasztást kap, és rögtön felveheti a kapcsolatot a sofőrrel.

Ügyfél-elégedettség

Pontosan előre jelezheti ügyfeleinek, hogy mikor fog érkezni a szállítmány (és ha esetleg csúszik, mennyit). Továbbá az áru megfelelő hőmérsékletét és biztonságát is garantálhatja.

Automatikus e-útdíj bevallás

A készülék automatikusan küld jelet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. HU-GO rendszere felé, így elkerülhetők a bírságok.

Vállalatirányítási rendszerekbe integrálás

A készülék automatikusan küld jelet az Állami Autópálya Kezelő Zrt. HU-GO rendszere felé, így elkerülhetők a bírságok.

Hatékonyságnövelés

Az útvonal optimalizálásával és megtervezésével, valamint az okmány-megújítások, vagy karbantartások időzítésével elkészítheti az ideális beosztást.
  • Jelenlegi elem
Micro+ beépíthető eszköz
Készülék egyszeri ára nettó 10 000 Ft / bruttó 12 700 Ft
Szerelési díjnettó 5 000 Ft / bruttó 6 350 Ft
Havi díjnettó 2 500 Ft / bruttó 3 175 Ft

További feltételek és csomag ajánlatok az ÁSZF-ben találhatók.

A ReadyFleet szolgáltatásban visszamenőleg elérhetők az utazások és járművek részletei, így teljes képet kaphat a vezetési szokásokról, a teljesítmény-mutatókról, és az üzemanyag-nyilvántartásról is. A rendszer az előre megtervezett utakhoz automatikusan készít menetlevelet, és segítségével, figyelemmel kísérhető a menetidő/állásidő, így a jogszabályi előírásoknak is könnyebben tud megfelelni. Értesítések is kérhetők a gépjármű útvonalával kapcsolatos (pl. határátlépés, adott pontra érkezés), valamint váratlan eseményekről (pl. riasztás motorháztető nyitásáról, billentésről). A dedikált üzenetváltásra kifejlesztett Messenger szolgáltatással pedig folyamatos kapcsolat létesíthető a sofőrrel.

Az online kezelőfelület webes felületen és mobil applikáción (Android, iOS, és Windows) keresztül egyaránt elérhető; melyhez különböző hozzáférési jogosultságok szerint férhetnek hozzá az erre kijelölt személyek. A gépjárművekbe a Vodafone partnere, a GPSmart építi be a SIM kártyával ellátott eszközt, valamint az ehhez kapcsolódó kiegészítőket igény szerint: üzemanyagszonda, tengelyszám kapcsoló, indításgátló, hőmérséklet szenzor, RFID sofőrazonosító, hátfalnyitás érzékelő és hivatali/magán kapcsoló egységek. A beépített eszközökre 2 év garancia vonatkozik, melyekre hiba esetén cserekészüléket biztosítunk.

A ReadyFleet szolgáltatás részletes leírását az ÁSZF 1. sz. Szolgáltatások leírása melléklete tartalmazza.


További részletek

A Vodafone ReadyFleet gépjármű és gépjármű flotta nyomkövető és management szolgáltatás (a továbbiakban: ReadyFleet) az Előfizető és Szolgáltató között létrejött Előfizetői Szerződés keretében vehető igénybe.
ReadyFleet nyújtása során Szolgáltató a GPSmart Kft. (székhely: 1213 Budapest, Juharos u. 29. cégjegyzékszám: 01-09-717502, adószám: 13075802-2-43) társaságot, mint közreműködőt (a továbbiakban: Alvállalkozó) veszi igénybe.
ReadyFleet szolgáltatás nyújtása során egy a Szolgáltató mobil internet hálózatához Zárt APN beálítás mellett csatlakoztatott Telemetria nyomkövető eszköz kerül beszerelésre az Előfizető által megjelölt gépjárműbe.
ReadyFleet díja magában foglalja: a rendszer használati díját (adatfeldolgozás), valamint a nyomkövető eszköz tartozékaként beszerelt GSM SIM kártya díját és 100MB havi benne foglalt adatmennyiséget, amely a Telemetria eszköz kommunikációját biztosítja. GPRS üzemmódban a szolgáltatás 0-24 órás online kommunikációt tesz lehetővé, az ÁSZF. 6. mellékletében meghatározott minőségi mutatók szerint.
A figyelt gépkocsi elektronikus távfelügyelete Magyarország és Európa területére vonatkozik.

Előfizető tudomásul veszi, hogy a távfelügyeleti szolgáltatás csak akkor működik, és csak akkor teljesíthető, ha a távjelzést biztosító kommunikációs, valamint távközlési útvonalak is működőképesek. Szolgáltató nem vállal felelősséget a távközlési szolgáltatás hibájából eredő jelzéselmaradásért. A GPS műholdak működésében bekövetkező zavar, szolgáltatásaik kimaradása, kizárja Szolgáltató felelősségét. Előfizető tudomásul veszi, hogy a járműbe épített Telemetria eszköz és a szerverközpont közötti kommunikáció a GSM mobiltelefon hálózaton keresztül bonyolódik. Magyarország és Európa a mobilszolgáltatók által nem teljesen lefedett, ha az információkérés lefedettség nélküli vagy nem megfelelően lefedett területen következik be, Szolgáltató nem vállal felelősséget az információkérés továbbításáért és ezért Szolgáltató felelőssége nem áll fenn. A GSM térerő hiánya (pl. ha a gépkocsi mélygarázsban parkol) kizárja Szolgáltató felelősségét.
A havidíjban foglalt forgalmi keret időkorlátozás nélkül bármely napszakban felhasználható. Amennyiben a havidíjba foglalt forgalmi keret nem kerül felhasználásra, a fennmaradó rész nem vihető át a következő számlázási ciklusra. Az adatforgalom a belföldi és külföldi küldött és fogadott adatmennyiség együttes összegét jelenti. Számlázási egység 1Kb.
A ReadyFleet Szolgáltatást Zárt Access Point Name (APN) hozzáférési ponton keresztül vehető igénybe, az igénybe vevő üzleti előfizetők az 1. sz. zónában az internet-hozzáférést 76,6 Ft/MB (nettó 60,31 Ft/MB) áron vehetik igénybe, amennyiben nem rendelkeznek egyedi roaming ajánlattal.

A ReadyFleet tarifacsomaghoz kiegészítő adatopció vásárlása és túlforgalmazás nem lehetséges.
A ReadyFleet szolgáltatás részletes leírását az ÁSZF 1. sz. Szolgáltatások leírása melléklete, az árazás részleteit az ÁSZF Díjszabás melléklete tartalmazza.