Budapest, 2023. december 13.Karácsonyi jócselekedet békítette ki Bodrogi Gyulát és Szilágyi Tibort
Két Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Bodrogi Gyula és Szilágyi Tibor főszereplésével debütált a Vodafone Magyarország karácsonyi reklámfilmje, ami az ellentétek áthidalására és az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet a nemes ügyek érdekében. A színészlegendák által megformált karakterek egy karácsonyi jócselekedet miatt ragadtak telefont és oldották fel az évek óta tartó rivalizálást kettőjük között. Annak érdekében, hogy ne csak a képernyőn valósuljanak meg a nagy újratalálkozások, a Vodafone ünnepi készülékkedvezményekkel támogatta mindazokat, akiket csak egy hívás választott el egymástól. A vállalat emellett arra ösztönzött mindenkit, hogy csatlakozzon az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi összefogásához, hogy ezáltal minél több rászorulónak nyújthassanak segítséget – ne csak az ünnepekkor, hanem egész évben.
Budapest, 2023. november 30.Újabb településeken vált elérhetővé a Vodafone gigabites internete
8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban vált elérhetővé a szolgáltató 1 gigabit sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatták meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.
Budapest, 2023. november 08.Korlátlan hívással és adatkerettel érkezett a Vodafone új feltöltőkártyás ajánlata
Előfizetési kötelezettség nélkül, 30 napon keresztül biztosít korlátlan adatforgalmat és telefonálást a Vodafone Magyarország új, novembertől elérhető feltöltőkártyás kiegészítő szolgáltatása.
Budapest, 2023. október 24.A VODAFONE EGYES ELŐFIZETŐI BÚCSÚT INTHETTEK AZ INFLÁCIÓKÖVETŐ DÍJKORREKCIÓNAK
A várakozásokkal ellentétben a Vodafone Magyarország a KSH fogyasztói árindex alapján meghatározott inflációkövető 22,01 százalékos díjkorrekció helyett jelentősen kedvezőbb, mindössze 15,4 százalékos díjkorrekciót alkalmazott a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjainak esetében. A vállalat emellett bejelentette, hogy ezen ügyfelek számára nyújtott egyes kedvezmények mértéke is 15,4 százalékkal emelkedik 2024 márciusától.
Budapest, 2023. október 12.Okosteremmel segítette a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképzését a Vodafone Magyarország Alapítvány
A Vodafone Magyarország Alapítvány október 11-én adta át a szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában kialakított okostantermet, amely az iskola diákjain és oktatóin túl a Szegedi Tudományegyetem pedagógusképzésében részt vevő hallgatók számára is lehetővé teszi a digitális kompetenciafejlesztést. A tanteremben az iskola tanárai munkájuk közben, a hospitáló hallgatók pedig gyakorlati tanulmányaik során ismerkedhetnek az okoseszközök oktatási felhasználásával.
Budapest, 2023. október 10.Visszamenőleg is ingyenes roamingot biztosított Izraelben tartózkodó előfizetői számára a Vodafone és a DIGI
A 4iG csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és a DIGI bejelentették, hogy nem számítanak fel roaming díjat Izraelben tartózkodó lakossági, vállalati és feltöltőkártyás ügyfeleiknek, ezzel segítve az ott tartózkodók Magyarországra irányuló kommunikációját a kialakult krízishelyzetben. A díjmentes roaming visszamenőleg, október 7-től volt érvényes.
Budapest, 2023. október 9.Az online és közösségi médiatartalmak tudatos fogyasztásának népszerűsítésére indított képzést a Vodafone Magyarország Alapítvány
Október 7-én startolt Európa-szerte a Code Week elnevezésű programozási témahét, amelyet Magyarországon már második alkalommal tanári konferenciával nyitottak meg a szervezők. A plenáris ülésen Váczi Dorka, a Vodafone Magyarország Alapítvány digitális pedagógiai szakértője Molnár Janka Sára elméleti fizikussal, a Max: A híd c. sorozat szereplőjével közösen mutatta be az alapítvány új, gyermekeknek szánt MédiaGuru néven indított oktatási modulját.
Budapest, 2023. október 5.Október 4-étől elérhetővé vált a Vodafone VoWiFi szolgáltatása
A Vodafone Magyarország október 4-étől minden, iOS17-et letölteni képes Apple iPhone készülékkel rendelkező ügyfele számára elérhetővé tette a 4G alapú VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást, amely lehetővé teszi az SMS és hanghívások WiFi hálózaton keresztüli lebonyolítását, tehát az ügyfelek olyan helyeken is kapcsolatban tudnak maradni, ahol nincs mobilhálózati lefedettség vagy ha a készülék repülőgép üzemmódban van. A VoWiFi használatával gyorsabb hívásindítás és jobb hangminőség érhető el a gyenge lefedettségű területeken, nagy előnye továbbá, hogy a hívás mellett párhuzamosan WiFi adatkapcsolatot is biztosít, így telefonálás közben is működik az adatforgalmazás.
Budapest, 2023. szeptember 20.5G alapú kísérleti projekten kezdte meg a közös munkát a Vodafone és a Bosch
5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben elindult, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosította az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.
Budapest, 2023. szeptember 7.Megújult a Vodafone feltöltőkártyás díjcsomagja
Augusztus elejétől elérhető a Vodafone új feltöltőkártyás díjcsomagja, a TUTI100+. Az új díjcsomaggal az aktiválást követően azonnal, feltöltés nélkül lehet hívást indítani vagy internetezni, ugyanis a szolgáltató díjmentes kiinduló keretet biztosított. A TUTI Hétfő opció feltétele is kedvezően változott. A díjmentesen lebeszélhető 60 perc hétfőnként már minden TUTI100+ felhasználónak automatikusan elérhetővé vált. További fontos, a feltöltőkártyás piacon teljesen egyedülálló újítás, hogy a kártya használhatóságának meghosszabbításához elegendővé vált az éves adategyeztetést elvégezni.
Budapest, 2023. szeptember 6.Szeptembertől már a Vodafone TV-ről is elérhető a TV2 Play Prémium alkalmazás
Újabb mérföldkőhöz ért a Vodafone és a TV2 együttműködés, hiszen a TV2 elérhetővé tette a streaming szolgáltatását a Vodafone TV platformján. A TV2 Play Prémium 2023 márciusától elérhető a Vodafone Magyarország egyes TV csomagjaiban, szeptember 6-tól pedig már a Vodafone TV-ről közvetlenül is megtekinthetők a TV2 Play Prémium streaming platform tartalmai. A szolgáltatással a felhasználók a TV2 Play tartalmain felül az exkluzív, Prémium tartalmakat is elérik a Vodafone TV-n keresztül elérhető applikációban, így mozifilmek, élő sportközvetítések és egyéb TV2-es tartalmak is elérhetővé váltak számukra pár kattintással, akár nagyképernyőn is.
Budapest, 2023. szeptember 05.Már húszezer esetnél segített az ÉletMentő
Az ÉletMentő applikációt a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat 2020-ban indította el, mint közös segélyhívó alkalmazást. Azóta több mint 700 ezren töltötték le, és csak 2023 nyarán közel kétezer hívást indítottak a segítségével. A több szakmai díjjal elismert applikáció 2023-ban új funkcióval bővült, így már Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában is indítható segélyhívás a magyar ÉletMentő alkalmazásból.
Budapest, 2023. augusztus 28.Fél évig fél áron adta a vezetékes internetet a Vodafone
A korábbi években megnövekedett érdeklődést tapasztalt a Vodafone Magyarország vezetékes szolgáltatásai iránt az iskolakezdés időszakában, ezért a vállalat az új tanévkezdetben a növekvő ügyféligényre reagálva, fél évig fél áron tette elérhetővé otthoni internet szolgáltatásait. A kedvezmény 2023. augusztus 15. és 2023. október 31. között megkötött új, határozott idejű lakossági internetelőfizetés esetén automatikusan aktiválódott.
Budapest, 2023. július 27.Húszszázalékos kedvezménnyel érhető el a Vodafone legnépszerűbb tarifacsomagja
A nyári élmények gyűjtését támogatta a Vodafone Magyarország. Két RED Free 5G tarifacsomag vásárlása esetén kedvezményes áron korlátlan belföldi mobilinternetet és hívást kaptak az ügyfelek.
Budapest, 2023. július 17.A vállalkozások mobileszközeit célzó támadások ellen nyújtott védelmet a Vodafone legújabb kiberbiztonsági szolgáltatása
A távmunka elterjedésével az okostelefonok elsődleges munkaeszközökké váltak, és ezt a támadók is tudják: csak a vishing (hangalapú adathalászat) visszaélések száma másfél év alatt több mint hatszorosára ugrott 2022 második negyedévére. A Vodafone vállalkozásoknak szóló szolgáltatása éppen a mobileszközöket célzó támadások ellen nyújt megoldást: a Lookout mobil kibervédelmi megoldás védelmet jelenthet a mobileszközöket fenyegető hálózat-, eszköz-, alkalmazás- és tartalomalapú kockázatok ellen.
Budapest, 2023. június 26.A magyarok 90 százaléka elvárja, hogy külföldön is ugyanolyan feltételekkel használhassa mobilszolgáltatásait
A magyarok 71%-a nélkülözhetetlennek tartja a mobilinternetet a nyaralás során, 10-ből 9- en pedig elvárják, hogy külföldön is ugyanolyan feltételekkel használhassák mobilszolgáltatásaikat, mint hazai környezetben – derült ki a Vodafone Magyarország megbízásából készült friss kutatásból. A felmérésből az is kiderült, hogy a nyaralók 62%-a került már olyan váratlan helyzetbe külföldön, ahol a mobilinternet-elérés segített. Jó hír a Vodafone Magyarország ügyfeleinek, hogy nyaralás közben sem kell lemondaniuk az 5G adta lehetőségekről, köztük a szupergyors letöltésről vagy a HD minőségű videókról, ugyanis a Vodafone 5G roaming szolgáltatása immár 51 országban elérhető.
Budapest, 2023. június 08.Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára
2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálta a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kellett kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehetett.
Budapest, 2023. június 6.Digitális kalandjátékokat díjazott a Vodafone Magyarország Alapítvány
Hazánk legnagyobb digitális pedagógiai eseményének, a Digitális Témahétnek ünnepélyes záró rendezvényén hirdette ki különdíjasait a Vodafone Magyarország Alapítvány. A programsorozathoz évek óta számos aktivitással kapcsolódó Alapítvány 2023-ban egy digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdetett meg, amellyel a pedagógusok és diákok digitális kompetenciáinak fejlesztését segítette. A Vodafone Alapítvány három kategóriában díjazta a különdíjas verseny résztvevőit.
Budapest, 2023. június 02.Megújította lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország
A megnövekedett adatigényekre reagálva megújította hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltotta.
Budapest, 2023. május 24.Már Vodafone TV médiaboxon is elérhető az RTL+ teljes kínálata
Az RTL+ a Vodafone TV médiaboxon keresztül is elérhető, így a telekommunikációs szolgáltatók közül elsőként a Vodafone Magyarország előfizetői már nagyképernyőn is megtekinthetik az RTL+ streaming platform mindhárom csomagjának kínálatát. A telekommunikációs szolgáltató ügyfelei a készülék segítségével közvetlenül érik el az RTL+ streaming szolgáltatás csomagok szerinti teljes kínálatát, így akár az exkluzív, kifejezetten a platformra gyártott tartalmakat, valamint számos népszerű RTL-es sorozat és reality legújabb epizódjait, aktuális, vagy akár korábbi évadait is.
Budapest, 2023. május 05.Életműdíjas színművész tűnt fel a Vodafone Anyák napi videójában
A Vodafone Magyarország Anyák napja alkalmával nem csak az anyákat, de a nagymamákat is ünnepelte. A jeles nap alkalmából a szolgáltató Ecsedi Erzsébettel forgatott kisfilmet, melyben a generációk közötti kapcsolat fontosságára hívta fel a figyelmet, továbbá mindenkit arra ösztönöztek, hogy havonta egyszer dolgozzanak a nagyszülőktől – mindez pedig könnyedén megoldható a Vodafone hordozható korlátlan mobilinternetének köszönhetően.
Budapest, 2023. április 21.Közel 80 százalékkal csökkentette székházának havi átlagos energia-fogyasztását a Vodafone Magyarország
2023-ban már új, fenntartható irodaházában töltötte a Föld napját a Vodafone Magyarország. A hibrid munkavégzésre kialakított és a legmodernebb energiahatékonysági megoldásokkal felszerelt Budapest ONE irodaházban már az első hónapokban jelentős mértékben csökkentette saját ökológiai lábnyomát a szolgáltató.
Budapest, 2023. április 20.Újabb Digitális Tantermet adtak át a IX. kerületben
A IX. kerületben adta át legújabb Digitális Tantermét a Vodafone Magyarország, amely 600 diák digitális képzéséhez járul hozzá. Ezzel a IX. kerületben összesen öt, országosan pedig huszonnyolc, az online és offline oktatást egyaránt lehetővé tevő Digitális Tanterem segíti mintegy 31 ezer diák és pedagógus digitális oktatásban való részvételét. A legújabb tanterem a IX. kerületi önkormányzat támogatásával és beruházásával készült el, mintegy 7 millió forint értékben.
Budapest, 2023. április 6.A görkorcsolyázás új világrekordját állította fel Till Attila és 407 Vodafone dolgozó
Till Attila és Szujó Zoltán vezetésével 407 ember görkorcsolyázott egyszerre a Vodafone székházának udvarán, ezzel megdöntve az együtt, egy sorban görkorcsolyázás – eddig 371 fővel tartott – világrekordját.
Budapest, 2023. április 5.A magyar piacon egyedülálló módon vezetett be a következő hónapra tovább görgethető adatkeretet a Vodafone Magyarország
A nem korlátlan internettel rendelkező díjcsomagokat igénybe vevő ügyfelek nagyságrendileg kétharmada nem fogyasztja le teljes mértékben a mobilnet keretét – derült ki a Vodafone Magyarország adataiból. Erre kínáltak megoldást a Vodafone Magyarország megújuló Go díjcsomagjai, melyek a piacon egyedülálló módon lehetővé tették, hogy az ügyfelek a fel nem használt adatmennyiséget tovább görgethessék a következő hónapra. A Vodafone a korlátlan RED díjcsomagokat is megújította: a RED ügyfelek tarifacsomagtól függően 5GB vagy 10GB adatot havi szinten díjmentesen megoszthatnak egy másik családtagjukkal, ezzel kiegészítve a párjuk vagy gyermekük adatkeretét.
Budapest, 2023. március 16.Új streaming alapú TV csomaggal erősítette otthoni kínálatát a Vodafone Magyarország
A folyamatosan változó ügyféligényekhez alkalmazkodó új TV csomaggal bővült március 15-től a Vodafone Magyarország kínálata. A TV HD Extra HBO Pak csomag bevezetésével a szolgáltató a hazai piacon egyedülálló módon második streaming-specifikus csomagját vezette be a Filmbox Pro alapú csomagja mellé, ezáltal is bővítve az előfizetők által választható televíziós csomagkínálatot. A megújult otthoni portfólió egyes csomagjaival a TV2 Play Prémium tartalmak is elérhetővé váltak a mobil applikáción és weben keresztül. A streaming szolgáltatások és választható TV extrák mellett a szolgáltató kiemelt figyelmet fordított a csomagokban elérhető HD csatornáinak bővítésére.
Budapest, 2023. március 10.Digitális kalandjátékon keresztül ösztönözte a diákok digitális kompetencia fejlesztését a Vodafone Alapítvány
A Vodafone Magyarország Alapítvány 2023-ban is különleges programmal készült Magyarország egyik legnagyobb digitális pedagógiai eseményére. Az Alapítvány élen jár a digitális kompetenciák fejlesztésében, ennek megfelelően a kezdeményezés 2016-os indulása óta minden évben tematikus aktivitásokkal és pályázatokkal szerepelt a Digitális Témahét programjában. 2023-ban digitális kalandjáték-készítő versenyt hirdettek meg tanárok számára, amely során diákokkal közösen, kreativitásuk és tudásuk felhasználásával saját játékot készíthettek. A pályázatra a programban részt vevő iskolák pedagógusai április 17-ig nevezhettek a Digitális Témahét weboldalán keresztül.
Budapest, 2023. március 1.Új csatornával bővítette kínálatát a Vodafone Magyarország és a DIGI
Magyar filmeket sugárzó tematikus csatornával, a Tematic Media Group legújabb kábeltelevíziós csatornájával a Magyar Mozi TV-vel bővítette kínálatát a DIGI és a Vodafone Magyarország. A mindenki által kedvelt magyar filmek, legyenek akár évtizedekkel ezelőtt készültek akár az elmúlt évek sikerei nagyszerű szórakozást kínálnak a nézőknek.
Budapest, 2023. február 20.Határidő-hosszabbítás: március 24-ig lehetett jelentkezni a Vodafone Digitális Díjra
A Vodafone Magyarország Alapítvány március 24-ig meghosszabbította a jelentkezési határidőt a Vodafone Digitális Díjra. A pályázatra magánszemélyek, startupok, nonprofit szervezetek és vállalkozások jelentkezhettek a Vodafone Digitális Díj online felületén. A 15 millió forint összdíjazású megmérettetésen három kategóriában hirdettek győztest. 2023-ban először inkubációs különdíjat is kiosztott a zsűri. Az ezt elnyerő pályázó Magyarország legnagyobb nagyvállalati, iparágfüggetlen Start it @K&H elnevezésű inkubációs programjának teljesértékű tagjává vált.
Budapest, 2023. február 17.A Biztonságos internet napja alkalmából digitális kalandjátékkal és digitális játszóházzal készült a Vodafone Alapítvány
Fennállásának 20. évét ünnepelte a Biztonságos Internet Nap elnevezésű nemzetközi kezdeményezés, amelyet február hónapban, az Európai Unió tagállamaiban, így Magyarországon is különböző offline és online eseményekkel népszerűsítettek. Ebből az alkalomból a Vodafone Magyarország Alapítvány digitális kalandjátékot hirdetett, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a gyerekek biztonságos internethasználatának fontosságára. Szintén februárra esik a Lányok napja nevű kezdeményezés (Women and Girls in Science), amelynek keretében a szakemberek igyekeznek vonzóvá és láthatóvá tenni a természettudományos karriert a szülők, pedagógusok és főként a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok számára. A Lányok napján a Vodafone székháza adott otthont egy, az IT szakmát népszerűsítő motivációs beszélgetésnek és egy internet biztonsággal foglalkozó képzésnek, a NetGurunak, amelynek fókuszában ismét a gyermekek álltak.
Budapest, 2023. február 09.Pozitív női példaképekkel népszerűsítette az IKT szektort az IVSZ és a WiTH
Átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett „40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén” pályázat díjait. A felhívásra olyan 40 év feletti nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára, emellett munkájukon keresztül megismerhetjük a digitális gazdaság és a technológia (IKT) szektor lehetőségeit. A február 8-án, az EPAM Systems Székházban megrendezett gálán három kategóriában hirdettek nyertest, továbbá a szakmai zsűri egy különdíjat is átadott.
Budapest, 2023. február 09.Ingyenessé tette a kommunikációt a Vodafone és a DIGI Törökország földrengés sújtotta területén tartózkodó előfizetői számára
A 4iG Csoporthoz tartozó Vodafone Magyarország és a DIGI nem számított fel roaming díjat Törökországban tartózkodó ügyfeleinek, ezzel segítve a földrengés sújtotta országot. A kedvezmény az sms-, adat- és hívás roaming forgalomra vonatkozott, és visszamenőlegesen 2023. február 6-tól február 12-ig volt érvényes. Ugyancsak ingyenessé tették az érintett területen belüli és onnan Magyarországra irányuló kommunikációt.
Budapest, 2023. január 30.Ötvenezer kilogramm szén-dioxidtól óvták meg a bolygót a Vodafone autói 2022-ben
A fenntarthatóság és környezettudatosság jegyében 2023-ban újabb 122 belsőégésű motorral ellátott autóját cserélte le plug-in hibrid és 100%-ban elektromos gépjárművekre a Vodafone Magyarország. A vállalat 2021 szeptemberében kezdte meg a közel 400 autóból álló járműparkjának cseréjét, ezáltal is közelebb kerülve azon vállalásához, hogy 2025-re teljes gépjárműflottája elektromos autóból álljon. A bejelentett intézkedéssel a Vodafone gépjárműinek közel 80%-a lett zöld rendszámos és környezetbarát.
Budapest, 2023. január 26.Az új Vodafone Super WiFi-vel oda is elérhet az otthoni internet, ahova eddig nem
A szélessávú internetnek köszönhetően gördülékeny lehet az otthoni munkavégzés, vagy éppen moziteremmé változhat a nappalink – feltéve, hogy az internetelérés mindenhol megfelelő a lakásban. A nagyobb távolságok, vastag falak, emeletek és a kiszolgált eszközök nagy száma mind csökkenthetik a WiFi jelerősségét, emiatt előfordulhat, hogy a lakás egyes pontjaiba egyáltalán nem, vagy csak nagyon gyengén jut el a jel. Ezt orvosolja a Vodafone Super WiFi szolgáltatása, amivel a pincétől a padlásig elérhet a gyors és megbízható szélessávú internet. A percek alatt, egyszerűen installálható eszközhöz február 1. és március 31. között 30%-os havidíj kedvezménnyel juthattak hozzá a Vodafone One ügyfelek.