december 20. Az Országos Mentőszolgálat tanácsai az ünnepek közeledtével
A hideg időjárás, a téli útviszonyok és az ünnepi készülődés mind előidézhetnek olyan közúti vagy háztartási baleseteket, amikor létfontosságú, hogy időben érkezzen a szakszerű segítség. A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő alkalmazása ilyen esetekben is gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást és a segítségnyújtást. Az applikációban az előre feltölthető egészségügyi adatok, a GPS- alapú helymeghatározási rendszer, az elsősegélynyújtó kisokos és számos további funkció is hozzájárul ahhoz, hogy a bajbajutott a lehető leggyorsabban megfelelő ellátásban részesüljön. Ugyanakkor érdemes előre felkészülni arra, hogy a téli időszakban elkerüljük a baleseteket.
december 15. Videóhívás és kiterjesztett valóság (AR) alapú vizuális segítségnyújtás a Vodafone ügyfélszolgálatán
Reagálva a folyamatosan változó ügyféligényekre, 2021. november óta a Vodafone ügyfélszolgálata videóhívás alapú vizuális segítségnyújtást tesz lehetővé a vezetékes szolgáltatást használó ügyfelei számára. A TechSee vizuális segítségnyújtásban alkalmazható rendszere hatékony eszköz lehet a hibaelhárításban, illetve a hálózati eszközök telepítésében. Használatához nem szükséges alkalmazást letölteni vagy telepíteni, elegendő hozzá a mobiltelefon kamerája és egy böngésző. Ez az innováció újabb fontos lépés a szolgáltató ügyfélkiszolgáló rendszerének digitalizációja felé.
december 14. Digitális műtárgyként (NFT) árverezte el a Vodafone a világ első SMS-ét
A Vodafone digitális műtárgyként árverésre bocsátotta a világ első SMS-ét. Az üzenetet 1992. december 3-án továbbították a Vodafone hálózatán keresztül, és a Vodafone alkalmazottja, Richard Jarvis fogadta egy karácsonyi bulin. Az üzenet 15 betűből állt: ‘Merry Christmas’ azaz ‘Boldog Karácsonyt!’. Az SMS-t nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) árverezték el a franciaországi Aguttes aukciósház által szervezett egyedülálló árverésen. A vevő, aki Ether kriptopénzzel fizethetett, kizárólagos tulajdonjogot szerzett a világ első SMS-ét továbbító eredeti kommunikációs protokoll részletes és egyedi másolatára. Az online árverésre 2021. december 21-én került sor. A Vodafone a digitális műtárgy értékesítéséből származó bevételt az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, az UNHCR-nek ajánlotta fel az otthonuk elhagyására kényszerülő emberek támogatására.
december 9. Elindult a jelentkezés Vodafone Alapítvány 15 millió forint összdíjazású innovációs pályázatára
A Vodafone Magyarország Alapítvány negyedik alkalommal hirdette meg a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat azzal a céllal, hogy ösztönözze és felkarolja azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal társadalmunk legégetőbb problémáira kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra ez alkalommalDigitális Esélyegyenlőség, Digitális Társadalom, valamint Környezetvédelem és Fenntarthatóság kategóriákban lehet jelentkezni.
december 3. Online útmutatót tett elérhetővé a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Vodafone, hogy jól segíthessünk
A Vodafone Magyarország a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben gyakorlati tanácsokat tartalmazó online útmutatót tett elérhetővé, hogy aki szeretne, segíthessen a környezetében élő magányos embereknek. A szolgáltató emellett a lehető legszélesebb réteg számára szerette volna elérhetővé tenni a kapcsolattartáshoz szükséges okoseszközöket, ezért az online útmutatón túlmenően kedvező karácsonyi készülékajánlatokkal is készült az ünnepekre.
december 2. A Vodafone nemzetközi kutatást publikált a vállalkozások jövőjéről
11 országban, összesen több mint 2500 különböző típusú és méretű vállalkozás bevonásával vizsgálta a jövőre felkészült vállalkozások jellemzőit – többek között ellenálló- és alkalmazkodóképességüket – a London School of Economics (LSE) kutatóintézet a Vodafone megbízásából. A kutatás rámutatott: világszerte emelkedik az ún. „jövőre felkészült” (Fit For The Future – FFTF) vállalkozások száma. Ezek a vállalkozások hatékonyabban kezelik a jövő kihívásait, jobban helytállnak a fokozott versenyhelyzetben, nyitottak a digitális megoldásokra, fontos számukra a fenntartható működés, továbbá időben lekövetik a változó munkavállalói elvárásokat, valamint a növekvő és egyre szélesebb fogyasztói igényeket.
november 25. Országszerte több mint 1000 fát ültetett a Vodafone a 10 millió Fa Alapítvánnyal
Országszerte 1600 facsemetét ültetet a Vodafone Magyarország, jelentős részüket a 10 millió Fa Alapítvánnyal együttműködésben, ezzel is hozzájárulva a zöldebb és fenntarthatóbb jövőhöz. Az erdősítés 2021-ben Budapesten és Miskolcon vette kezdetét, majd 2022 tavaszán számos vidéki városban folytatódik. A kiserdők telepítésében a Vodafone dolgozói is részt vesznek.
november 19. 2021-ben is a legszerethetőbb munkahelyek között a Vodafone
Negyedik alkalommal választották be a TOP35 szerethető nagyvállalat közé a Vodafone Magyarországot – hazánk egyik legfontosabb újgenerációs állásportálja, a DreamJo.bs által indított közönségszavazás alapján. A Szerethető Munkahelyek Díjon a Vodafone Magyarország elnyerte az Employer Branding különdíjat a nagyvállalati kategóriában. A szakmai zsűri döntése alapján a kiemelkedő munkáltatói márkaépítésért járó Employer Branding különdíjat is a szolgáltató vihette haza.
november 18. Dr. Charaf Hassan lett a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke
A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke 5 évig Dr. Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának nemzetközileg is elismert dékánja. Az új elnök szakmai tapasztalatával is segíti a Vodafone Alapítvány digitális kompetenciafejlesztést és társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó programjait.
november 15. Digitális eszközökkel a magány ellen – Idősotthonoknak adományozott tableteket és okostelefonokat a Vodafone
A Vodafone Magyarország karácsonyi kampánya keretében tableteket és okostelefonokat adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idősotthonainak, hogy így csökkentse a szeretteiktől távol élő emberek elszigeteltségét az ünnepi időszakban. A szolgáltató az eszközökön túl a kapcsolattartáshoz szükséges, belföldön korlátlan beszélgetést és adatforgalmat is díjmentesen biztosította. Az adományozással a Vodafone célja volt, hogy a segítségnyújtás mellett, felhívja a figyelmet az elszigeteltség egyre súlyosbodó problémájára, és a digitalizációnak a magány elleni küzdelemben betöltött szerepére.
november 12. Már több mint 20 országban érhető el a Vodafone 5G roaming szolgáltatása
A Vodafone Magyarország ügyfelei 23 országban vehetik igénybe az 5G roaming szolgáltatást. A Vodafone számos európai ország – például Ausztria, Olaszország vagy Németország – mellett Európán kívül is lehetővé teszi az 5G roaming szolgáltatást – többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Arab Emírségekben vagy Thaiföldön. Az ügyfelek ezáltal a világ számos pontján élvezhetik az újgenerációs mobilinternet nyújtotta előnyöket utazás közben is. Az 5G roaming használata nem jár extra költséggel, mindössze 5G-képes készülék szükséges hozzá.
november 9. 2021-ben is a telekommunikációs és média szektor legvonzóbb munkahelyei között a Vodafone
A PwC Magyarország munkahelyválasztási preferenciákat mérő kutatása szerint a Vodafone Magyarország volt a harmadik legvonzóbb munkáltató a hazai telekommunikációs és média vállalatok között. Az eredmény nem meglepő, hiszen a Vodafone által korábban bevezetett hibrid munkavégzés különösen vonzó lehet a fiatalok számára – a kutatás ugyanis rámutatott, hogy az otthoni munkavégzés lehetősége, a munkaidő feletti kontroll, azaz a rugalmas és kiszámítható időbeosztás az egyik legfontosabb tényező munkahelyválasztáskor.
november 9. 5G képes díjcsomagot vezetett be a Vodafone
Novembertől új előfizetéses és feltöltőkártyás díjcsomagok érhetők el a Vodafone kínálatában. A szolgáltató a RED portfólió megújításával minden eddiginél könnyebben teszi elérhetővé a Vodafone 5G szolgáltatását. A Vodafone az 5G-képes, előfizetéses tarifacsomagjainak megújítása mellett elsőként hozta el a tarifába épített díjmentes, havonta megújuló feltöltőkártyás mobiladatot a hazai piacra. Az új TUTI100 feltöltőkártyás tarifacsomagba foglalt minimális mobiladat és a díjmentes beszélgetés lehetősége pedig bárki számára elérhetővé teszi az alapvető kapcsolattartáshoz és információszerzéshez szükséges feltételeket.
november 3. Globálisan terjeszkedett a mobiltelefonok ökológiai lábnyomát mérő Eco Rating minősítési rendszer
Globális terjeszkedésbe kezdett a lakossági mobiltelefonok minősítésére szolgáló, ekkor 26 országban – köztük Magyarországon – alkalmazott Eco Rating ökológiai minősítési rendszer, melyet a Vodafone, a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica, a Telia Company indított 2021 májusában. Az Eco Rating-hez további operátorok csatlakoztak, így már összesen 15 gyártó vett részt az iparági kezdeményezésben. A minősítési rendszer megkönnyíti a fogyasztók számára a környezetvédelmi szempontok mérlegelését és több mint 150 mobiltelefon típus értékelése során alkalmazzák az ökológiai minősítési rendszert.
október 29. Magyar start-up mezőgazdasági fejlesztését tesztelik Afrikában
A SMAPP LAB a digitalizáció segítségével veszi fel a harcot a kártevők ellen
A Vodafone Digitális Díj Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriájának egyik dobogósa, a SMAPP LAB az afrikai kontinensen segít: a digitális csapdahálózatot Kenyában tesztelik, ezáltal hatékonyabbá téve a mezőgazdasági termelést. A magyar fejlesztők adatalapú innovációja a kártevők elleni hatékony védekezésben segíti az ottani gazdákat. A tesztelés 2021 októberben kezdődött az afrikai kontinensen.
október 19. Újabb környezettudatos SIM kártyát vezetett be a Vodafone
A nem eSIM-kompatibilis készülékek esetében a szolgáltató 100%-ban újrahasznosított műanyagból előállított ecoSIM-eket biztosít
Fenntarthatósági startégiája részeként új, környezettudatos, úgynevezett ecoSIM kártyát tett elérhetővé ügyfelei számára a Vodafone. Nem ez az első ilyen lépés a szolgáltató részéről: 2020-ban a műanyag-felhasználás csökkentés jegyében SIM-kártyák méretét felezte le, 2021 augusztusban pedig környezetkímélő, plasztikkártya nélküli eSIM-et vezetett be a Vodafone Magyarország. A szolgáltató ezen intézkedésével műanyag-felhasználásának csökkentését kívánja támogatni, ezzel is hozzájárulva bolygónk megóvásához. Az ecoSIMet a Vodafone a teljes európai piacán, valamint Egyiptomban, Törökországban és Dél-Afrikában is bevezeti.
október 12. Októbertől bárki csatlakozhat a Women in Technology Hungary egyesülethez
A szervezet a technológia területén tevékenykedő nők és férfiak jelentkezését várja
A Vodafone Magyarország fontos bejelentést tett a 2021-es Internet Hungary konferencián: a 2021 tavaszán Women in Technology Hungary (WiTH) néven alapított egyesület 2021 októberétől minden, a technológia területén dolgozó női és férfi kolléga előtt nyitva áll, a tudásmegosztást és közösségépítést szolgáló szervezethez bárki csatlakozhat. A Vodafone és az Internet Hungary konferencia szervezői egy egész programsorozatot szenteltek a nők technológiai területen történő szerepvállalásának: egyéb neves előadók és sikeres piaci szereplők mellett a szekció meghívott vendége volt Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó is, aki saját példáján keresztül mutatta be a diverzitás és az esélyegyenlőség fontosságát.
október 11. Vodafone és Modern Vállalkozások Programja: együtt a hazai KKV-k digitális felzárkóztatásáért
A Vodafone kiemelt figyelmet fordít a hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatására – ezt a folyamatot elősegítve, szakértői és szolgáltatói partnerként csatlakozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programjához.
október 5. Nemzetközi módszerekkel bővítette e-learning képzéseit a Vodafone Alapítvány
Magyarország is csatlakozott a Vodafone SkillsUpload Jr. programjához
Október 5-én nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva ünnepelte a pedagógusok világnapját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A SkillsUpload Jr. programban hét páneurópai ország Vodafone alapítványa vesz részt, hogy megosztva egymással tudásukat és tapasztalataikat, hazai szinten alakítsák a digitális kompetenciafejlesztés érdekében működő kezdeményezéseiket. Az együttműködés keretein belül a Vodafone Magyarország Alapítvány E-skola oldalán található, saját fejlesztésű IKT eszközök a tanórán elnevezésű program fejlesztését tűzte ki célul. Így a pedagógusok számára kialakított és ingyenesen elérhető e-learning továbbképzés a jövőben már nemzetközi módszerekkel kiegészülve kíván továbbra is támogatást nyújtani a tanárok számára a digitális térben való eligazodáshoz.
október 4. Rangos elismerést kapott a bántalmazottakat segítő Bright Sky applikáció
A Vodafone Magyarország Alapítvány kapcsolati erőszak áldozatait és környezetüket támogató innovációja nyerte el az Effekt 2030 díj Mindenki társadalma kategóriájának fődíját. A mobilalkalmazás szoros mezőnyben bizonyult a legjobb társadalmilag hasznos kezdeményezésnek. A kitüntetést a szervezők október 1-jén, egy virtuális konferencia keretében ítélték oda a hazai gazdasági és nonprofit szervezetek legkiemelkedőbb felelősségvállalási programjainak.
október 1. Az East-West Gate-en építik ki Európa első 5G-vel működő vasúti terminálját
Újabb áttörés az 5G ipari felhasználásában A vasúti logisztikában egyedülálló technológiai fejlesztés kezdődött a Fényeslitkén épülő East-West Gate intermodális kombiterminálon. Európa legnagyobb, a jövő év első negyedévére elkészülő, okos vasúti logisztikai terminálján a kontinensen elsőként saját 5G-hálózatot használnak a belső kommunikációra és a technológiai eszközök működtetésére. Emellett szintén az 5G-technológia segítségével, távolról irányítják a terminál teljesen önvezető, egészen finom mozdulatokra is képes óriásdaruit. A privát 5G-hálózatot a Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary telepíti a beruházó East-West Intermodális Logisztikai Szolgáltató Zrt. igényeire szabottan.
szeptember 28. Megújult a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója
A magyar piacon végzett átfogó kutatás alapján a Vodafone Magyarország új vezetékes szolgáltatásportfólióval várta új és meglévő ügyfeleit. A különböző internetezési és tartalomfogyasztási szokásokhoz igazodva a szolgáltató a megújult portfólió által korszerűbb, átláthatóbb és szélesebb körben képes kiszolgálni az ügyféligényeket.
szeptember 27. A karanténidőszak alatti példamutató tevékenységéért ismerték el a Vodafone Magyarországot
A Purpose Led Company elismerést a vállalat vezérigazgatója, Amanda Nelson vehette át
Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója vehette át a Budapest Business Journal (BBJ) Purpose Led Company elnevezésű elismerését, amellyel azon Magyarországon működő vállalatot vezető külföldi vezérigazgatókat kívánták díjazni, akik a karantén időszak alatt a legtöbbet tettek az országért és a társadalomért. A Vodafone Magyarország a karanténidőszak alatt számtalan intézkedést és kedvezményt vezetett be, melyek segítségével lehetővé vált a távoktatás, a távmunka, továbbá a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat által indított Életmentő alkalmazásnak köszönhetően az, hogy mindenki gyors és hatékony egészségügyi ellátáshoz juthasson.
szeptember 21. A Bethesda Gyermekkórház égési és sebészeti osztályain segíti a VR szemüveg és program a gyermekek gyógyulását
Új területeken tesztelik a VR technológiát
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Vodafone VR program: a Bethesda Gyermekkórház égési és sebészeti osztályain is tesztelik a VR szemüvegeket és az azokon található virtuális kalandjátékot. Ezzel újabb felhasználási területekre terjesztették ki a programot: az égési sérült gyerekeket ápoló osztályokon a VR kalandjáték eltereli a figyelmet a kötéscsere okozta fájdalomról, míg a sebészeti osztályokon a műtét előtt jelentkező szorongás oldásában tölt majd be fontos szerepet a technológia.
szeptember 17. Környezettudatos zöld autókra cserélte gépjárműflottáját a Vodafone
A vállalat újabb fontos lépést tett globális karbonlábnyomának csökkentése felé
Környezetvédelmi stratégiájának részeként tovább csökkentette karbonlábnyomát a Vodafone Magyarország. A vállalat teljes, összesen több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját elkezdte környezettudatos modellekre cserélni, melynek első lépéseként 106 darab ŠKODA Octavia IV plug-in hibrid gépjárművet vett át a Porsche Hungaria-tól. A kezdeményezés a Vodafone azon lokális vállalásának része, miszerint 2025-től a vállalat teljes gépjárműflottája már csak elektromos autóból fog állni. Mindez jelentős mérföldkő a vállalatcsoport globális környezetvédelmi stratégiájának megvalósulása felé vezető úton: a Vodafone világszintű céljai között szerepel ugyanis, hogy 2030-ra a vállalatcsoport teljes karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói- és partnerhálózatra is kiterjeszti.
szeptember 6. Digitalizációval a tartós kórházi ellátásra szoruló gyermek gyógyulásáért – az OncoVR Pécsen és Szegeden is segít
Dr. Erdős Sándor, a Vodafone Digitális Kórházi Angyala, az OncoVR nevű program és a Vodafone Alapítvány segítségével az országban egyre több gyermekonkológiai szakosztályra jut el, és hoz önfeledt pillanatokat a beteg gyerekek számára. A program már régóta sikeresen működik három budapesti kórházban, azonban ezt kiszélesítve a Vodafone Alapítvány Digitális Kórházi Angyala két vidéki gyermekkórházba – a Pécsi Gyermekgyógyászati Klinikára és a szegedi SZTE Gyermekgyógyászati Klinikára – is eljuttatta a virtuális kalandjátékot. Az OncoVR foglalkozások csökkentik a gyermekek orvosi kezelések során jelentkező szorongásos tüneteit, és hozzájárulnak a betegséggel való pszichés megküzdéshez, ezáltal nagy segítséget nyújtva az említett kórházakban dolgozó pszichológusoknak.
augusztus 31. A Vodafone 1 Gigabit sebességű vezetékes internete 1,5 millió otthonban és vállalkozásban érhető el
A szolgáltató folyamatosan bővíti és fejleszti vezetékes hálózatát annak érdekében, hogy ügyfeleinek stabil internet és TV élményt tudjon nyújtani. A Vodafone 2020 augusztusban bejelentett 1 Gigabit sebességű internetszolgáltatása egy évvel későbbre, 2021-re meghaladta a 1,5 millió végpontok számát Magyarországon. A szolgáltató a vezetékes szolgáltatások (TV, internet, vezetékes telefon) piacára lépése óta szüntelenül dolgozik a stabilitás és az élmény javításának érdekében.
augusztus 26. Balatonfüreden is bővült a Vodafone 5G hálózata
Folytatódott a Vodafone 5G hálózatának bővítése: a szolgáltató ügyfelei Budapest, Zalaegerszeg, Siófok, Székesfehérvár és Miskolc után egy újabb nagyvárosban, Balatonfüreden élvezhetik az újgenerációs mobilhálózat nyújtotta előnyöket. A szolgáltató előzetes felmérések alapján döntött a lefedettség szigetszerű bővítéséről, így Balatonfüred legnépszerűbb részén – a Tagore-sétányon – érhető el a szupergyors mobilinternet.
augusztus 24. Elérhető a Vodafone ügyfelei számára az eSIM
A Vodafone évek óta vezet be bolygónk megóvását szolgáló környezetkímélő lépéseket, ezt a szemléletet tovább folytatva a SIM-ek megújítását tűzték zászlajukra. 2020-ban a szolgáltató a műanyagcsökkentés jegyében lefelezte SIM-kártyatartói méretét, 2021-ben pedig elérhetővé tette a plasztikkártya nélküli környezetkímélőbb eSIM-et ügyfelei számára.
július 21. Hibrid munkarendet és még több rugalmasságot kínál a Vodafone dolgozóinak
A vállalat a munkatársak igényei alapján egy merőben új munkakörnyezetet épít
Hibrid munkarendben folytatja működését a Vodafone Magyarország, beépítve az elmúlt másfél év tapasztalatait, valamint a dolgozói igényeket és visszajelzéseket. A vállalat a hibrid munkarend formájában egy olyan, rugalmasan személyre szabható keretrendszert biztosít dolgozói számára, amely figyelembe veszi az egyéni preferenciákat, és biztosítja a hatékony munkavégzéshez szükséges feltételeket. Az új, hibrid munkarendnek a munkavállaló áll a középpontjában – ő dönti el, hogy távolról vagy az irodából kíván munkaidejének nagy részében dolgozni.
július 12. Az ügyfélkiszolgáló rendszer megújulása miatt 5 napig korlátozottan lehetett csak ügyeket intézni
Július 24-28. között a Vodafone Magyarországnál a mobil előfizetéssel rendelkező ügyfelek kiszolgálása megújult, ezért bizonyos értékesítési és ügyintézési folyamatokban átmeneti ideig technikai átállás volt. A fejlesztés és a technikai átállás az alapvető – mobil és vezetékes telefon, illetve internet, valamint TV – szolgáltatásokat nem érintette, az online és offline ügyintézési platformokat azonban igen. Ebben az időszakban a MyVodafone applikáció sem működött, ennek következtében a számlázással kapcsolatos önkiszolgáló ügyintézés, a mobilfizetés és a mobilvásárlás (autópálya matrica, parkolás, lottó stb.) is átmenetileg szünetelt. A szolgáltató mobil kártyás ügyfeleinek azt tanácsolta: időben gondoskodjanak extra adat vásárlásról, illetve egyenlegük feltöltéséről, mivel az érintett időszakban utóbbira csak ATM-en keresztül volt lehetőségük.
július 7. Kihirdették a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit
A nyertes projektek mindegyike korunk legaktuálisabb kihívásaira kínált megoldást
A Vodafone Magyarország Alapítvány kihirdette a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj nyerteseit. 2021-ben közel 120 pályamunka érkezett be, melyek közül összesen 9-et díjaztak: 8- at a három, korunk kihívásaira reflektáló kategória – Digitális Egészségügy, Digitális Oktatás, Bolygónk és Fenntarthatóság – valamelyikében, emellett pedig egy Dolgozói Különdíjat is kiosztottak. A díjazott projektek között megtalálhatóak egészségügyi monitoring rendszerek, különböző digitális oktatási platformok és applikációk, de vízalatti önműködő robotot, illetve a mezőgazdaság digitalizációját segítő megoldást is díjazott a Vodafone Alapítvány.
július 5. Világszínvonalú egyetemi képzést támogatott a Vodafone
A Columbia Egyetem innováció központú MBA programját karolta fel a szolgáltató
A Vodafone, az edUcate innovációs tanácsadó cég és a new yorki Columbia Business School között létrejött nemzetközi együttműködést a közös problémamegoldás és tudásmegosztás hívta életre, melynek keretein belül az egyetem MBA szakos hallgatói a mérnöki karral együtt egy 5 napos intenzív kurzuson vehettek részt. A programnak célja volt egyfelől felhívni a figyelmet a gyors, innovatív termékfejlesztés és a digitalizáció adta előnyök kihasználásának fontosságára, másfelől támogatni azon hallgatókat, akik olyan innovációk fejlesztésén dolgoznak, amelyek később a társadalom széles körében hasznosulhatnak.
július 1. Neves employer branding elismerésben részesült a Vodafone, mint technológiai munkáltató
Ezüst fokozatú minősítést kapott a Magyar PR Szövetség Employer Branding Award versenyén a Vodafone Magyarország. A szolgáltató Tech Comms Employer Branding kampányával nevezett, amelyet a Vodafone márka technológiai arcának kihangsúlyozása hívott életre. A vállalat célja egyrészt, hogy bemutassa a technológiai szektor szakemberei számára a Vodafone-nál elérhető karrierlehetőségeket, munkaköröket és pozíciókat, másrészt, hogy növelje a technológiai területen dolgozó közel 600 kolléga elköteleződését. A kampány rendkívül látványos eredménnyel zárult: a kampány ideje alatt és azt követően 36%-kal nőtt a Vodafone Magyarország technológiai területére jelentkezők száma.
július 1. A magyar egészségügy napját ünnepelte a Vodafone Alapítvány: Semmelweis nyomdokaiba léptek hazánk innovátorai
Július 1-jén ünnepeljük Semmelweis Ignácot, egyúttal a magyar egészségügy napját. Az „anyák megmentője” a 19. században forradalmi újítást hozott kora orvostudományban, napjainkban pedig számos hazai innovátor léphetne Semmelweis nyomdokaiba. A Vodafone Alapítvány évek óta keresi és támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a technológia segítségével kívánnak hasonlóan úttörő változásokat elérni az egészségügy területén, reagálva az egészségügy területén megmutatkozólegégetőbb kihívásaira. A Vodafone Alapítvány ezeket a nagyszerű digitális egészségügyi megoldásokat ünnepelte a magyar egészségügy napján.
június 23. 100%-ban megújuló energiával működik a Vodafone európai hálózata
A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét. A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek.
június 20. Egy éve vezette be a Vodafone a 16 hetes szülői szabadságot
A lehetőséggel az apukák mellett például az örökbefogadó szülők is élhetnek
Hazánkban hivatalosan június harmadik vasárnapján ünneplik az apákat, így 2021-ben június 20-ra esett az Apák Napja. A jeles nap apropóján a Vodafone ismertette a 2020-ban bevezetett, 16 hetes szülői szabadsággal kapcsolatos tapasztalatait – amelyet azóta már 82 újdonsült szülő vett igénybe a szolgáltatónál. A programmal a vállalat célja az volt, hogy mindkét szülőnek lehetősége legyen jelen lenni életüknek ebben a meghatározó időszakában, így támogatva a családdá válás folyamatát, az esélyegyenlőségét, és a munka-magánélet egyensúly megtartását kollégáik körében.
június 8. Vodafone: Négyszeresére nőtt az adatforgalom az oktatási weboldalakon az érettségit megelőző időszakban
Az adatforgalom használata nélkül elérhető oldalakkal 42 ezer GB adatforgalmat tett ingyenessé mobil ügyfeleinek a szolgáltató
Az érettségi közeledtével, márciusban és áprilisban duplájára nőtt a mobil adatforgalom azokon az oktatási oldalakon, melyeket a Vodafone Magyarország a távoktatás időszakában tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé a diákok és a pedagógusok számára. A szolgáltató közlése szerint a felsőoktatáshoz kapcsolódó oldalakon ez a növekedés még markánsabb: négyszeres emelkedést tapasztaltak az érettségi időszakhoz közeledve. 2020 március óta a Vodafone Magyarország több mint 50 weboldalt tett adatforgalom használata nélkül elérhetővé, melyek kapcsán összesen 42 ezer GB-nyi adatforgalom keletkezett volna.
június 4. A Vodafone bemutatta Majka és Agárdi Szilvi közös dalának videóklipjét
Hajnali fény címmel mutatta be a Vodafone Majka és Agárdi Szilvi közös dalát illetve a számhoz készült videókliet. A közös dal különlegessége, hogy azt Szilvi dala inspirálta, mellyel a Vodafone Red reklámfilmjében már találkozhattak a tévénézők. A dal a korlátok ledöntéséről szól, mindez pedig a videóklipben is visszaköszön.
június 4. Így tesz a Vodafone a bolygónk megóvásáért
Június 5. világszerte a Környezetvédelem Világnapja, e jeles nap alkalmából a Vodafone összegyűjtötte mindazokat az intézkedéseket, melyekkel hozzájárulnak bolygónk megóvásához. A szolgáltató az elmúlt években több jelentős környezetkímélő intézkedést jelentett be, melyek részét képezik a Vodafone Csoport globális vállalásának, miszerint 2040-re 'nettó nullára' csökkenti a vállalat teljes globális széndioxid-kibocsátását.
május 28. Gyermekkórházakat segítenek a Women in Technology Hungary Egyesület alapítói
A Women in Technology Hungary Egyesület alapítói gyermeknap alkalmából tableteket ajánlottak fel budapesti és vidéki gyermekkórházaknak: a tableteket a Lenovo Magyarország biztosította, az ingyenes mobiladatforgalmat lehetővé tevő SIM kártyákat a Vodafone ajánlotta fel, míg az interaktív mesekönyvek a BOOKR Kids jóvoltából kerültek az eszközökre. A három szervezet így összefogva, az általuk biztosított eszközök felajánlásával kívánja segíteni a kórházak gyerekosztályait. Céljuk, hogy a technológia és digitalizáció segítségével örömteli pillanatokat csempésszenek a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, valamint a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika osztályain kezelt gyermekek mindennapjaiba.
május 26. Videóhívás funkcióval bővül az ÉletMentő applikáció
Újabb funkcióval bővül a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös ÉletMentő applikációja: a fejlesztésnek köszönhetően videókapcsolat létesíthető a mentésirányító központ és a bajbajutottak között. A videóhívás funkció nagy segítséget jelenthet a mentési folyamatban részvevőknek közlekedési balesetek vagy sürgősségi ellátást igénylő helyzetek esetén, segítségével a telefonos elsősegélynyújtás is sokkal hatékonyabbá válik, nem utolsósorban pedig a hallássérült segélykérők számára is jobb kommunikációs platformot teremt.
május 20. Innovációk felkarolásával segíti a lakosságot és a vállalkozásokat a Vodafone
A Vodafone Magyarország az elmúlt években számos, az oktatás és az egészségügy digitalizációját, valamint a fenntarthatóság megteremtését segítő innovációt karolt fel, melyek kivétel nélkül nagy segítséget nyújtottak a lakosságnak a koronavírus járvány alatt. A vállalat nagy hangsúlyt fektet a vállalkozásokra is: folyamatosan dolgoznak olyan digitális megoldásokon, amelyek a vállalkozások versenyképességének növelését szolgálják. Mindezen innovációkat a Vodafone egy online sajtótájékoztató keretében mutatta be, melyet Majka vezetett.
május 20. Dalpremier: Elkészült Majka és Agárdi Szilvi közös dala
A Vodafone Magyarország bemutatta Agárdi Szilvi és Majka közös, Hajnali fény című dalát, amelyből a Vodafone felkérésére videóklippet is forgattak. A közös dal különlegessége, hogy azt Szilvi dala inspirálta, mely a Vodafone reklámfilmjében hallható. Szilvi és Majka egymásra találásában, közös munkájukban nagyon fontos szerepet töltött be a technológia, amely egyrészt lehetővé tette, hogy a közösségi médián keresztül megismerjék egymás munkásságát, másrészt pedig azt, hogy egymástól fizikailag távol is tudjanak gyakorolni, dalt szerezni.
május 17. Látványos videóval ünnepelte a Távközlés Világnapját a Vodafone
Május 17. világszerte a Távközlés és Információs Társadalom Világnapja, míg május 18. az Internet Világnapja Magyarországon. A telekommunikációs iparág ezen két jeles napja alkalmából a Vodafone Magyarország a távközlés elképesztően gyorsan változó világtörténelmére és az iparág fontosságára szerette volna felhívni a figyelmet egy különleges videóval.
május 15. Világhírű előadókkal inspirálta a kis- és középvállalkozásokat a Vodafone
A Vodafone Business ötnapos rendezvényt szervezett #ThoseWhoDare címmel, amelyen harminc szemléletformáló vállalkozó és vezető osztotta meg merész történeteit, hogy ezáltal inspirálja az európai kis- és középvállalkozásokat a felépülésre, úttörő gondolkodásra és növekedésre. Az online rendezvénysorozat május 17-től 5 napon át tartott.
május 14. A digitalizáció hozza helyzetbe a hazai vállalkozásokat
A Vodafone Csoport megbízásából átfogó tanulmány készült az EU tagországok gazdaságának és társadalmának digitális fejlettségéről. Az eredmények rámutattak: a digitális fejlettség jelentős nemzetgazdasági befolyással bír. A hazai szolgáltatóknak is köszönhetően Magyarország digitális infrastruktúrája Európa élmezőnyéhez tartozik, a vállalkozásoknak azonban csak egy kis része használja ki a digitalizáció nyújtotta előnyöket. Ennek apropóján a Vodafone összegyűjtötte, mely területeken javulhat a hazai vállalkozások hatékonysága és versenyképessége, valamint hol válhatnak eredményesebbé az online tér adta lehetőségek kiaknázásában.
május 13. Monor iskoláiban is elérhető a Vodafone Digitális Tanterem megoldása
Monor hat oktatási intézményében indította el Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone Magyarország, amely a piacon egyedülálló módon az online és offline oktatást egyaránt lehetővé teszi. A monori beruházás a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg és a kormány okosváros stratégiájának részét képezi, melynek egyik alappillére a minőségi digitális oktatás támogatása – ebben a tekintetben pedig a Vodafone Magyarország élen jár hazánkban. A beruházásnak köszönhetően országszerte immár összesen 28 000 diák és 1200 pedagógus részesül minőségi digitális oktatásban.
május 4. Nemzetközi felmérés bizonyítja a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát
Európai diákok körében végzett felmérést az OECD a Vodafone Németország Alapítvány társfinanszírozásában. A „21. századi olvasók: Az olvasási készségek fejlesztése a digitális világban” című jelentés a 15 éves korosztályra vonatkozóan nyújt mélyreható elemzést. A kutatás eredményei többek között képet adtak arról, milyen kiugró különbségeket jelenthet a digitális kompetenciafejlesztés a gyerekek olvasási készségeinek kialakításában, különösen a napjainkat meghatározó információáradatban való eligazodásban. A jelentés több európai országra, köztük Magyarországra vonatkozóan is közölt adatokat, amelyek alátámasztják az európai Vodafone Alapítványok közös célkitűzésének fontosságát.
április 30. A vállalkozások adatalapú döntéshozatalát támogatja a Vodafone új okosmegoldása
Újabb Narrowband-IoT megoldás érhető el a Vodafone Magyarország kínálatában: a NaBi Track fejlesztőivel létrehozott Okos eszközmonitoring külső áramforrás nélkül teszi lehetővé a vállalatok számára eszközeik monitorozását, ezáltal támogatva a hatékonyságot és az adatalapú döntéshozatalt. A Vodafone és a NaBi Track fejlesztőjének közös okosmegoldása egy komoly elismeréssel is gazdagodott: az egyik legfontosabb dizájn tematikájú versenyen, a Red-Doton ’Smart Product’ kategóriában díjazták.
április 27. A kapcsolati erőszak áldozatain segít a Vodafone új innovációja
Elérhetővé vált a legnagyobb app áruházakban a Vodafone Magyarország Alapítvány legújabb fejlesztése, a kapcsolati erőszak áldozatait segítő, Bright Sky HU mobilalkalmazás. Az applikáció nemcsak a bántalmazó kapcsolatban élők számára jelenthet hatékony segítséget, hanem a közvetlen környezetük számára is hasznos információkat ad a segítségnyújtásról. Az alkalmazásban a kapcsolati erőszak felismerését, illetve az abból való kilépést segítő edukációs tartalmak mellett megtalálhatók az országos és regionális segítő szervezetek közvetlen elérhetőségei is. A Bright Sky HU mobilapplikáció Android és iOS készülékekre egyaránt letölthető.
április 23. Április 20-ig pályázhattak a hazai innovátorok az idei Vodafone Digitális Díjra
Lezárult a 15 millió forint összdíjazású Vodafone Digitális Díj pályázati időszaka. A korábbi évek sikereit követően 2021-ben harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja az volt, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra egyaránt várták magánszemélyek és vállalkozások projekteit, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthették meg mindennapjainkat.
április 22. Életmentő drónok fejlesztésén dolgozik a Vodafone Csoport
Sikeres drónkísérletet mutatott be a Vodafone és az Ericsson. A megoldásnak köszönhetően olyan alapvető sürgősségi szolgáltatások válnak elérhetővé, amelyek orvosi felhasználása akár életet menthet. A kísérlet számos, az egész társadalom javát szolgáló technológia alapját adhatja, amelynek legnagyobb nyertese az egészségügyi, kereskedelmi és ipari szállítmányozás.
április 16. Mérföldkő a távközlésben: Az űrből biztosít térerőt a Vodafone
Űrbázisú mobilhálózat kiépítésén dolgozik a Vodafone az AST SpaceMobile-lal közösen, amely 2023-tól az afrikai, később pedig az európai kontinensen valósulhat meg. A két szolgáltató azzal a céllal lépett partnerségre, hogy forradalmasítsa a mobilhálózatot az egyenlítői régiókban. A fejlesztésnek köszönhetően összesen 1,6 milliárd felhasználó számára válnak elérhetővé a Vodafone mobilszolgáltatásai az afrikai kontinensen.
április 9. A Vodafone világszerte piacvezető szerepet tölt be az IoT szolgáltatók között a Gartner Magic Quadrant 2021-es riportja szerint
A Gartner hetedik alkalommal nevezte meg a Vodafone-t piacvezető IoT szolgáltatóként Magic Quadrant riportjában. A 2021-es Gartner Magic Quadrant 18 széleskörű IoT szolgáltatást nyújtó szervezetet vizsgál világszerte. Ezek közül a Vodafone messze a legmagasabban értékelt két szempontból is: a vevői igények megértését és azok legmagasabb szintű kiszolgálását jelentő 'látás teljességének', illetve a szolgáltatások testreszabottságában és azok könnyű elérhetőségében megnyilvánuló 'kivitelezés képességének' szempontjából.
április 7. Normál nyitvatartással és szolgáltatásokkal, biztonsági létszámkorlátozással várják az ügyfeleket a Vodafone üzletei április 7-től
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek. Az üzletekben létszámkorlátozás lépett életbe, melynek értelmében 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat.
április 6. Together we can: A Vodafone új márkapozíciója a technológia és az emberi ambíció együttműködését helyezte a középpontba
A Vodafone nemzetközi újrapozícionálásának középpontjában az emberi ambíció, a technológia és az ezek összefonódásából születő határtalan lehetőségek állnak. A Vodafone az új márkapozícióval együtt új szlogent is bevezetett: 'Together We Can'. A márka újrapozícionálását egy 12 hónapig futó televíziós, nyomtatott és digitális reklámkampány kíséri, amely alátámasztja a Vodafone meggyőződését, miszerint a technológia és a társadalom együttműködése révén jobb jövőt építhetünk.
március 31. Húsvéti tanácsokkal bővült az ÉletMentő applikáció chatbot funkciója
Április 1-től a mentők húsvéti tanácsai is elérhetőek a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat közös ÉletMentő applikációjának chatbotjában – így az alkalmazást használók gyorsan tájékozódhattak az ilyenkor gyakran előforduló háztartási, szabadidős és közlekedési balesetekről. Az ÉletMentő applikáció a digitalizáció segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá tette a segítségnyújtás folyamatát. Az alkalmazást tavaly januári indulása óta több mint 531 ezren töltötték le, és már közel 3000 esetben nyújtott segítséget.
március 25. Ingyenesen elérhetővé vált a Da Vinci Media internetbiztonságról szóló sorozata a Vodafone-nál
A Digitális Témahét 2021 kapcsán a Vodafone TV Filmtárában is ingyenesen hozzáférhetővé vált a Da Vinci TV Keress rá! című sorozat, amelynek célja, hogy megismertesse a 6-12 éves gyerekeket a biztonságos internethasználattal. A sorozattal összefüggésben a Da Vinci Media a témahét keretében egy pályázatot is meghirdetett, amelyre a videósorozat felhasználására épülő pedagógiai projektet megvalósító általános iskolák és pedagógusok jelentkezését várták. A pályázathoz a Vodafone Magyarország is csatlakozott: a sorozatot legkreatívabb módon felhasználó iskola vagy pedagógus a Da Vinci Pizsamaparti osztálykirándulás mellett Vodafone hordozható WiFi hotspotot és ehhez tartozó 1 éves ingyenes internethozzáférést nyerhetett.
március 22. Már több mint 4800 álláskeresőnek segített a Vodafone Ready-díjas vállalkozás
A Kell egy B terv nevű karitatív munkaközvetítő felületen megalakulása óta több mint 4800 olyan álláskereső talált új állást, akik többnyire a COVID miatt veszítették el munkájukat. A B-terv különlegessége, hogy maga is a vírus miatt jött létre, hiszen az alapítók is állás nélkül maradt rendezvényszervezők és HR-szakemberek. A karitatív munkaközvetítő szolgáltatás a digitális térben segíti a vírushelyzet miatt állástalanná váltakat. A kezdeményezés a – pandémiához rugalmasan alkalmazkodó KKVkat és magánszemélyeket kitüntető – Vodafone Ready pályázat egyik nyertese lett, amihez kapcsolódóan a Vodafone Magyarország egy kutatás elkészítésével is támogatta a vállalkozás működését.
március 17. Segítség a korlátozások alatt – A szülők és a tanárok digitális térben való eligazodását segítették a Vodafone Alapítvány e-learning képzései
A Vodafone Alapítvány ingyenesen elvégezhetővé tette digitális kompetenciafejlesztő e-learning képzéseit, a szülők és a tanárok digitális térben való eligazodását segítésére, amelyre nagy szükség volt, az iskolák újbóli bezárása, valamint a távoktatásra való átállás alatt.
március 16. A technológia-alapú biztonság jövőjén dolgozik az NKE és a Vodafone
Konzorciumi partnerként segíti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratóriumát a Vodafone Magyarország. A szervezeti egység olyan területeken folytat kutatást és fejlesztést, mint az intézményeket, a településeket és a határvédelmet érintő, technológiaalapú biztonsági kérdések, valamint a kiberbiztonság és az 5G. A laboratórium működését a jövőben a Vodafone Magyarország is támogatja, erről szándékmegállapodás született a vállalat és a felsőoktatási intézmény között.
március 10. Márciusban extra szabadnapot biztosított kollégáinak a Vodafone
A Vodafone Magyarország a világjárvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben igyekezett minden tőle telhető módon támogatni a munkatársait fizikai és szellemi egészségük, biztonságuk megőrzésében. Ennek érdekében újabb, a munkatársak jóllétét segítő intézkedést vezettek be: márciusban plusz egy fizetett szabadnapot biztosítottak a vállalat összes dolgozója számára, ezzel hozzájárulva a pihenéshez, kikapcsolódáshoz, a szeretteikkel való minőségi időtöltéshez. A Vodafone emellett újra bevezette a 2020 tavasszal kihirdetett javadalmazási irányelveit, mellyel azon kollégák számára is pénzügyi biztonságot tudtak nyújtani, akik az országos lezárások, vagy megnövekedett gondozási teendőik miatt nem tudták teljeskörűen ellátni feladataikat.
március 10. Ügyintézési céllal látogathatók maradtak a Vodafone üzletei
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei 2021. március 8. és 22. között kihirdetett korlátozások alatt is nyitva maradhattak, de kizárólag az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás, illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kérte ügyfeleit, hogy az üzleteket csak a fent említett szolgáltatások körébe tartozó, halaszthatatlan ügyekben, minden esetben az egészségügyi előírásokat betartva keressék fel. A Vodafone Magyarország emellett március hónapban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosította az ingyenes otthoni internet-hozzáférést.
március 8. A technológia területén dolgozó nők szervezetét alapítja meg a Vodafone
A Vodafone Magyarország kezdeményezésére, a Lenovo Magyarország és a BOOKR Kids társalapításával elindul a Women in Technology Hungary Egyesület, amely a technológia területén tevékenykedő nőket kívánja összefogni. A szolgáltató az egyesület megalapításával egy olyan közös tudásmegosztó és kapcsolatépítő platformot kíván létrehozni, amely egyfelől párbeszédet generál a szervezet tagjai között, másfelől inspirációt, mentoringot és szakmai segítséget nyújt a jövő női generációja számára. Az időzítés sem véletlen: az akcióval a nemzetközi nőnapon a női esélyegyenlőség fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Vodafone. Az Egyesülethez társalapítóként csatlakozik Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, valamint Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója és ügyvezetője.
március 4. Budapest nagy részén elérhetővé vált a Vodafone 5G hálózata
A hazai szolgáltatók közül elsőként, Budapest lakott területének nagy részén elérhetővé vált a kültéri 5G hálózat a Vodafone ügyfelei számára: Budapesten és környékén több mint 200 bázisállomáson kapcsolták fel az 5G-t. A Vodafone emellett bejelentette, hogy a tervek szerint az első negyedév végéig országosan közel 300 bázisállomáson felkapcsolják az 5G-t, ezzel további nagyvárosokban és kisebb településeken is elérhetővé téve az újgenerációs mobilhálózatot.
február 18. Közel 3000 esetben segített az ÉletMentő applikáció
2020. január végén indult el a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja, amely a digitalizáció segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást. Az applikáció társadalmi hasznosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első évben 530 ezren töltötték le és az évfordulóig közel 3000 esetben nyújtott segítséget. Az alkalmazás a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően koronavírus infógombbal, push értesítésekkel és chatbot funkcióval is bővült. Az app több jelentős szakmai díjat és elismerést is kapott az első évben, így többek között 2020-ban az év digitalizációs projektjének is megválasztották.
február 17. Az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzését támogatta a Vodafone
A több évre visszanyúló stratégiai együttműködés folytatásaként a Vodafone Magyarország világszinten csúcstechnológiás kiberbiztonsági eszközökkel támogatta az Óbudai Egyetem Bánki Donát Kar biztonságtechnikai mérnöki képzését. A legmodernebb védelmi szintet képviselő kibervédelmi eszközöket egyrészt a mérnökképzés hallgatói használják a gyakorlati oktatás során, másrészt a doktori iskola doktoranduszai alkalmazzák kutatási célokra. Az együttműködést a felek támogatási szerződéssel hitelesítették 2020. február 17-én.
február 11. Elindult a jelentkezés a Vodafone Alapítvány 15 millió forint összdíjazású pályázatára
Harmadik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra 2021-ben olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat.
február 9. Gyerekeknek szóló online képzés indult a biztonságos internethasználatról
A pedagógusok digitális kompetenciáit, majd a szülők digitális neveléssel kapcsolatos készségeit fejlesztő e-learning képzések után gyerekeknek szóló, a biztonságos internethasználatra edukáló e-learning kurzust indított a Vodafone Magyarország Alapítvány. Az új e-learning képzést a biztonságos internet világnapja alkalmából jelentette be az Alapítvány: az online kurzussal céljuk, hogy digitális szakértők és pszichológusok segítségével népszerűsítsék a digitális eszközök és az internet tudatos, fejlesztő és edukatív hatással bíró, ugyanakkor biztonságos használatát. A képzés aktualitását adta a világjárvány miatt jelentősen megnövekedett internethasználat is, amely a gyermekek, fiatalok körében fokozottan jellemző.
február 2. A Vodafone május 31-ig meghosszabbította a UPC mail fiókhoz való hozzáférést
A Vodafone Magyarország 2021. május 31-ig meghosszabbította a UPC e-mail fiókhoz és az e-mail webtárhelyen tárolt tartalmakhoz való hozzáférést. A szolgáltató a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást 2021. március 1-jén megszüntette, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább álltak a felhasználók rendelkezésére.
január 28. A Vodafone Magyarország megújította frekvenciakészletét a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban
A Vodafone Magyarország megújította már meglévő frekvenciáit a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 49,1 milliárd forint értékben. A szolgáltató már korábban is rendelkezett frekvenciákkal az említett sávokban, így az aukción a 2022 áprilisban lejáró frekvenciákat újították meg és szereztek jogot azok használatára a következő 15 évre, egészen 2037-ig. Az ismételten megszerzett frekvenciákat a Vodafone Magyarország a gyorsabb mobilinternethez és jobb hangminőség biztosításához szükséges kapacitásbővítésre használja fel.
január 25. A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte
Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat segíti. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.
január 14. Tervszerű váltás a Vodafone Business élén
2021. március 31-től Király István helyett Dobó Mátyás tölti be a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Király István 2014-ben csatlakozott a Vodafone-hoz, munkásságának 6 éve alatt számtalan siker és fejlesztés fűződik a nevéhez, többek között a Vodafone Business márka felépítése és az üzleti IoT szolgálatatások országos elterjesztése.
január 13. Ingyenes oktatási szoftverrel segítette a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó
A Vodafone és a Mozaik Kiadó 2020 márciusa óta azon dolgozott, hogy támogassa a diákokat és pedagógusokat a digitális oktatásra való átállásban. A két cég 2021 januárjában újabb segítő intézkedést jelentett be: a 20/21-es tanév végéig ingyenes mozaBook hozzáférést és 5 szabadon választható digitális könyvet biztosított a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő mintegy 45 kistérségi iskola, összesen 1400 pedagógusa számára. Ezáltal ezekben a hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákban 13 000 diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatást – legyen szó akár tantermi, akár távoktatásról.
január 8. Újabb rekordot döntött az mobilinternetezés 2020-ban
Ahogy az elmúlt években, úgy 2020-ban is növekvő tendenciát mutatott a Vodafone Magyarország lakossági ügyfeleinek adatigénye. Az eredmény nem meglepő, hiszen a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának minden korábbinál fontosabb szerep jutott. 2020. december második hetében interneteztek a legtöbbet az ügyfelek, amikor a korábbi év legforgalmasabb heténél 63%-kal több adatot használtak. Az adatfogyasztás mellett a hanghívások és SMS-ek gyakoriságát, népszerűségét is megvizsgálta a Vodafone 2020-ra vonatkozóan.
január 5. Dr. Orbán Anita a Vodafone Magyarország új vezérigazgató-helyettese
2021. január 4-től Dr. Orbán Anita tölti be a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, egyúttal januártól az igazgatótanács tagja is. Az új vezérigazgató-helyettes a Tellurian LNG fölgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a Vodafone-hoz.
január 4. A Vodafone kisméretű SIM kártyái 2020-ban több mint másfél tonna műanyagtól óvták meg a bolygót
A Vodafone Magyarország 2020 áprilisában jelentette be, hogy hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli. A bolygónk védelmét szolgáló intézkedés 2020 április óta 1,6 tonna műanyag megtakarítását eredményezte. A kezdeményezés a Vodafone már meglévő fenntarthatósági programjának része. A régi SIM kártya-tartók kivezetését 2020 végéig vállalta a szolgáltató.