A Vodafone Zöld Gigabit Net hálózata már 100%-ban megújuló energiával működik

Fenntartható hálózatunkkal óvjuk a Földet, hisz júliustól kizárólag megújuló szél-, és vízenergia működteti hálózatunkat. Továbbá elköteleztük magunkat, hogy 2040-re nettó nullára csökkentjük a vállalat teljes széndioxid-kibocsátását. Együtt szebb jövőt teremthetünk magunk és a bolygó számára.

Július 1-jétől a felhasznált villamosenergia-fogyasztásunk 100% -a tanúsított megújuló energiaforrásból származik.

Bízd rá magad GigabitNet hálózatunkra, mellyel már akár gigabit sebességű vezetékes internetünket, folyamatosan bővülő 5G hálózatunkat és új generációs TV szolgáltatásunkat, a Vodafone TV-t is élvezheted. Vezetékes szolgálatásainkat ügyfeleink újgenerációs hálózatunkon az ország közel 2 millió pontján igénybe vehetik, mobil hálózatunkat pedig 4G lefedettségünknek köszönhetően szinte az ország teljes területén.

97,2%-os 4G lefedettség

Statisztikai módszerek alapján számított 2021. január 31-i érték. Az aktuális hálózati lefedettség megtekinthető a www.vodafone.hu/lefedettsegi-terkep oldalon.

Lefedettségi térkép

Ismerd meg 5G szolgáltatásunkat!

5g ábra

Mi is az az 5G?

Az 5G a legújabb generációs vezeték nélküli adatátviteli technológia. A jelenleg széles körben használt 4G technológia továbbfejlesztett változata.

Az 5G előnyei

Az 5G alapú szolgáltatás a 4G-hez képest jelentősen gyorsabb internet sebességet nyújt, megbízhatóbb kültéri lefedettséget biztosít, nagyobb kapacitásra képes, illetve alacsonyabb késleltetéssel működik.

Milyen hatással lesz az 5G a mindennapjainkra?


  • A le- és feltöltési sebesség emelésével a weboldalak és videók sokkal hamarabb, egy szempillantás alatt betöltődnek.
  • Az 5G lehetővé teszi a magas felbontású, szupergyors videóközvetítéseket (akár 4K-8K felbontásban is). A filmek vagy éppen a meccs legérdekesebb pillanatai eddig nem tapasztalt élményt nyújtanak majd.
  • A gamerek számára remek hír, hogy az 5G az alacsony válaszidőnek köszönhetően az online videojátékok területén is lehetővé tesz fejlesztéseket. Emellett emeli az adatmegosztás stabilitását is, amely a felhő alapú játékok esetén szükséges.
  • Az 5G áttöréseket hoz számos gazdasági ágazatban, forradalmasítja az IoT (Internet of Things) és a mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence) működését.
  • A mindössze 10-15 milliszekundumos késleltetés jelentősen növeli a pontosságot, így olyan azonnali reakciókat igénylő területeken nyithat új lehetőségeket, mint például az önvezető autók, a gépek közötti kommunikáció, a távvezérelt robotok és a távgyógyászat.

Hol elérhető az 5G?Készülékajánlataink

Xiaomi Mi 11i 256GB 5G DS

alt

11 390 Ft

/hó
készülék részlet, 21 hónapig
0 Ft kezdőrészlet
Ha 2 évre a RED Free tarifát választod.
Teljes készülékár: 239 190 Ft

Samsung Galaxy S21 128GB 5G DS

alt

12 790 Ft

/hó
készülék részlet, 21 hónapig
0 Ft kezdőrészlet
Ha 2 évre a RED Free tarifát választod.
Teljes készülékár: 268 590 Ft

Huawei P40 Lite 5G Dual SIM

alt

3 490 Ft

/hó
készülék részlet, 21 hónapig
0 Ft kezdőrészlet
Ha 2 évre a Go Talk+ tarifát választod.
Teljes készülékár: 73 290 Ft
  • Jelenlegi elem
1. elem a 3 elemből, 0 alelemmel

Mennyire biztonságos az 5G?

A mobiltelefon-technológia által kibocsátott sugárzásnak, beleértve az 5G frekvenciákat is, az emberi szervezetre nézve nincs bizonyított negatív hatása.

Az 5G szolgáltatás jelenleg 3,6 GHz alatti frekvencián működik, amely már évek óta használatban van a 2G, 3G és 4G technológián alapuló rendszerekben és a wifi-kapcsolatokban is. A használt frekvenciák emberi szervezetre gyakorolt hatásai kapcsán a Magyar Tudományos Akadémia szakértői bizottsága, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), illetve az Európai Bizottság is azon az állásponton van, hogy jelenleg nincs bizonyíték bármilyen, emberi egészséget károsító hatásra.
A hálózat tervezése és kiépítése során a Vodafone minden esetben előzetesen felméri és kiértékeli a sugárzás mértékét és hatását az adott ország követelményeinek megfelelően, majd folyamatosan ellenőrzi a szabályok betartását a használat során. A Vodafone 5G szolgáltatását Magyarországon is a nemzetközi iránymutatásnak megfelelően működteti, és folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy megfeleljen az összes érvényben lévő szabályozásnak.


További információk és független tudományos kutatások az alábbi linkeken érhetők el:

https://www.vodafone.com/content/index/about/mmh/independent-scientific-research.html

https://mta.hu/tudomanyunnep2020/az-5g-mobilhalozatok-egeszsegugyi-es-kornyezeti-hatasai-vitaulest-tartottak-az-akademian-111065

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/radiation-5g-mobile-networks-and-health

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/electromagnetic-fields-and-5g

Mi szükséges az 5G használatához?
Több adatot fogyaszt az 5G, mint a korábbi technológiák?
Mennyire biztonságos az 5G?
Mely tarifákkal elérhető az 5G szolgáltatás?