Város, ország vagy régió

és minden információt megadunk
  Szabadon az EU-ban

  Minden Vodafone-os tarifacsomagba beépítettük a Vodafone EU Roamingot, így utazásod alatt is felhasználhatod a csomagodban foglalt perceket, SMS-eket és a tarifacsomagodban meghatározott EU-s adatkeretet, ha az EU-ból más EU-s vagy magyarországi számot hívsz.

  Külföldi hívások itthonról

  Aktuálisan elérhető RED tarifacsomagjaink esetén nem csak utazáskor, hanem Magyarországról is díjmentesen telefonálhatsz az EU országaiba, az Egyesült Királyságba, Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába, Svájcba, Monacóba és Törökországba.
  További információ

  RED Infinity World+ tarifacsomag esetén

  RED Infinity World+ tarifacsomag esetén EU-s adatkeretedet nem csak az EU-ban, hanem a világ további 72 országában is felhasználhatod díjmentesen.
  Országok listája

  Zóna besorolás

  Hasznos információk roamingoláshoz

  Mobilozás az EU-n belül és EU-n kívül

  Forgalmi limit

  A számlasokk elkerülése érdekében a szolgáltató biztosít egy korlátot, amely alapesetben 50 EUR. A választott adatkorlát 80 %-ának elérésekor valamint a 100 % felhasználásakor SMS-ben tájékoztatunk. Az adatforgalmat a 100% elérésekor kikapcsoljuk, ugyanakkor lehetőséged van magasabb limit beállítására.

  Kézi hálózatválasztás

  Az országon belül határmenti környezetben, valamint nem EU-tagállamok határának közelében válaszd a kézi hálózatválasztást, így elkerülheted, hogy a telefonod automatikusan külföldi hálózatra álljon át, vagy kapcsold ki a mobilinternetet a készülékeden, hogy elkerüld a szándékolatlan roaming szolgáltatást!

  Repülő üzemmód

  A magas díjazással járó szándékolatlan műholdas adatforgalomhasználat elkerülésének érdekében tengeren és repülőn fokozottan figyelj, hogy felszállás előtt bekapcsold a repülőgép üzemmódot!

  Automatikus alkalmazásfrissítés kikapcsolása

  Az alkalmazások automatikus frissítése jelentős adatforgalmat generálhat. Utazás előtt kapcsold ki az automatikus frissítést a készülékeden!

  Mobilinternet kikapcsolása

  Ha egyáltalán nem szeretnéd külföldön használni a mobilinternetet, vagy csak szeretnéd elkerülni a szándékolatlan adatforgalmazást és roamingot, akkor tiltsd le ezt a szolgáltatást

  Ügyfélszolgálat elérése külföldről

  Ha külföldre utazol, akkor Vodafone-osként a következő rövid hívószámokat érheted el:
  átmeneti, technikai problémák esetén javasoljuk, a számok hosszú formátumának használatát:
  1270 - +36 70 700 1270
  1788 - +36 70 700 1788 - Vodafone Ügyfélszolgálat

  Hasznos információk roamingoláshoz

  Ha külföldre utazol és más ország mobilhálózatára csatlakozva használod a mobilodat, akkor roaming szolgáltatást veszel igénybe.

  Mi nem számít roamingnak? Ha Magyarországról telefonálsz külföldre, az EU-ba, vagy más országba, akkor az nemzetközi hívásnak minősül, más díjak, feltételek vonatkoznak rá. A nemzetközi hívás díjait itt találod.

  A roamingdíj számításának alapja mindig a hálózaton kívüli (azaz a más hálózatba irányuló) belföldi hívások díja. Ha előfizetőként olyan díjcsomaggal rendelkezel, amellyel Magyarországon az összes hálózatba 0 Ft-os percdíjjal telefonálhatsz, úgy a nyaralásod során is 0 Ft/perc díjért tudod hívni a másikat. Ha az előfizetők azonos szolgáltatónál vannak és az előfizető díjcsomagja csak a hálózaton belüli hívásokra állapít meg 0 Ft/perc díjat - azaz egymás között ingyen beszéltek -, viszont a hálózaton kívüli díj 30 Ft/perc, akkor ez esetben külföldön nyaraló előfizetőként szintén 30 Ft/percért fogod tudni hívni a másikat.

  Nem EU-tagállam határának közelében figyelj arra, hogy mobiltelefonod ne váltson át a szomszédos ország hálózatára. Ez abban az esetben történhet meg, ha a telefont automatikus hálózatválasztásra állítottad, és a külföldi hálózat térereje nagyobb, mint a hazai szolgáltatóé. Magyarországon érdemes óvatosnak lenni az ukrán és a szerb határ mentén, de fokozott figyelemmel kell lenni pl. a horvátországi nyaralások alkalmával is, nehogy a határ mentén akaratlanul szerb vagy bosnyák hálózatra csatlakozz. Ha ilyenkor a készüléken a háttérben alkalmazások futnak (időjárás, messenger, viber, egyéb csevegő appok stb.), ezek akkor is forgalmat generálhatnak, ha nem használod aktívan a telefont vagy a tabletet. Ezek a szándékolatlan adatforgalmak, roamingok magas többletköltséget eredményezhetnek, amely kellően gondos használat mellett azonban elkerülhető.

  Járj el fokozott óvatossággal, ha hajón és repülőn útközben internet vagy telefon elérhetőséget észlel a telefonod, mert ezek általában nem ingyenesek, hanem kiemelkedően magas díjazással járnak.

  EU-n belül többletköltségek nélkül
  Az EU-n belüli roaming szolgáltatás esetén a belföldivel azonos díjakon mobilozhatsz

  EU-s roaminghelyzetben akkor vagy, amikor egyik EU-s tagállamból egy másik tagállamba telefonálsz. Ebben az esetben a belföldön érvényes áron felül semmilyen többletdíjat nem kell fizetned a mobilhívások kezdeményezéséért és fogadásáért, az SMS-üzenetek küldéséért és fogadásáért, valamint az adatforgalom használatáért. Utad során a hazai perc- és SMS-díjaid érvényesek, a hívás- és SMS-fogadás továbbra is díjmentes. Barangolás során a tarifacsomagodban meghatározott EU-s adatkeretedet is felár nélkül használhatod, viszont korlátlan mobilinternet vagy olcsó adatcsomag esetén a díjcsomag feltételei rögzítik, hogy mekkora a roaminghelyzetben felhasználható adatkereted. Utazás előtt ellenőrizd ezeket a feltételeket a weboldalunkon!

  EU-tagállamokon kívüli roaming szolgáltatás eltérő díjszabással érhető el
  Amikor egy tagállamból EU-n kívüli államba telefonálsz vagy nem európai úniós tagállamba utazol, az már nem tartozik a szabályozott roaming körébe, így ilyenkor az EU-s államokra érvényes áraknál jóval magasabb díjszabás érvényesül. Indulás előtt tájékozódj az adott országra érvényes díjakról és feltételekről a roaming oldalon!

  Kézi hálózatválasztás
  Nem EU-tagállamok közelében válaszd a kézi hálózatválasztást, így elkerülheted, hogy a telefonod automatikusan külföldi hálózatra álljon át! Ha nem EU-tagállam határának közelében jársz és el szeretnéd kerülni a többletköltségeket, figyelj arra, hogy mobiltelefonodon a kézi hálózatválasztás legyen beállítva. Ezzel megakadályozod, hogy a telefonod külföldi hálózatra álljon át. Ez abban az esetben történhet meg, ha a telefon automatikus hálózatválasztásra van állítva, és a külföldi hálózat ..térereje nagyobb, mint a hazai szolgáltatóé. Magyarországon érdemes óvatosnak lenni az ukrán és a szerb határ mentén, de fokozott figyelemmel kell lenni pl. a horvátországi nyaralások alkalmával is, nehogy a határ mentén akaratlanul szerb vagy bosnyák hálózatra csatlakozzunk. Ezek a szándékolatlan adatforgalmak, roamingok magas többletköltséget eredményezhetnek, amely kellően gondos használat mellett azonban elkerülhető.

  Automatikus alkalmazásfrissítés kikapcsolása
  Az alkalmazások automatikus frissítése jelentős adatforgalmat generálhat. Utazás előtt kapcsold ki az automatikus frissítést a készülékeden!A készülékeden a háttérben futó alkalmazások (időjárás, messenger, viber, egyéb csevegő appok stb.) akkor is forgalmat generálhatnak, ha nem használod aktívan a mobilodat. Egy időjárás-frissítés 50-60 kB adatforgalmat jelent, ami akár 9.500 forintba is kerülhet, pár perc Instagram-használat pedig, annak jellemző képi és videós tartalmaivalakár 60 MB forgalmat is generálhat, amely 100 000 forint feletti összeget fog eredményezni. Ezt elkerülheted, ha mobiltelefonodat kézi hálózatválasztásra állítod és magad választod ki a megfelelő szolgáltatót. Például bosnyák és szerb területeken való átutazás esetén célszerű kikapcsolni a roamingadatforgalmat, különben a háttérben is futhat olyan adatforgalom, amely jelentős kiadást vonhat maga után.

  Repülő üzemmód
  A magas díjazással járó műholdas adatforgalomhasználat elkerülésének érdekében repülőn és útközben fokozottan figyelj, hogy bekapcsold a repülőgép üzemmódot! Ha hajón és repülőn útközben internet-, vagy hálózatelérhetőséget észlel a készüléked, fokozottan figyelj, mert ezek általában kiemelkedően magas díjazással járnak. A készüléked beállításainál illetve repülő üzemmód bekapcsolásával megakadályozhatod a többletdíjjal járó műholdas forgalomhasználatot. Ebben az esetben is érvényes a forgalmi limit, amit pl. hajóút előtt érdemes a legalacsonyabbra állítanod.

  Forgalmi limit
  A számlasokk elkerülése érdekében a szolgáltató biztosít egy korlátot, amely alapesetben 50 EUR-nak megfelelő HUF. A korlát elérésekor lehetőséged van törölni a limitet. Az alapértelemezett 50 eurós limiten kívül három számlázási limit közül választhatsz: (1) havi bruttó 2 480,31 Ft, (2) havi bruttó 16 390,5 Ft és (3) havi bruttó 57 874,02 Ft. A telefonos ügyfélszolgálaton keresztül ez a limitfunkció ingyenesen megrendelhető, lemondható, módosítható, így utazás előtt ezt is érdemes ellenőrizni. A választott adatkorlát 80 százalékának elérésekor valamint a 100 százalék felhasználásakor sms-ben tájékoztatunk. Az adatforgalmat a 100% elérésekor kikapcsoljuk, ugyanakkor lehetőséged van plusz adat vásárlására. Erről tájékozódhatsz a weboldalunkon, a My Vodafone alkalmazás és a My Vodafone fiók oldalakon.