A Vodafone Magyarország Zrt. (1112 Budapest, Boldizsár utca 2. Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg. 01-10-044159; „Vodafone") természeti erőforrásaink korlátozott rendelkezésre állása miatt fontosnak tartja, hogy felhasználásukat minimalizálja, a keletkezett hulladékokat megfelelően kezelje, és biztosítsa az anyagok újrahasznosítását. A mobiltechnológia gyors fejlődésének köszönhetően az emberek egyre gyakrabban (akár másfél évente) cserélik le régi készülékeiket új, többfunkciós modellekre. A telefonok olyan anyagokat tartalmazhatnak (pl. műanyag, réz, nikkel, cink, ólom), amelyek hulladékká válva és nem megfelelően kezelve károsíthatják a környezetet, ráadásul a felhasznált fémek előállítása egyre nehezebb, ami társadalmi, környezeti és gazdasági hatásokat is eredményez. A Vodafone 2004 óta buzdítja ügyfeleit arra, hogy használt telefonkészülékeiket visszaadják, hogy azok újrahasználásáról vagy újrahasznosításáról partnereink segítségével gondoskodni tudjon.

(Az elektromos és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló 197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet alapján)

Ennek elősegítésére a visszahozott készülékekért, eszközökért és kiegészítőkért vásárláskor beváltható utalványt adunk.

A készülékért járó utalványok értékéről ügyfeleink ügyintézőinknél tájékozódhatnak.

Milyen termékeket tudok beváltani a Vodafone-nál?

Telefon

Tablet

Headsetek, töltők

E-book olvasó

Hol tudom beváltani a feleslegessé vált elektronikus hulladékomat?

Online shopunkban

Vodafone üzletekben

További információk

Az Utalvány kizárólag a készülék visszahozásának napján, a termék leadásakor váltható be a Vodafone által forgalmazott termékek bármelyikére. Az Utalvány készpénzre nem váltható. A kedvezmény összege nem haladhatja meg a vásárolt termék egyszeri díját. Egy termék vásárlása során egy ügyfél legfeljebb egy utalványt válthat be. Az utalványok egyszer használhatóak fel, nem átruházhatóak és névre szólnak. Szolgáltatás vásárlásakor nem használhatók fel, kizárólag termékekre.

Hulladékezelési igény jelzése az Online Shopban történő vásárlás esetén a Vodafone hálózatán belül, belföldről díjmentesen hívható 1270-es ügyfélszolgálati hívószámon, továbbá a +3612881270 hívószámon lehetséges. A kedvezmény kizárólag lakossági ügyfelek által vehető igénybe. A kedvezmény igénybevételét követően annak összegével kapcsolatosan utólagos reklamációnak nincs helye.

Felhívjuk Ügyfeleink figyelmét, hogy az elektromos és elektronikus berendezésekben található egyes alkatrészek tartalmazhatnak veszélyes anyagokat (pl. kenőolaj, kondenzátor, higany), ezért az emberi egészség és a környezet tisztaságának megóvása érdekében a berendezések használata során a használati utasításban található előírásokat maximálisan be kell tartani!

Figyelem! Egyes, a Vodafone által forgalmazott berendezések tartalmazhatnak Li-Ion, Ni-Mh, Ni-Cd akkumulátorokat is. Az elemek és akkumulátorok pontos típusa az elektromos és elektronikus berendezés csomagolásán és/vagy használati utasításában található meg. Az elhasznált akkumulátorok veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért azok felhasználó általi eltávolítása nem javasolt. Amennyiben a berendezésekben található akkumulátor cseréje szükséges, akkor a termék használati útmutatójában foglaltak szerint járjon el, vagy keresse fel üzleteink valamelyikét és kérje szakember segítségét!

A használt és a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezések kizárólag az egyéb háztartási hulladéktól elkülönítve, szelektíven gyűjthetők és ártalmatlaníthatók, a települési hulladékkal együtt nem helyezhetők el azonos gyűjtőedényben, továbbá települési hulladékként nem ártalmatlaníthatók. Erre figyelmeztet a termékeken, vagy az egyéb tájékoztató anyagokon feltüntetett fenti jelölés is, amely azt jelöli, hogy a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezést elkülönítetten kell gyűjteni:

háztartási hulladékkal nem gyűjthető ikon

Jogszabályi előírások alapján természetes személy fogyasztók, illetve egyéb hulladékbirtokosok számára a Vodafone biztosítja, hogy a használt és a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezéseiket térítésmentesen átadhassa a Vodafone-nak a vásárlás helyén, illetve nemcsak a Vodafone-nak, de valamennyi olyan forgalmazónak, amely a használt és a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezéssel jellegében és funkciójában azonos elektromos, elektronikus berendezést értékesít. Amennyiben a Vodafone által forgalmazott, vagy a más gyártó által forgalomba hozott, használt elektromos, elektronikus berendezést, amely a gyártó által forgalomba hozott elektromos, elektronikus berendezéssel jellegében és funkciójában azonos használt és a hulladékká vált elektromos, elektronikus berendezéseiket a Vodafone-nak kívánják átadni azt valamennyi Vodafone üzletben annak nyitvatartási idejében megteheti. A Vodafone üzletek listájáról részletes információ a www.vodafone.hu/uzletkereso oldalon található.

A Vodafone az elektronikus és elektromos hulladékok gyűjtésére hulladékgyűjtő pontokat tart fönn minden márkaboltjában és telephelyén. A törvényi előírásoknak megfelelően a Vodafone a hulladékkezelést erre jogosult közvetítő szakcéggel szerződéses keretek között végzi, ezen szerződéses keretek között gyűjti be és szállíttatja el a hulladékot újrahasznosításra. A Vodafone viseli a visszavételre, az átvételre, a gyűjtésre és a kezelésre vonatkozó kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos költségeket.