Roaming díjak - Ország kereső

Világ Napijegy - Adria

Itt az új Világ Napijegy - Adria!

Mostantól 2 új országban Montenegróból és Koszovóból is hazai perc- és SMS díjakkal telefonálhatsz haza,
fogadhatsz hívásokat, használhatod roaming adatmennyiséged és küldhetsz üzeneteket!

Megnézem a részleteket

Szatellit tiltás

Roaming során a tengeri (hajó/kikötő) és repülőgép fedélzeti szatellit (műholdas) hálózatokhoz is csatlakozhatsz. Amennyiben nem szeretnél ebből adódó magasabb roaming költséget, kérjük aktiváld a Szatellit tiltás szolgáltatásunkat. Ehhez javasoljuk a My Vodafone applikáció használatát vagy SMS-ben az ST kód elküldését a 1270-re (Vodafone ügyfélszolgálat).

Keress rá a célországra és megmutatjuk, hogymilyen roaming díjakra számíthatsz!

Város, ország vagy régió

és minden információt megadunk
  Szabadon az EU-ban

  Minden Vodafone-os tarifacsomagba beépítettük a Vodafone EU roamingot, így utazásod alatt is felhasználhatod a csomagodban foglalt perceket, SMS-eket és a tarifacsomagodban meghatározott EU-s adatkeretet, ha az EU-ból más EU-s vagy magyarországi számot hívsz.
  Megnézem az EU díjszabást

  Világ Napijegy

  RED Infinity World+ tarifacsomag esetén EU-s adatkeretedet nemcsak az EU-ban, hanem a világ további 74 országában is felhasználhatod díjmentesen.
  Országok listája

  Mi a különbség a roaming és a nemzetközi hívás között?

  Mi számít roamingnak?

  Minden külföldön történő mobilszolgáltatás-használat (hívás, sms, mobiladatforgalom).

  Mi számít EU roaming hívásnak?

  EU roaming hívásnak számít minden olyan hívás, melyet EU-ból (nem belföldről) indítanak magyar számra vagy EU-ból (nem belföldről) indítanak bármely EU-s vagy egyesült királyságbeli, izlandi, liechtensteini, norvég, svájci, monacói vagy törökországi számra.
  Például: Párizsból hívom Magyarországot; Párizsból hívunk egy angol számot Nagy-Britanniában vagy Párizsból hívunk egy francia számot.

  Mi számít EU roaming adathasználatnak?

  EU roaming adathasználatnak számít, ha EU-s országban, - vagy az Egyesült Királyságban, Izlandon, Liechtensteinben, Norvégiában, Svájcban, Monacóban, és Törökországban - használom a tarifacsomagba épített vagy kiegészítő opcióként megvásárolt mobil adatforgalmat.

  Mi számít EU-n kívüli roaming hívásnak?

  EU-n kívüli roaming esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel a hívásindítás-fogadás, sms küldés során.

  Mi számít EU-n kívüli adathasználatnak?

  EU-n kívüli roaming esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel adatforgalom-használat során.


  Példák EU roaming hívásokra:

  EU-ból hívok magyar számot

  (Felhívom Németországból a Magyarországon élő családtagomat.)

  EU-ból hívok EU-s számot

  (Felhívom Németországból az Ausztriában élő családtagomat.)

  Példák EU-s adathasználatra:

  EU-ban használt adatforgalom

  (EU-ban használom a tarifacsomagomban meghatározott EU-s adatkeretemet. Pl.: Németországban használom a mobilinternetet. Nagy-britanniában használom a mobilinternetet.)

  Példák EU-n kívüli hívásokra:

  Nem EU-ból hívok nem EU-s számot

  (Felhívom USA-ból a Kínában élő üzlettársamat.)

  Nem EU-ból hívok magyar számot

  (Felhívom Kanadából a Magyarországon élő barátomat.)

  Nem EU-ból hívok EU-s számot

  (Felhívom Kanadából az Amszterdamban lévő kollégámat.)

  Szatelit hálózatról indított hívás

  (Az egyik légitársaság ON AIR hálózatáról hívom sürgős ügyben a főnököm.)

  Példák EU-n kívüli adathasználatra:

  Nem EU-ban használom a mobilinternetet

  (Montenegróban használom a mobilinternetet. Brazíliában használom a mobilinternetet.)

  Minden Vodafone-os tarifacsomagba beépítettük a Vodafone EU Roamingot, így utazásod alatt is belföldi feltételek mellett használhatod fel a csomagodban foglalt perceket, SMS-eket és a tarifacsomagodban meghatározott EU-s adatkeretet, ha az EU-ból más EU-s vagy magyarországi számot hívsz.

  EU-n kívülre indított hívások esetén vagy EU-n kívüli adathasználat esetén a nemzetközi díjzónak szerinti díjat számítjuk fel a hívásindítás-fogadás, sms küldés, adatforgalom használat során. Amennyiben szeretnéd költségeid kontroll alatt tartani, Világ Napijegy szolgáltatásunkat vagy a Business Red Max tarifacsomagunkat javasoljuk, amely korlátlan roamingot tartalmaz az EU-ban és további 74 országban.

  Mi számít nemzetközi hívásnak?

  Nemzetközi hívásnak számít minden olyan hívás, amelyet Magyarországról, magyar előhívó számmal indítunk nem magyar előhívó számmal rendelkező telefonszámra (nem +36).

  Mi számít EU nemzetközi hívásnak?

  EU nemzetközi hívásnak számít minden olyan hívás, amelyet Magyarországról, magyar előhívó számmal indítunk EU-s telefonszámra. Az Európai Unió országain felül az Egyesült Királyságba, Norvégiába, Lichtensteinbe, Törökországba, Monacoba, Svájcba és Izlandba indított hívások esetén. Díjmentes és korlátlan az aktuálisan elérhető RED Max 5G és RED Infinity 5G tarifacsomagokban.


  Példa EU-s nemzetközi hívásokra:

  Magyarországról hívok EU-s számot

  (Felhívom a Németországban dolgozó barátnőmet.)

  Példák nem EU-s nemzetközi hívásokra:

  Magyarországról hívok nem EU-s számot

  (Felhívom az USA-ban tanuló barátomat.)

  Magyarországról hívok szatellit hálózatot

  (Felhívom a sivatagban kalandozó barátomat a műholdas telefonján.)

  Aktuálisan elérhető lakossági RED Max 5G és RED Infinity 5G tarifacsomagjaink esetén nem csak utazáskor, hanem Magyarországról is díjmentesen telefonálhatsz az EU országaiba, az Egyesült Királyságba, Izlandra, Liechtensteinbe, Norvégiába, Svájcba, Monacóba és Törökországba.

  Nem EU-s nemzetközi adathasználat esetén a nemzetközi díjzónák szerinti díjat számítjuk fel az adatforgalom-használatra. Amennyiben szeretnéd költségeid kontroll alatt tartani, Világ Napijegy szolgáltatásunkat vagy a Business Red Max tarifacsomagunkat javasoljuk, amely korlátlan roamingot tartalmaz az EU-ban és további 74 országban.

  Hasznos információk roamingoláshoz

  Mobilozás az EU-n belül és EU-n kívül

  Forgalmi limit

  A számlasokk elkerülése érdekében a szolgáltató biztosít egy korlátot, amely alapesetben 50 EUR. A választott adatkorlát 80 %-ának elérésekor valamint a 100 % felhasználásakor SMS-ben tájékoztatunk. Az adatforgalmat a 100% elérésekor kikapcsoljuk, ugyanakkor lehetőséged van magasabb limit beállítására.

  Kézi hálózatválasztás

  Az országon belül határmenti környezetben, valamint nem EU-tagállamok határának közelében válaszd a kézi hálózatválasztást, így elkerülheted, hogy a telefonod automatikusan külföldi hálózatra álljon át, vagy kapcsold ki a mobilinternetet a készülékeden, hogy elkerüld a szándékolatlan roaming szolgáltatást!

  Repülő üzemmód

  A magas díjazással járó szándékolatlan műholdas adatforgalomhasználat elkerülésének érdekében tengeren és repülőn fokozottan figyelj, hogy felszállás előtt bekapcsold a repülőgép üzemmódot!

  Mobilinternet kikapcsolása

  Ha egyáltalán nem szeretnéd külföldön használni a mobilinternetet, vagy csak szeretnéd elkerülni a szándékolatlan adatforgalmazást és roamingot, akkor tiltsd le ezt a szolgáltatást

  Automatikus alkalmazásfrissítés kikapcsolása

  Az alkalmazások automatikus frissítése jelentős adatforgalmat generálhat. Utazás előtt kapcsold ki az automatikus frissítést a készülékeden!

  Szatellit tiltás

  Roaming során a tengeri (hajó/kikötő) és repülőgép fedélzeti szatellit (műholdas) hálózatokhoz is csatlakozhatsz. Amennyiben nem szeretnél ebből adódó magasabb roaming költséget, kérjük aktiváld a Szatellit tiltás szolgáltatásunkat.
  Ehhez javasoljuk a My Vodafone applikáció használatát vagy SMS-ben az ST kód elküldését a 1270-re (Vodafone ügyfélszolgálat).

  Ügyfélszolgálat elérése külföldről

  Ha külföldre utazol, akkor Vodafone-osként a következő rövid hívószámokat érheted el:
  átmeneti, technikai problémák esetén javasoljuk, a számok hosszú formátumának használatát:
  1270 - +36 70 700 1270
  1788 - +36 70 700 1788 - Vodafone Ügyfélszolgálat

  A Vodafone a Szabályozott Európai Roaming során elérhető szolgáltatásait ugyanolyan feltételek és minőségi mutatók mellett kínálja, mint az egyéb belföldön igénybe vehető szolgáltatásait.

  Az Európai Unióban igénybe vehető Szabályozott Európai Roaming során elérhető szolgáltatások esetében azonban a szolgáltatás minősége eltérhet a Magyarországon elérhető szolgáltatások minőségétől. Ennek oka, hogy a látogatott országban különböző helyi tényezők, mint például a legújabb technológia rendelkezésre állása, a helyi hálózati lefedettség, az elérhető sebesség, a késleltetés, de egyéb olyan tényezők is, mint például a domborzati viszonyok befolyásolhatják a szolgáltatás minőségét.

  Külföldről hogyan érheted el az ügyfélszolgálatot?

  Ha külföldre utazol, akkor Vodafone-osként a következő rövid hívószámokat érheted el a Globális számok szolgáltatásnak köszönhetően:

  1788 - Üzleti ügyfélszolgálat170 - hangposta

  A hívószámokat valamennyi roamingpartnerünk hálózatán elérhetedc, azonban átmeneti, technikai problémák esetén javasoljuk, a számok hosszú formátumának használatát:

  1788 - +36 70 700 1788170 - +36 70 9090 170

  A hívásdíj azonos a Magyarországra irányuló hívások roaming díjával.

  A Magyarországon tartózkodó és a Vodafone hálózatát választó külföldiek is tárcsázhatják az otthon megszokott rövid hívószámaikat mindenféle különösebb beállítás nélkül.

  További információk

  Ha további kérdésed van