március 10. Márciusban extra szabadnapot biztosított kollégáinak a Vodafone
A Vodafone Magyarország a világjárvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben igyekezett minden tőle telhető módon támogatni a munkatársait fizikai és szellemi egészségük, biztonságuk megőrzésében. Ennek érdekében újabb, a munkatársak jóllétét segítő intézkedést vezettek be: márciusban plusz egy fizetett szabadnapot biztosítottak a vállalat összes dolgozója számára, ezzel hozzájárulva a pihenéshez, kikapcsolódáshoz, a szeretteikkel való minőségi időtöltéshez. A Vodafone emellett újra bevezette a 2020 tavasszal kihirdetett javadalmazási irányelveit, mellyel azon kollégák számára is pénzügyi biztonságot tudtak nyújtani, akik az országos lezárások, vagy megnövekedett gondozási teendőik miatt nem tudták teljeskörűen ellátni feladataikat.
március 10. Ügyintézési céllal látogathatók maradtak a Vodafone üzletei
A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei 2021. március 8. és 22. között kihirdetett korlátozások alatt is nyitva maradhattak, de kizárólag az informatikai és kommunikációseszköz-javítási szolgáltatás, illetve az azzal kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenység céljából. A szolgáltató ugyanakkor arra kérte ügyfeleit, hogy az üzleteket csak a fent említett szolgáltatások körébe tartozó, halaszthatatlan ügyekben, minden esetben az egészségügyi előírásokat betartva keressék fel. A Vodafone Magyarország emellett március hónapban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosította az ingyenes otthoni internet-hozzáférést.
március 8. A technológia területén dolgozó nők szervezetét alapítja meg a Vodafone
A Vodafone Magyarország kezdeményezésére, a Lenovo Magyarország és a BOOKR Kids társalapításával elindul a Women in Technology Hungary Egyesület, amely a technológia területén tevékenykedő nőket kívánja összefogni. A szolgáltató az egyesület megalapításával egy olyan közös tudásmegosztó és kapcsolatépítő platformot kíván létrehozni, amely egyfelől párbeszédet generál a szervezet tagjai között, másfelől inspirációt, mentoringot és szakmai segítséget nyújt a jövő női generációja számára. Az időzítés sem véletlen: az akcióval a nemzetközi nőnapon a női esélyegyenlőség fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Vodafone. Az Egyesülethez társalapítóként csatlakozik Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója, valamint Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója és ügyvezetője.
március 4. Budapest nagy részén elérhetővé vált a Vodafone 5G hálózata
A hazai szolgáltatók közül elsőként, Budapest lakott területének nagy részén elérhetővé vált a kültéri 5G hálózat a Vodafone ügyfelei számára: Budapesten és környékén több mint 200 bázisállomáson kapcsolták fel az 5G-t. A Vodafone emellett bejelentette, hogy a tervek szerint az első negyedév végéig országosan közel 300 bázisállomáson felkapcsolják az 5G-t, ezzel további nagyvárosokban és kisebb településeken is elérhetővé téve az újgenerációs mobilhálózatot.
február 18. Közel 3000 esetben segített az ÉletMentő applikáció
2020. január végén indult el a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő applikációja, amely a digitalizáció segítségével gyorsabbá és hatékonyabbá teszi a segélyhívást. Az applikáció társadalmi hasznosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első évben 530 ezren töltötték le és az évfordulóig közel 3000 esetben nyújtott segítséget. Az alkalmazás a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően koronavírus infógombbal, push értesítésekkel és chatbot funkcióval is bővült. Az app több jelentős szakmai díjat és elismerést is kapott az első évben, így többek között 2020-ban az év digitalizációs projektjének is megválasztották.
február 17. Az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzését támogatta a Vodafone
A több évre visszanyúló stratégiai együttműködés folytatásaként a Vodafone Magyarország világszinten csúcstechnológiás kiberbiztonsági eszközökkel támogatta az Óbudai Egyetem Bánki Donát Kar biztonságtechnikai mérnöki képzését. A legmodernebb védelmi szintet képviselő kibervédelmi eszközöket egyrészt a mérnökképzés hallgatói használják a gyakorlati oktatás során, másrészt a doktori iskola doktoranduszai alkalmazzák kutatási célokra. Az együttműködést a felek támogatási szerződéssel hitelesítették 2020. február 17-én.
február 11. Elindult a jelentkezés a Vodafone Alapítvány 15 millió forint összdíjazású pályázatára
Harmadik alkalommal hirdette meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a nagy sikerű Vodafone Digitális Díjat, mellyel célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A 15 millió forint összdíjazású pályázatra 2021-ben olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat.
február 9. Gyerekeknek szóló online képzés indult a biztonságos internethasználatról
A pedagógusok digitális kompetenciáit, majd a szülők digitális neveléssel kapcsolatos készségeit fejlesztő e-learning képzések után gyerekeknek szóló, a biztonságos internethasználatra edukáló e-learning kurzust indított a Vodafone Magyarország Alapítvány. Az új e-learning képzést a biztonságos internet világnapja alkalmából jelentette be az Alapítvány: az online kurzussal céljuk, hogy digitális szakértők és pszichológusok segítségével népszerűsítsék a digitális eszközök és az internet tudatos, fejlesztő és edukatív hatással bíró, ugyanakkor biztonságos használatát. A képzés aktualitását adta a világjárvány miatt jelentősen megnövekedett internethasználat is, amely a gyermekek, fiatalok körében fokozottan jellemző.
február 2. A Vodafone május 31-ig meghosszabbította a UPC mail fiókhoz való hozzáférést
A Vodafone Magyarország 2021. május 31-ig meghosszabbította a UPC e-mail fiókhoz és az e-mail webtárhelyen tárolt tartalmakhoz való hozzáférést. A szolgáltató a UPC-től átvett Webmail szolgáltatást 2021. március 1-jén megszüntette, de a hozzáférés és a tartalmak három hónappal tovább álltak a felhasználók rendelkezésére.
január 28. A Vodafone Magyarország megújította frekvenciakészletét a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban
A Vodafone Magyarország megújította már meglévő frekvenciáit a 900 MHz-es és 1800 MHz-es sávokban az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 49,1 milliárd forint értékben. A szolgáltató már korábban is rendelkezett frekvenciákkal az említett sávokban, így az aukción a 2022 áprilisban lejáró frekvenciákat újították meg és szereztek jogot azok használatára a következő 15 évre, egészen 2037-ig. Az ismételten megszerzett frekvenciákat a Vodafone Magyarország a gyorsabb mobilinternethez és jobb hangminőség biztosításához szükséges kapacitásbővítésre használja fel.
január 25. A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte
Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat segíti. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.
január 14. Tervszerű váltás a Vodafone Business élén
2021. március 31-től Király István helyett Dobó Mátyás tölti be a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Király István 2014-ben csatlakozott a Vodafone-hoz, munkásságának 6 éve alatt számtalan siker és fejlesztés fűződik a nevéhez, többek között a Vodafone Business márka felépítése és az üzleti IoT szolgálatatások országos elterjesztése.
január 13. Ingyenes oktatási szoftverrel segítette a digitális oktatást a Vodafone Alapítvány és a Mozaik Kiadó
A Vodafone és a Mozaik Kiadó 2020 márciusa óta azon dolgozott, hogy támogassa a diákokat és pedagógusokat a digitális oktatásra való átállásban. A két cég 2021 januárjában újabb segítő intézkedést jelentett be: a 20/21-es tanév végéig ingyenes mozaBook hozzáférést és 5 szabadon választható digitális könyvet biztosított a Vodafone Digitális Iskola Programjában résztvevő mintegy 45 kistérségi iskola, összesen 1400 pedagógusa számára. Ezáltal ezekben a hátrányos helyzetű gyermekeket oktató iskolákban 13 000 diák tapasztalhatja meg a minőségi digitális oktatást – legyen szó akár tantermi, akár távoktatásról.
január 8. Újabb rekordot döntött az mobilinternetezés 2020-ban
Ahogy az elmúlt években, úgy 2020-ban is növekvő tendenciát mutatott a Vodafone Magyarország lakossági ügyfeleinek adatigénye. Az eredmény nem meglepő, hiszen a távoli munkavégzés és otthoni tanulás miatt a telekommunikációs infrastruktúrának minden korábbinál fontosabb szerep jutott. 2020. december második hetében interneteztek a legtöbbet az ügyfelek, amikor a korábbi év legforgalmasabb heténél 63%-kal több adatot használtak. Az adatfogyasztás mellett a hanghívások és SMS-ek gyakoriságát, népszerűségét is megvizsgálta a Vodafone 2020-ra vonatkozóan.
január 5. Dr. Orbán Anita a Vodafone Magyarország új vezérigazgató-helyettese
2021. január 4-től Dr. Orbán Anita tölti be a Vodafone Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját, egyúttal januártól az igazgatótanács tagja is. Az új vezérigazgató-helyettes a Tellurian LNG fölgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a Vodafone-hoz.
január 4. A Vodafone kisméretű SIM kártyái 2020-ban több mint másfél tonna műanyagtól óvták meg a bolygót
A Vodafone Magyarország 2020 áprilisában jelentette be, hogy hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli. A bolygónk védelmét szolgáló intézkedés 2020 április óta 1,6 tonna műanyag megtakarítását eredményezte. A kezdeményezés a Vodafone már meglévő fenntarthatósági programjának része. A régi SIM kártya-tartók kivezetését 2020 végéig vállalta a szolgáltató.