Hova utazik?

Keressen rá a célországra és megmutatjuk, hogymilyen roaming díjakra számíthat!

Város, ország vagy régió

és minden információt megadunk
  Szabadon az EU-ban

  Minden Vodafone-os tarifacsomagba beépítettük a Vodafone EU roamingot, így utazása alatt is felhasználhatja a csomagjában foglalt perceket, SMS-eket és a tarifacsomagban meghatározott EU-s adatkeretet, ha az EU-ból más EU-s vagy magyarországi számot hív.
  Megnézem az EU díjszabást

  Világ Napijegy

  Hazai perc- és SMS díjakkal telefonálhat haza, fogadhat hívásokat, használhatja roaming adatmennyiségét és küldhet üzeneteket az EU-n kívüli 72 országban is!
  Országok listája

  Mi a különbség a roaming és a nemzetközi hívás között?

  Mi számít roamingnak?

  Minden külföldön történő mobilszolgáltatás-használat (hívás, sms, mobiladatforgalom).

  Mi számít EU roaming hívásnak?

  EU roaming hívásnak számít minden olyan hívás, melyet EU-ból (nem belföldről) indítanak magyar számra vagy EU-ból (nem belföldről) indítanak bármely EU-s vagy egyesült királyságbeli, izlandi, liechtensteini, norvég, svájci, monacói vagy törökországi számra.
  Például: Párizsból hívom Magyarországot; Párizsból hívunk egy angol számot Nagy-Britanniában vagy Párizsból hívunk egy francia számot.

  Mi számít EU roaming adathasználatnak?

  EU roaming adathasználatnak számít, ha EU-s országban, - vagy az Egyesült Királyságban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban, Monacóban, és Törökországban - használom a tarifacsomagba épített vagy kiegészítő opcióként megvásárolt mobil adatforgalmat.

  Mi számít EU-n kívüli roaming hívásnak?

  EU-n kívüli roaming esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel a hívásindítás-fogadás, sms küldés során.

  Mi számít EU-n kívüli adathasználatnak?

  EU-n kívüli roaming esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel adatforgalom-használat során.


  Példák EU roaming hívásokra:

  EU-ból hívok magyar számot

  (Felhívom Németországból a Magyarországon élő családtagomat.)

  EU-ból hívok EU-s számot

  (Felhívom Németországból az Ausztriában élő családtagomat.)

  Példák EU-s adathasználatra:

  EU-ban használt adatforgalom

  (EU-ban használom a tarifacsomagomban meghatározott EU-s adatkeretemet. Pl.: Németországban használom a mobilinternetet. Nagy-britanniában használom a mobilinternetet.)

  Példák EU-n kívüli hívásokra:

  Nem EU-ból hívok nem EU-s számot

  (Felhívom USA-ból a Kínában élő üzlettársamat.)

  Nem EU-ból hívok magyar számot

  (Felhívom Kanadából a Magyarországon élő barátomat.)

  Nem EU-ból hívok EU-s számot

  (Felhívom Kanadából az Amszterdamban lévő kollégámat.)

  Szatelit hálózatról indított hívás

  (Az egyik légitársaság ON AIR hálózatáról hívom sürgős ügyben a főnököm.)

  Példák EU-n kívüli adathasználatra:

  Nem EU-ban használom a mobilinternetet

  (Montenegróban használom a mobilinternetet. Brazíliában használom a mobilinternetet.)

  Minden Vodafone-os tarifacsomagba beépítettük a Vodafone EU Roamingot, így utazása alatt is belföldi feltételek mellett használhatja fel a csomagjában foglalt perceket, SMS-eket és a tarifacsomagban meghatározott EU-s adatkeretet, ha az EU-ból más EU-s vagy magyarországi számot hív.

  EU-n kívülre indított hívások esetén vagy EU-n kívüli adathasználat esetén a nemzetközi díjzónak szerinti díjat számítjuk fel a hívásindítás-fogadás, sms küldés, adatforgalom használat során. Amennyiben szeretné kontroll alatt tartani költségeit, úgy a Világ Napijegy szolgáltatásunkat vagy a RED Infinity 5G tarifacsomagunkat javasoljuk, amely korlátlan roamingot tartalmaz az EU-ban és további 72 országban.

  Mi számít nemzetközi hívásnak?

  Nemzetközi hívásnak számít minden olyan hívás, amelyet Magyarországról, magyar előhívó számmal indítunk nem magyar előhívó számmal rendelkező telefonszámra (nem +36).

  Mi számít EU nemzetközi hívásnak?

  EU nemzetközi hívásnak számít minden olyan hívás, amelyet Magyarországról, magyar előhívó számmal indítunk EU-s telefonszámra. Az Európai Unió országain felül az Egyesült Királyságba, Norvégiába, Lichtensteinbe, Törökországba, Monacoba, Svájcba és Izlandba indított hívások esetén. Díjmentes és korlátlan az aktuálisan elérhető RED Max 5G és RED Infinity 5G tarifacsomagokban.


  Példa EU-s nemzetközi hívásokra:

  Magyarországról hívok EU-s számot

  (Felhívom a Németországban dolgozó barátnőmet.)

  Példák nem EU-s nemzetközi hívásokra:

  Magyarországról hívok nem EU-s számot

  (Felhívom az USA-ban tanuló barátomat.)

  Magyarországról hívok szatellit hálózatot

  (Felhívom a sivatagban kalandozó barátomat a műholdas telefonján.)

  Aktuálisan elérhető lakossági RED Max 5G és RED Infinity 5G tarifacsomagjaink esetén nem csak utazáskor, hanem Magyarországról is díjmentesen telefonálhatsz az EU országaiba, az Egyesült Királyságba, Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába, Svájcba, Monacóba és Törökországba.

  Nem EU-s nemzetközi adathasználat esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel az adatforgalom-használatra.
  Amennyiben szeretné költségeit kontroll alatt tartani, úgy a Világ Napijegy szolgáltatásunkat vagy a RED Infinity 5G tarifacsomagunkat javasoljuk, amely korlátlan roamingot tartalmaz az EU-ban és további 72 országban.

  Hasznos információk roamingoláshoz

  Mobilozás az EU-n belül és EU-n kívül

  Forgalmi limit

  A számlasokk elkerülése érdekében a szolgáltató biztosít egy korlátot, amely alapesetben 50 EUR. A választott adatkorlát 80 %-ának elérésekor valamint a 100 % felhasználásakor SMS-ben tájékoztatjuk. Az adatforgalmat a 100% elérésekor kikapcsoljuk, ugyanakkor lehetősége van magasabb limit beállítására.

  Kézi hálózatválasztás

  Az országon belül határmenti környezetben, valamint nem EU-tagállamok határának közelében válassza a kézi hálózatválasztást, így elkerülheti, hogy a telefonja automatikusan külföldi hálózatra álljon át, vagy kapcsolja ki a mobilinternetet a készülékén, hogy elkerülje a szándékolatlan roaming szolgáltatást!

  Repülő üzemmód

  A magas díjazással járó szándékolatlan műholdas adatforgalomhasználat elkerülésének érdekében tengeren és repülőn fokozottan figyeljen, hogy felszállás előtt bekapcsolja a repülőgép üzemmódot!

  Automatikus alkalmazásfrissítés kikapcsolása

  Az alkalmazások automatikus frissítése jelentős adatforgalmat generálhat. Utazás előtt kapcsolja ki az automatikus frissítést a készülékén!

  Mobilinternet kikapcsolása

  Ha egyáltalán nem szeretné külföldön használni a mobilinternetet, vagy csak szeretné elkerülni a szándékolatlan adatforgalmazást és roamingot, akkor tiltsa le ezt a szolgáltatást!

  Ügyfélszolgálat elérése külföldről

  Ha külföldre utazik, akkor Vodafone-osként a következő rövid hívószámokat érheti el:
  átmeneti, technikai problémák esetén javasoljuk, a számok hosszú formátumának használatát:
  1270 - +36 70 700 1270
  1788 - +36 70 700 1788 - Vodafone Ügyfélszolgálat

  A Vodafone a Szabályozott Európai Roaming során elérhető szolgáltatásait ugyanolyan feltételek és minőségi mutatók mellett kínálja, mint az egyéb belföldön igénybe vehető szolgáltatásait.

  Az Európai Unióban igénybe vehető Szabályozott Európai Roaming során elérhető szolgáltatások esetében azonban a szolgáltatás minősége eltérhet a Magyarországon elérhető szolgáltatások minőségétől. Ennek oka, hogy a látogatott országban különböző helyi tényezők, mint például a legújabb technológia rendelkezésre állása, a helyi hálózati lefedettség, az elérhető sebesség, a késleltetés, de egyéb olyan tényezők is, mint például a domborzati viszonyok befolyásolhatják a szolgáltatás minőségét.

  Külföldről hogyan érheti el az ügyfélszolgálatot?

  Ha külföldre utazik, akkor Vodafone-osként a következő rövid hívószámokat érheti el a Globális számok szolgáltatásnak köszönhetően:

  1788 - Üzleti ügyfélszolgálat170 - hangposta

  A hívószámokat valamennyi roamingpartnerünk hálózatán elérheti, azonban átmeneti, technikai problémák esetén javasoljuk, a számok hosszú formátumának használatát:

  1788 - +36 70 700 1788170 - +36 70 9090 170

  A hívásdíj azonos a Magyarországra irányuló hívások roaming díjával.

  A Magyarországon tartózkodó és a Vodafone hálózatát választó külföldiek is tárcsázhatják az otthon megszokott rövid hívószámaikat mindenféle különösebb beállítás nélkül.

  További információk

  Zónabesorolás
  Zóna 1Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Francia Guyana, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Guadeloupe, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Réunion, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia
  Zóna 2Andorra, Guernsey, Jersey, Man-sziget, Marokkó, Monaco, San Marino, Svájc, Törökország
  Zóna 3Feröer-szigetek, Kelet-Timor, Moldova
  Zóna 4Afganisztán, Algéria, Anguilla, Aruba, Ausztrália, Azerbajdzsán, Bahrein, Banglades, Barbados, Bolívia, Brit Virgin-szigetek, Brunei, Chile, Dominikai Közösség, El Salvador, Fehéroroszország, Fülöp-szigetek, Grenada, Irak, Jemen, Jordánia, Kajmán-szigetek , Kambodzsa, Kazahsztán, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Libanon, Makaó, Montserrat, Omán, Örményország, Palesztín Fennhatóság, Paraguay, Peru, Saint Kitts és Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Szíria, Tádzsikisztán, Tajvan, Trinidad és Tobago, Vietnám
  Zóna 5Antigua és Barbuda, Argentína, Bahama-szigetek, Bhután, Cook-szigetek, Costa Rica, Curaçao és Bonaire - Holland Antillák, Ecuador, Grúzia, Guatemala, Guyana, Haiti, Holland Antillák, Honduras, Irán, Kirgizisztán, Mongólia, Nepál, Nicaragua, Pakisztán, Panama, Pápua Új-Guinea, Puerto Rico, Sint Maarten - Holland Antillák, Srí Lanka, Suriname, Turks- és Caicos-szigetek, Uruguay
  Zóna 6Angola, Belize, Benin, Bermuda, Bissau-Guinea, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Csád, Dél-afrikai Köztársaság, Dél-Szudán, Dzsibuti, Egyenlítői-Guinea, Elefántcsontpart, Falkland-szigetek (Malvinas), Fidzsi-szigetek, Francia Polinézia, Gabon, Gambia, Ghána, Grönland, Guam, Guinea, Kamerun, Kenya, Kiribati, Kongó, Kongói Demokratikus Köztársaság, Közép-afrikai Köztársaság, Kuba, Laosz, Lesotho, Libéria, Líbia, Madagaszkár, Malawi, Maldív-szigetek, Mali, Mauritánia, Mauritius, Mianmar, Mozambik, Namíbia, Niger, Nigéria, Ruanda, Salamon-szigetek, Sao Tomé és Princípe, Seychelle-szigetek, Sierra Leone, Szamoa, Szenegál, Szudán, Szváziföld, Tanzánia, Togo, Tonga, Tunézia, Uganda, Új-Kaledónia, Új-Zéland, Üzbegisztán, Vanuatu, Venezuela, Zambia, Zimbabwe, Zöld-foki Köztársaság, Etiópia
  Zóna 8Albánia, Amerikai Egyesült Államok, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Dominikai Köztársaság, Egyesült Arab Emirátusok, Egyiptom, Hong Kong, India, Indonézia, Izrael, Jamaica, Japán, Kanada, Katar, Kína, Koszovó, Észak-Macedónia, Malajzia, Mexikó, Montenegró, Oroszország, Szerbia, Thaiföld, Ukrajna
  Hasznos információk roamingoláshoz

  Ha külföldre utazik és más ország mobilhálózatára csatlakozva használja a mobilját, akkor roaming szolgáltatást vesz igénybe.

  Mi nem számít roamingnak? Ha Magyarországról telefonál külföldre, az EU-ba, vagy más országba, akkor az nemzetközi hívásnak minősül, más díjak, feltételek vonatkoznak rá. A nemzetközi hívás díjait itt találja.

  A roamingdíj számításának alapja mindig a hálózaton kívüli (azaz a más hálózatba irányuló) belföldi hívások díja. Ha előfizetőként olyan díjcsomaggal rendelkezik, amellyel Magyarországon az összes hálózatba 0 Ft-os percdíjjal telefonálhat, úgy a külföldi útja során is 0 Ft/perc díjért tudja hívni a másikat. Ha az előfizetők azonos szolgáltatónál vannak és az előfizető díjcsomagja csak a hálózaton belüli hívásokra állapít meg 0 Ft/perc díjat - azaz egymás között ingyen beszélnek -, viszont a hálózaton kívüli díj 40 Ft/perc, akkor ez esetben külföldön nyaraló előfizetőként szintén 40 Ft/percért fogja tudni hívni a másikat.

  Nem EU-tagállam határának közelében figyeljen arra, hogy mobiltelefonja ne váltson át a szomszédos ország hálózatára. Ez abban az esetben történhet meg, ha a telefon automatikus hálózatválasztásra van állítva, és a külföldi hálózat térereje nagyobb, mint a hazai szolgáltatóé. Magyarországon érdemes óvatosnak lenni az ukrán és a szerb határ mentén, de fokozott figyelemmel kell lenni pl. a horvátországi nyaralások alkalmával is, nehogy a határ mentén akaratlanul szerb vagy bosnyák hálózatra csatlakozzon. Ha ilyenkor a készüléken a háttérben alkalmazások futnak (időjárás, messenger, viber, egyéb csevegő appok stb.), ezek akkor is forgalmat generálhatnak, ha nem használja aktívan a telefont vagy a tabletet. Ezek a szándékolatlan adatforgalmak, roamingok magas többletköltséget eredményezhetnek, amely kellően gondos használat mellett azonban elkerülhető.

  Járjon el fokozott óvatossággal, ha hajón és repülőn útközben internet vagy telefon elérhetőséget észlel a készüléke, mert ezek általában nem ingyenesek, hanem kiemelkedően magas díjazással járnak.

  EU-n belül többletköltségek nélkül
  Az EU-n belüli roaming szolgáltatás esetén a belföldivel azonos díjakon mobilozhat.

  EU-s roaminghelyzetben akkor van, amikor egyik EU-s tagállamból egy másik tagállamba telefonál. Ebben az esetben a belföldön érvényes áron felül semmilyen többletdíjat nem kell fizetnie a mobilhívások kezdeményezéséért és fogadásáért, az SMS-üzenetek küldéséért és fogadásáért, valamint az adatforgalom használatáért. Útja során a hazai perc- és SMS-díjaid érvényesek, a hívás- és SMS-fogadás továbbra is díjmentes. Barangolás során a tarifacsomagban meghatározott EU-s adatkeretét is felár nélkül használhatja, viszont korlátlan mobilinternet vagy olcsó adatcsomag esetén a díjcsomag feltételei rögzítik, hogy mekkora a roaminghelyzetben felhasználható adatkerete. Utazás előtt ellenőrizze ezeket a feltételeket a weboldalunkon!

  EU-tagállamokon kívüli roaming szolgáltatás eltérő díjszabással érhető el
  Amikor egy tagállamból EU-n kívüli államba telefonál vagy nem európai uniós tagállamba utazik, az már nem tartozik a szabályozott roaming körébe, így ilyenkor az EU-s államokra érvényes áraknál jóval magasabb díjszabás érvényesül. Indulás előtt tájékozódjon az adott országra érvényes díjakról és feltételekről aroaming oldalon!

  Kézi hálózatválasztás
  Nem EU-tagállamok közelében válassza a kézi hálózatválasztást, így elkerülheti, hogy a telefonja automatikusan külföldi hálózatra álljon át! Ha nem EU-tagállam határának közelében jár és el szeretné kerülni a többletköltségeket, figyeljen arra, hogy mobiltelefonján a kézi hálózatválasztás legyen beállítva. Ezzel megakadályozza, hogy a telefonja külföldi hálózatra álljon át. Ez abban az esetben történhet meg, ha a telefon automatikus hálózatválasztásra van állítva, és a külföldi hálózat térereje nagyobb, mint a hazai szolgáltatóé. Magyarországon érdemes óvatosnak lenni az ukrán és a szerb határ mentén, de fokozott figyelemmel kell lenni pl. a horvátországi nyaralások alkalmával is, nehogy a határ mentén akaratlanul szerb vagy bosnyák hálózatra csatlakozzon. Ezek a szándékolatlan adatforgalmak, roamingok magas többletköltséget eredményezhetnek, amely kellően gondos használat mellett azonban elkerülhető.

  Automatikus alkalmazásfrissítés kikapcsolása
  Az alkalmazások automatikus frissítése jelentős adatforgalmat generálhat. Utazás előtt kapcsolja ki az automatikus frissítést a készülékén!A készüléken háttérben futó alkalmazások (időjárás, messenger, viber, egyéb csevegő appok stb.) akkor is forgalmat generálhatnak, ha nem használja aktívan a mobiltelefonját. Egy időjárás-frissítés 50-60 kB adatforgalmat jelent, ami akár 9.500 forintba is kerülhet, pár perc Instagram-használat pedig, annak jellemző képi és videós tartalmaival akár 60 MB forgalmat is generálhat, amely 100 000 forint feletti összeget fog eredményezni. Ezt elkerülheti, ha mobiltelefonját kézi hálózatválasztásra állítja és maga választja ki a megfelelő szolgáltatót. Például bosnyák és szerb területeken való átutazás esetén célszerű kikapcsolni a roamingadatforgalmat, különben a háttérben is futhat olyan adatforgalom, amely jelentős kiadást vonhat maga után.

  Repülő üzemmód
  A magas díjazással járó műholdas adatforgalomhasználat elkerülésének érdekében repülőn és útközben figyeljen, hogy bekapcsolja a repülőgép üzemmódot! Ha hajón és repülőn útközben internet-, vagy hálózatelérhetőséget észlel a készüléke, fokozottan figyeljen, mert ezek általában kiemelkedően magas díjazással járnak. A készüléke beállításainál illetve repülő üzemmód bekapcsolásával megakadályozhatja a többletdíjjal járó műholdas forgalomhasználatot. Ebben az esetben is érvényes a forgalmi limit, amit pl. hajóút előtt érdemes a legalacsonyabbra állítani.

  Forgalmi limit
  számlasokk elkerülése érdekében a szolgáltató biztosít egy korlátot, amely alapesetben 50 EUR-nak megfelelő HUF. A korlát elérésekor lehetősége van törölni a limitet. Az alapértelemezett 50 eurós limiten kívül három számlázási limit közül választhat: (1) havi bruttó 2 480,31 Ft, (2) havi bruttó 16 390,5 Ft és (3) havi bruttó 57 874,02 Ft. A telefonos ügyfélszolgálaton keresztül ez a limitfunkció ingyenesen megrendelhető, lemondható, módosítható, így utazás előtt ezt is érdemes ellenőrizni. A választott adatkorlát 80%-ának elérésekor valamint a 100% felhasználásakor SMS-ben tájékoztatjuk. Az adatforgalmat a 100% elérésekor kikapcsoljuk, ugyanakkor lehetősége van plusz adat vásárlására. Erről tájékozódhat a weboldalunkon, a My Vodafone alkalmazás és a My Vodafone fiók oldalakon.

  Ha további kérdése van