A hálózatunk az 1-es típusú diabétesszel élőket is segíti

A hálózattal bármire képes lehetsz!

A Vodafone-nál hiszünk abban, hogy a technológia segítségével jobbá tehetjük a világot.
Tudjuk, hogy egy diabéteszes gyermek ellátása elképesztő kihívások elé állítja a családokat. A technológia segít a kihívások csökkentésében – ennek működéséhez többek között stabil hálózat és megfelelő okostelefon szükséges. A Vodafone az 1-es típusú diabétesszel élőket és családjaikat segítő civil szervezettel,
a Diabernyő Alapítvánnyal fogott össze annak érdekében, hogy javítsa a diabétesszel élő gyermeket nevelő családok életminőségét.

Tudj meg többet a Diabéteszről és a segítő technológiáról!

A DiabErnyő Alapítvány segítségével összegyűjöttünk sok fontos tudnivalót az 1-es típusú diabéteszről és arról, hogy mikre érdemes odafigyelni akár már csecsemő korban. Arról is olvashatsz, miként jelent segístéget a technológia és a hálózat a cukorbetegséggel élőknek.

diabéteszről

Mit érdemes tudni az 1-es típusú diabéteszről?

Sokan tévesen azt gondolják, cukorbetegség csakis a helytelen táplálkozási szokások miatt alakulhat ki. A valóságban az 1-es típusú diabétesz egy autoimmun folyamat eredményeként kialakult állapot, amelyben nincs szerepe az életmódnak. Leggyakrabban gyermekekben alakul ki, jellegzetes tüneteire érdemes odafigyelnie a szülőknek.

Megnézem
diabéteszről

Így segít a technológia az 1-es típusú diabétesszel élőknek

Rendszeres vércukorszint-mérés, a gyerek állapotának folyamatos figyelése (éjszaka is!), állandó készültség – néhány éve a diabéteszes gyermekek és családjuk állandó készültségben élték az életüket. A technológia fejlődése jelentős életminőség-javulást hozott a diabétesszel élő gyermeket nevelő családok életébe, hiszen a digitális eszközök folyamatosan figyelik a páciensek vércukorszintjét, a hozzá kapcsolódó telefonos applikáció pedig riasztást küld a szülőnek kiugró vércukorérték esetén.

Megnézem